Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Jongen raakt verdwaald na een ritje op de sneeuwscooter

Door: Karin Nijhof | telegraaf

Een 17 jarige jongen afkomstig uit Canada is levend terug gevonden nadat hij een nacht buiten in de vrieskou heeft doorgebracht. De temperaturen lagen tot wel -15 graden in de nacht. De Canadese jongen raakte verdwaald na een ritje op de sneeuwscooter. 

Jongen maakt sneeuwgrot nadat hij verdwaald

Eerder die dag maakte de jongen samen met wat vrienden een ritje op de sneeuwscooter. In de buurt van de Canadese plaats 100 Mile House, raakte hij de rest van de groep kwijt. Hij probeerde de weg nog terug te vinden maar raakte alleen maar verder verdwaald. Gelukkig had de jongen een aantal survival-skills.
Hij parkeerde zijn sneeuwscooter op een open plek. Vervolgens maakte hij een sneeuwgrot in de buurt van bomen en creëerde daarmee een beschutte plek.

Vrienden schakelen hulp in

De vrienden van de jongen konden hun maatje niet meer terug vinden en schakelden hulp in door gebruik te maken van de satelliet telefoon. De zoektocht werd bemoeilijkt doordat het al snel donker werd.

De jongen werd uiteindelijk na een aantal uren door een zoekteam gevonden. Hij zat op dat moment in zijn beschutte plek met eten en water. Leden van het zoekteam benoemen dat ze de jongen hebben gevonden omdat hij op één vaste plek verbleef.

Het is nog onbekend hoe het nu verder met de jongen gaat.

meer nieuwsartikelen lees je op onze website

(Visited 162 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer