Geen paniek in Saalbach-Hinterglemm na besmetting persoon met Coronavirus

Door: Karin Nijhof

Gisteravond is een Britse wintersporter positief getest op het Coronavirus in het Oostenrijkse dorp, Saalbach Hinterglemm. De 61 jarige Brit verbleef samen met 9 anderen in een hotel in Hinterglemm waarvan de naam nog niet bekend is gemaakt. Toch is er geen reden tot paniek! De 61 jarige Brit is naar het ziekenhuis in Salzburg gebracht en zijn reisgezelschap zit in quarantaine. Het skioord zelf hoeft verder geen maatregelen te treffen. En dat is goed nieuws voor het populaire wintersportgebied.

Saalbach-Hinterglemm handelt volgens protocollen

Natuurlijk volgt Saalbach-Hinterglemm alle protocollen met betrekking tot het heersende Coronavirus. De man met het Coronavirus verbleef al enkele dagen ziek op zijn hotelkamer en heeft nauwelijks contact met anderen gehad.
Het reisgezelschap verbleef vooral bij elkaar en aten al in een aparte ruimte. Daarnaast hebben ze nooit langer dan een aantal minuten rechtstreeks contact gehad met anderen. Ook hebben hotelmedewerkers en andere gasten geen symptomen met betrekking tot Coronavirus. Er is daarom geen reden tot paniek want het risico op verdere besmetting zou bijzonder klein zijn.

Dutchweek van Saalbach-Hinterglemm

Vanaf 18 tot 22 maart vindt de Dutchweek van Saalbach plaats. Dat het hele dorp niet “op slot” hoeft is dus goed nieuws voor alle “Nederlanders” die binnenkort naar Saalbach-Hinterglemm gaan. Reporters Karin en Ilse zullen hier ook aanwezig zijn en houden jullie graag op de hoogte!

Lees hier alles over Saalbach Hinterglemm

Bron tekst: Salzburger Nachrichten en Snowchamp

2 Reactie op “Britse wintersporter besmet met het coronavirus in Saalbach-Hinterglemm”

 • Danielle
  8 maart 2020 at 19:52

  Ik vertrek nu net (gepland) uit Saalbach Hinterglemm. Eergisteren werd gezegd dat het hotel Conrad). Net gehoord dat het gaat om het hotel 50 meter achter die van ons. Dat is dan Sportclub Linzerhaus. Maar dat geloof ik zelf niet. Er was in iedef geval niets van te merken.

  • Karin Nijhof
   Karin Nijhof
   8 maart 2020 at 20:47

   Bedankt voor je reactie. Het zou kunnen dat het onopgemerkt is gebleven omdat er verder geen maatregelen zijn getroffen. Fijn dat er verder geen paniek is.

Comments are closed.

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer