Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Blauwe pistes zijn geliefd. Of je nou beginner, wat meer gevorderd bent of ver gevorderd bent, een blauwe piste is altijd fijn. Goed om het te leren, maar ook – als je meer gevorderd bent –  even zonder na te denken te kunnen gaan, goed voor je zelfvertrouwen en soms gewoon nodig om van A naar B te komen. Ik vroeg mijn collega-reporters op Snowrepublic naar hun meest favoriete blauwe pistes en waarom je deze op je bucketlist moet zetten.

Pauline: Les Cascades (Grand Massif)

Deze blauwe piste, waar Pauline al eerder over schreef, begint op het hoogste punt Les Grandes Platieres op 2480 meter. Het eerste stuk leg je af met zicht op de Mont Blanc en Aiguille du Midi. Dit is boven de boomgrens, waardoor je een waanzinnig uitzicht hebt. Vervolgens kom je op mooie pistes door een bosrijke omgeving en tot slot kom je beneden in het dal uit, waarbij je een aantal watervallen tegenkomt. Je eindigt in Sixt, op 760 meter hoogte. 

Pauline op haar snowboard op Les Cascades | Foto: Pauline van der Waal

Tip van Pauline: “Wil je er écht een uitje van maken, plan het dan zo dat je onderweg kunt lunchen. Het enige restaurant dat daarvoor in aanmerking komt, ligt alleen niet aan de piste zelf. Halverwege de route, op de kruising met de piste La Pépinière, hangt daarom een ouderwetse telefoon waarmee je de eigenaren van de berghut kunt oproepen.

Zij komen je dan halen met de sneeuwscooter! Hoe gaaf is dat?”

Ilse: Jausernabfahrt (Saalbach)

“Dit is één van de fijnste blauwe afdalingen in Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn”, zegt Ilse. De Jausernabfahrt (piste 2a en b) is 7 kilometer lang en komt uit in Vorderglemm. Het kan er heerlijk rustig zijn, lekker om je bochten te oefenen”. Terug richting Hinterglemm neem je de Schönleitbahn in Saalbach.

Maaike: Moraine (Val Thorens)

Maaike koos voor de Moraine afdaling in Val Thorens als haar favoriete blauwe piste. Deze piste is -net als veel pistes in Val Thorens- lekker breed en heeft een vlakke hellingshoek. Lekker voor beginners dus, maar ook voor meer gevorderde skiërs en snowboarders.

Saskia: Ladisabfahrt (Ladis)

Mijn favoriete blauwe afdaling in mijn favoriete gebied Serfaus-Fiss-Ladis. De Ladisabfahrt is een super fijne, lange blauwe piste die start in Fiss en eindigt – je verwacht het niet – in Ladis. De afdaling is 3 kilometer lang en omdat ie breed is kunnen alle niveaus er prima terecht. Ook voor beginners en kinderen dus. Als het er rustig is kun je er snoeihard naar beneden. Is het iets drukker, kan dan wel uit voor beginners en anderen die jou misschien niet aan zien of horen komen.

Mijn tip: “Halverwege zit er links een leuk hut, Weiberkessel, waar ze heerlijke pizza’s serveren. Ohh…het water loopt me nu al in de mond. Ze zijn heerlijk. Als de zon schijnt, kun je er heerlijk in de zon zitten en daar je pizza opeten”.

Patricia: Plansegg (Serfaus)

Tja, dat Patricia óók een piste in Serfaus-Fiss-Ladis zou kiezen verbaasde me niets. Haar favoriete blauwe piste is de Plansegg. Ook één van mijn favoriete blauwe. De Plansegg (nummer 105) begint bovenaan op 2376 meter. Om er te komen neem je de stoeltjeslift met de toepasselijke naam: Planseggbahn. De piste is op sommige plekken super breed en dus ook rustig. Lekker bochten draaien en carven dus! Niet voor niets dat we vaak aan ’t einde van een skidag zeggen: “Zullen we nog even een Plansegg’je doen”?

Plansegg – Serfaus – Fiss – Ladis | Foto: Saskia Smulders

Live beeld op de Plansegg

Karin: Piste 28 Marchner (Kronplatz)

Karin zegt: “Een heerlijk brede piste. Vaak lekker rustig en dus lekker knallen. Hij loopt grotendeels tussen de bomen door. De ligging is gunstig zodat ie lang goed blijft en niet slushy of buckelig wordt. Echt een aanrader”.

Anderen lazen ook:

Hoofdfoto: snowrepublic.nl

(Visited 1.717 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer