Cime Caron lift in Val Thorens blijft het hele seizoen gesloten

Door Monica van Essen

Wie eerder in Val Thorens is geweest, kent zeker de markante, hoogste en grootste lift: de Cime Caron. De lift staat al enige weken stil en vandaag werd duidelijk dat hij voor de rest van het seizoen gesloten blijft. De liftmaatschappij (SETAM) moest deze beslissing nemen omdat de lift door ijzel kapot is gegaan. Een primeur in de geschiedenis van het station en de kabelbaan die in 1982 in gebruik werd genomen.

De lift, welke je naar een hoogte van 3200 meter brengt, geeft toegang tot vijf pistes, waaronder het skigebied in Orelle. Gelukkig kun je met nog twee andere liften Orelle bereiken. De reparatie van de kabelbaan zal deze zomer plaatsvinden.

Dat dit een enorme tegenvaller is, vlak voor het hoogseizoen begint, is zacht uitgedrukt. Ook het restaurant aan de top van de lift loopt een bijna volledig seizoen aan inkomsten mis.

Bron: ledauphine.com

Cime de Caron lift in Val Thorens blijft het hele seizoen dicht
Foto: Photo Thierry Guillot / Le DL

 

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer