Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Jongen raakt verdwaald na een ritje op de sneeuwscooter

Door: Karin Nijhof | telegraaf

Een 17 jarige jongen afkomstig uit Canada is levend terug gevonden nadat hij een nacht buiten in de vrieskou heeft doorgebracht. De temperaturen lagen tot wel -15 graden in de nacht. De Canadese jongen raakte verdwaald na een ritje op de sneeuwscooter.

Jongen maakt sneeuwgrot nadat hij verdwaald

Eerder die dag maakte de jongen samen met wat vrienden een ritje op de sneeuwscooter. In de buurt van de Canadese plaats 100 Mile House, raakte hij de rest van de groep kwijt. Hij probeerde de weg nog terug te vinden maar raakte alleen maar verder verdwaald. Gelukkig had de jongen een aantal survival-skills.
Hij parkeerde zijn sneeuwscooter op een open plek. Vervolgens maakte hij een sneeuwgrot in de buurt van bomen en creëerde daarmee een beschutte plek.

Vrienden schakelen hulp in

De vrienden van de jongen konden hun maatje niet meer terug vinden en schakelden hulp in door gebruik te maken van de satelliet telefoon. De zoektocht werd bemoeilijkt doordat het al snel donker werd.

De jongen werd uiteindelijk na een aantal uren door een zoekteam gevonden. Hij zat op dat moment in zijn beschutte plek met eten en water. Leden van het zoekteam benoemen dat ze de jongen hebben gevonden omdat hij op één vaste plek verbleef.

Het is nog onbekend hoe het nu verder met de jongen gaat.

meer nieuwsartikelen lees je op onze website

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Morzine

Boek je volgende skivakantie in Morzine!

Een authentiek Frans dorp midden in het uitgestrekte Portes du Soleil skigebied met 600 km aan pistes. Ski tot in Zwitserland, over uitgestrekte poedervelden of op door bomen omzoomde pistes. Eindig in een bruisend dorp met veel gezelligheid en geweldige restaurants. Lees meer

Nordic

Ga voor een sneeuwzekere wintersport in Scandinavië

De rustige en brede pistes in Noorwegen en Lapland zijn een walhalla voor iedere wintersporter. Je combineert hier dagen op de piste met unieke activiteiten: spring in een ijswak na de sauna, glijd met een huskyslee door feeërieke bossen of scheur met een sneeuwscooter over bevroren meren. Lees meer