Chocolade op wintersport

Na een lange dag skiën of snowboarden heb je natuurlijk een hoop calorieën verbrand en daarvoor mag je jezelf natuurlijk best wel even belonen. Dus hieronder zet ik even de opties op een rij.

De Milka Schoko Carver

De Milka Ski (Schoko Carver) is hier een favoriet. Hoewel ik er vaak genoeg een op de toonbank leg, wordt deze meestal mee terug naar Nederland genomen als cadeautje voor het thuisfront. Maar met Milka zit je nooit verkeerd, dus ik zeg deze kan je ook prima zelf oppeuzelen op wintersport.

milka ski chocolade
De Milka Ski

Mozart Kugeln

De Mozart Kugeln zijn denk ik ook wel een favoriet als het gaat om een cadeautje voor het thuisfront. Hoewel deze toch vaak prijzig is, vind ik dit wel echt een topper ook voor na het wintersport, maar ik ben dan ook echt een marsepeinliefhebber.

Lindt

Deze Zwitserse chocolade is natuurlijk ook geen onbekende en kan vanwege de smaak natuurlijk ook niet ontbreken. Ik kom qua wintersport minder vaak in Zwitserland en vaker in Oostenrijk dus ik ga toch net iets vaker voor de Mozart Kugeln dan Lindt chocola.

Toblerone

Ook deze chocola is in dit rijtje natuurlijk onmisbaar, met de reep in de vorm van een (voor de verbeelding besneeuwde) Matterhorn in het Zwitserse Zermatt.

En natuurlijk een glas Chocomel (met slagroom!?)

Als laatste is er natuurlijk nog de goede oude chocomel. Het bekende Nederlandse drankje, dat zich ook prima leent voor de wintersport.

Warme Chocomel met lekker veel slagroom

Nog niet overtuigd?

Chocolade is geliefd over de hele wereld, niet alleen voor de smaak maar het heeft ook nog eens een positieve invloed op de bloeddruk en bloedvaten. Ook schijnt chocolade euforisch te werken.

Wat is jouw lievelingschocolade?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

 

Schladming Dacstein

Oneindig skiplezier in Schladming-Dachstein

Pak de gondel omhoog en maak lange afdalingen. In het skigebied Schladming-Dachstein in Stiermarken, met 8 skibergen en meer dan 230 kilometer eersteklas pistes staat niets een geslaagde wintervakantie in de weg. Het hart van het skiplezier is de Schladminger 4-Berge-Skischaukel, die vier skibergen met elkaar verbindt. Beleef onvergetelijke ski-avonturen in Schladming-Dachstein. Lees meer

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer