advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

UPDATE 20 MAART 2020: ALS GEVOLG VAN DE UITBRAAK VAN HET CORONAVIRUS ZIJN ALLE SKIGEBIEDEN IN EUROPA VROEGTIJDIG GESLOTEN.

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITE MOUNTAINREPORTERS.COM VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN TER WERELD.


 

Brennerpas weer open, maar nog steeds oppassen geblazen

Door: Saskia Smulders

Gisteren meldde collega reporter Ilse dat de Brennerpas was afgesloten vanwege sneeuwval. Inmiddels kunnen we melden dat de pas (A22) weer open is. Het is echter wel opassen geblazen. Zo wordt er op Twitter gemeld dat veel vrachtwagens nog op de rechterrijbaan stil staan. Ook kunnen er ijsplaten op de weg liggen. Kijk maar naar deze filmpjes:

Lawine en sneeuwkettingen

Gisteren zorgde de sneeuw en de gladheid ervoor dat de belangrijke weg noodgedwongen dicht moest. Daardoor kwamen veel automobilisten stil te staan, sommige wel 10 uur lang. Volgens de Duitse krant Welt zou het probleem zijn veroorzaakt door vrachtwagens zonder sneeuwkettingen en door een lawine nabij de pas.

Volger Ollemolletope stond op de Brennerpas en hield ons vanuit de auto op de hoogte:

Hoofdfoto: Quelle: dpa/Zeitungsfoto.At

 

advertentie