Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

City-ski-trippin’ Innsbruck

Door Tjeerd Langstraat

O jommes, dagelijks word ik lekkerbekkend wakker als ik de foto’s op Instagram zie van hen die het geluk mogen proeven nog in de bergen te vertoeven. Het winterseizoen zit erop, maar niets zo fijn om vast vooruit te kijken naar komend seizoen! Meer specifiek: Innsbruck. Go there! 

Citytrip Innsbruck

Nu kom ik sowieso elk jaar wel een paar keer in Innsbruck, net als de meeste wintersporters die met het vliegtuig naar het Oostenrijkse Tirol gaan, alleen reist iedereen vrijwel direct door naar zijn bestemming in de skigebieden rondom Innsbruck. Zonde! Innsbruck leent zich namelijk uitstekend voor een citytrip in combinatie met een paar dagen de pistes op.

Vorig jaar rond deze tijd was Innsbruck mijn thuisbasis. Geen ski-in-ski-out, ik zat niet aan de piste, niet in een chalet, maar in het aDLERS Hotel, pal naast het station. Ontbijten met een view dus en een geheel andere beleving van wintersport.

Goed, wat te doen in Innsbruck? Innsbruck is een studentenstad en dat merk je. Veel kroegen, koffiebarretjes en een levendig nachtleven. Anderzijds kun je je ook verlekkeren aan de kneuterige Tiroler houtsnijwerken, stubes en o boy… de kerstmarkt! Innsbruck wordt ook wel een ‘urban alpine mixture’ genoemd. Prima omschrijving.

Wat nou als als ik je vertel dat ik met een Subway broodje en een vruchtensapje uren aan de rivier de Inn heb gezeten en een beetje de stad en de mensen op me heb in laten werken? Dat is niet des travelblogs hè? Niets hips aan. Maar wel fijn. Dus doe dat.
Ik hartje geschiedenis, oude steden en verhalen van weleer die een stad maken tot wat die nu is. In Innsbruck kun je dan je hart ophalen, want het is oud. Bekende toeristische trekpleister is het gouden dak, gebouwd in opdracht van Keizer Maximiliaan rond 1500. Nu heb je na een minuut dat dak ook wel gezien, en anders dan naar daken te staren is je gewoon onder te dompelen in de stad. Dus hier moetje het mee doen. Geen top 5 van mij, zoek het juist lekker zelf uit!

Ga op ontdekkingsreis! Loop uren door de stad, ga naar wijken waar geen toerist komt (terecht ook soms, dat dan weer wel…) en vergeet gewoon de tijd. M.i. de leukste manier om een stad te ervaren.

Schlick 2000 & Stubaier Gletscher

Innsbruck is awesome, maar als er bergen zijn, wil ik… moet ik de bergen in. Dat treft dus hè, dat Innsbruck in het Stubaital ligt. Dit dal begint even ten zuiden van de stad en is omgeven door tachtig gletsjers en 109 drieduizenders, met bekende winterdorpen als Neustift, Fulpmes, Telfes, Mieders enSchönberg.

De beste afdaling op de gletsjer is die vanaf het Wildspitz bergstation op 3.210 meter naar het dal op 1.750 meter. de afdaling is dik tien kilometer lang!

Vanuit Innsbruck kun je met de trein naar de gondel die je op de Nordkette aflevert, of je gaat naar de Patscherkoffel, de Olympische berg. Skiën in de achtertuin zeg maar.
Maarre… de hoogte in en gletsjersskiën is eigenlijk veel toffer. Dus pak de bus en ga naar de Stubaier Gletscher. In 45 minuten sta je voor de gondel, een half uur later maak je je eerste sporen! De beste afdaling op de gletsjer is die vanaf het Wildspitz bergstation op 3.210m. naar het dal op 1.750m.: de afdaling is dik tien kilometer lang!

Iets dichterbij Innsbruck ligt het Schlick 2000 Ski Centre in Fulpmes. Door de gletsjer zijn de pistes midden april nog steeds bereikbaar, dus net als de Stubaier Gletscher ben je van sneeuw verzekerd.

Kortom, go there! Ga voor meer informatie naar onderstaande sites:

(Visited 468 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer