Jongen raakt verdwaald na een ritje op de sneeuwscooter

Door: Karin Nijhof | telegraaf

Een 17 jarige jongen afkomstig uit Canada is levend terug gevonden nadat hij een nacht buiten in de vrieskou heeft doorgebracht. De temperaturen lagen tot wel -15 graden in de nacht. De Canadese jongen raakte verdwaald na een ritje op de sneeuwscooter.

Jongen maakt sneeuwgrot nadat hij verdwaald

Eerder die dag maakte de jongen samen met wat vrienden een ritje op de sneeuwscooter. In de buurt van de Canadese plaats 100 Mile House, raakte hij de rest van de groep kwijt. Hij probeerde de weg nog terug te vinden maar raakte alleen maar verder verdwaald. Gelukkig had de jongen een aantal survival-skills.
Hij parkeerde zijn sneeuwscooter op een open plek. Vervolgens maakte hij een sneeuwgrot in de buurt van bomen en creëerde daarmee een beschutte plek.

Vrienden schakelen hulp in

De vrienden van de jongen konden hun maatje niet meer terug vinden en schakelden hulp in door gebruik te maken van de satelliet telefoon. De zoektocht werd bemoeilijkt doordat het al snel donker werd.

De jongen werd uiteindelijk na een aantal uren door een zoekteam gevonden. Hij zat op dat moment in zijn beschutte plek met eten en water. Leden van het zoekteam benoemen dat ze de jongen hebben gevonden omdat hij op één vaste plek verbleef.

Het is nog onbekend hoe het nu verder met de jongen gaat.

meer nieuwsartikelen lees je op onze website

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer