advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

UPDATE 20 MAART 2020: ALS GEVOLG VAN DE UITBRAAK VAN HET CORONAVIRUS ZIJN ALLE SKIGEBIEDEN IN EUROPA VROEGTIJDIG GESLOTEN.

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITE MOUNTAINREPORTERS.COM VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN TER WERELD.


 

Civetta, voor velen nog een onbekend skigebied. Het ligt echter in het hart van de Dolomieten, gelegen aan het meer van Alleghe met een fantastisch uitzicht op de bijzondere bergtoppen. Bijkomend voordeel is dat de zon zich hier veelvuldig laat zien. Pistes worden hier perfect geprepareerd en in het geval dat er weinig sneeuw is gevallen maken ze gebruik van kunstsneeuw. En daar weten ze hier goed raad mee, de Italianen houden namelijk van strak geprepareerde pistes.

Civetta
Strak geprepareerde pistes

Eerste Wereldoorlog skitour

Deze skitour is een tocht waarbij je een stukje geschiedenis les krijgt. De gids neemt je namelijk mee langs plaatsen waar hard is gestreden tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hij laat je zelfs nog de bunkers zien waar men zich schuil hield destijds en andere interessante overblijfselen van deze oorlog. Je hoeft niet een gevorderde skiër te zijn om deel te kunnen nemen aan deze tour. Elke week wordt hij in ieder geval één keer georganiseerd.

civetta
In het spoor van de 1e Wereldoorlog

Wat voor een pistes vind je er?

Civetta heeft ca. 80 kilometer aan pistes om te verkennen. Het is een gevarieerd gebied en geschikt voor beginners maar ook leuk voor de wat meer ervaren skiërs. Het is er nog heerlijk rustig en nog niet ontdekt door de grote massa. Hierdoor zijn de prijzen ook nog laag te noemen voor accommodaties en overige verblijfskosten. Wat zeker een belangrijk argument is om hier naar toe te gaan is, dat Civetta behoort tot het Super Dolomiti skigebied. Dan kun je gebruik gaan maken van maar liefst 1200 km piste. Voor informatie over skipasprijzen klik hier Skipas prijzen Super Dolomiti Ski

Bekijk hier de fantastische promovideo van Dolomiti Super Ski

Hoe kom je er?

Het is ca. 1060 kilometer rijden vanaf Utrecht. Wanneer je snelweg afkomt moet je nog zo’n 80 kilometer afleggen naar Civetta. Je kunt ook een vlucht boeken naar Venetië en vanaf daar een huurauto nemen. Het is dan nog ca. 140 kilometer rijden.


Interessant? Lees dan ook onderstaande artikelen:

  • MUST-SEE: Fantastische fotoreportage uit de Italiaanse Dolomieten
  • De lekkerste Italiaanse poeder vonden wij in La Thuile
  • De gondel brengt ons van de besneeuwde bergen weer terug naar de lagergelegen stad Aosta
    BREAKING NEWS: Skigebieden, Livigno en Valle d'Aosta dicht vanwege Coronavirus
  • Europese bruine beer. Pixabay
    Beer ontwaakt uit winterslaap vlakbij skigebied in het Italiaanse Trentino

 

advertentie