Civetta, voor velen nog een onbekend skigebied. Het ligt echter in het hart van de Dolomieten, gelegen aan het meer van Alleghe met een fantastisch uitzicht op de bijzondere bergtoppen. Bijkomend voordeel is dat de zon zich hier veelvuldig laat zien. Pistes worden hier perfect geprepareerd en in het geval dat er weinig sneeuw is gevallen maken ze gebruik van kunstsneeuw. En daar weten ze hier goed raad mee, de Italianen houden namelijk van strak geprepareerde pistes.

Civetta
Strak geprepareerde pistes

Eerste Wereldoorlog skitour

Deze skitour is een tocht waarbij je een stukje geschiedenis les krijgt. De gids neemt je namelijk mee langs plaatsen waar hard is gestreden tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hij laat je zelfs nog de bunkers zien waar men zich schuil hield destijds en andere interessante overblijfselen van deze oorlog. Je hoeft niet een gevorderde skiër te zijn om deel te kunnen nemen aan deze tour. Elke week wordt hij in ieder geval één keer georganiseerd.

civetta
In het spoor van de 1e Wereldoorlog

Wat voor een pistes vind je er?

Civetta heeft ca. 80 kilometer aan pistes om te verkennen. Het is een gevarieerd gebied en geschikt voor beginners maar ook leuk voor de wat meer ervaren skiërs. Het is er nog heerlijk rustig en nog niet ontdekt door de grote massa. Hierdoor zijn de prijzen ook nog laag te noemen voor accommodaties en overige verblijfskosten. Wat zeker een belangrijk argument is om hier naar toe te gaan is, dat Civetta behoort tot het Super Dolomiti skigebied. Dan kun je gebruik gaan maken van maar liefst 1200 km piste. Voor informatie over skipasprijzen klik hier Skipas prijzen Super Dolomiti Ski

Bekijk hier de fantastische promovideo van Dolomiti Super Ski

Hoe kom je er?

Het is ca. 1060 kilometer rijden vanaf Utrecht. Wanneer je snelweg afkomt moet je nog zo’n 80 kilometer afleggen naar Civetta. Je kunt ook een vlucht boeken naar Venetië en vanaf daar een huurauto nemen. Het is dan nog ca. 140 kilometer rijden.


Interessant? Lees dan ook onderstaande artikelen:

[ess_grid settings='{“max-entries”:”4″,”entry-skin”:”1″,”layout-sizing”:”boxed”,”grid-layout”:”even”,”spacings”:”4″,”rows-unlimited”:”off”,”columns”:”2″,”rows”:”1″,”grid-animation”:”fade”,”use-spinner”:”0″}’ special=’related’][/ess_grid]


(Visited 435 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.