Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Geen paniek in Saalbach-Hinterglemm na besmetting persoon met Coronavirus

Door: Karin Nijhof

Gisteravond is een Britse wintersporter positief getest op het Coronavirus in het Oostenrijkse dorp, Saalbach Hinterglemm. De 61 jarige Brit verbleef samen met 9 anderen in een hotel in Hinterglemm waarvan de naam nog niet bekend is gemaakt. Toch is er geen reden tot paniek! De 61 jarige Brit is naar het ziekenhuis in Salzburg gebracht en zijn reisgezelschap zit in quarantaine. Het skioord zelf hoeft verder geen maatregelen te treffen. En dat is goed nieuws voor het populaire wintersportgebied. 

Saalbach-Hinterglemm handelt volgens protocollen

Natuurlijk volgt Saalbach-Hinterglemm alle protocollen met betrekking tot het heersende Coronavirus. De man met het Coronavirus verbleef al enkele dagen ziek op zijn hotelkamer en heeft nauwelijks contact met anderen gehad.
Het reisgezelschap verbleef vooral bij elkaar en aten al in een aparte ruimte. Daarnaast hebben ze nooit langer dan een aantal minuten rechtstreeks contact gehad met anderen. Ook hebben hotelmedewerkers en andere gasten geen symptomen met betrekking tot Coronavirus. Er is daarom geen reden tot paniek want het risico op verdere besmetting zou bijzonder klein zijn.

Dutchweek van Saalbach-Hinterglemm

Vanaf 18 tot 22 maart vindt de Dutchweek van Saalbach plaats. Dat het hele dorp niet “op slot” hoeft is dus goed nieuws voor alle “Nederlanders” die binnenkort naar Saalbach-Hinterglemm gaan. Reporters Karin en Ilse zullen hier ook aanwezig zijn en houden jullie graag op de hoogte!

Lees hier alles over Saalbach Hinterglemm

Bron tekst: Salzburger Nachrichten en Snowchamp

(Visited 20.357 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

2 Reactie op “Britse wintersporter besmet met het coronavirus in Saalbach-Hinterglemm”

 • Danielle
  8 maart 2020 at 19:52

  Ik vertrek nu net (gepland) uit Saalbach Hinterglemm. Eergisteren werd gezegd dat het hotel Conrad). Net gehoord dat het gaat om het hotel 50 meter achter die van ons. Dat is dan Sportclub Linzerhaus. Maar dat geloof ik zelf niet. Er was in iedef geval niets van te merken.

  • Karin Nijhof
   Karin Nijhof
   8 maart 2020 at 20:47

   Bedankt voor je reactie. Het zou kunnen dat het onopgemerkt is gebleven omdat er verder geen maatregelen zijn getroffen. Fijn dat er verder geen paniek is.

Comments are closed.

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer