Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Skigebied sluit voor de rest van het seizoen

Door Hans Verweij

Je zou denken dat het seizoen nog nergens echt begonnen is maar niets is minder waar. Er is zelfs een wintersportgebied dat vandaag besloten heeft om voor de rest van het seizoen dicht te blijven. Waarom? Er is teveel sneeuw gevallen in de afgelopen week. 

WAT IS ER AAN DE HAND?

Ik heb het hier over het skigebied Passo dello Stelvio. Zoals collega-reporter Saskia eerder vandaag al schreef, proberen reddingswerkers op dit moment met man & macht bijna 200 toeristen te evacueren. De reden hiervan is, dat het er sinds afgelopen weekend bijna onophoudelijk gesneeuwd heeft. Er ligt gewoon simpelweg teveel sneeuw op de maar liefst 2757 meter hoge Italiaanse Stelvio pas. Hierdoor ontstaan er situaties die té gevaarlijk zijn voor de mens.

DE STELVIO PAS

De Passo dello Stelvio is een bergpas in de Italiaanse Alpen. Deze bergpas is vooral bekend vanwege wieleretappes in de Ronde van Italië. Het is echter ook een skigebied met 9 kilometer aan piste. Dat is niet echt veel maar toch is er iets bijzonders op te merken aan dit skigebied. Het is namelijk alleen in de zomer geopend en daarmee is het meteen ook het enige skigebied in de Alpen waar je alleen ’s zomers kan skiën. In het winterseizoen is het onmogelijk om de pas sneeuwvrij te houden waardoor het skigebied onbereikbaar is.

stelvio
Het seizoen zit er op in Passo dello Stelvio vanwege teveel sneeuw © Wikipedia

HET SEIZOEN WORDT BEËINDIGD

Door de hevige sneeuwval van afgelopen week en de nog te verwachten sneeuwval voor de komende dagen, is er nu van hogerhand besloten om het skigebied voor de rest van het seizoen te sluiten. Voor komend weekend stond nog het afsluitingsweekend gepland maar de barre omstandigheden laten het helaas niet toe om dit door te laten gaan.

SEIZOEN 2019

De heropening van het skigebied Passo dello Stelvio staat gepland voor mei 2019. Dus heb je plannen om eens te gaan zomerskiën in Italië: Vanaf eind mei 2019 kan je er weer terecht!


Lees hier meer over weer en sneeuw in de wintersportgebieden


(Visited 5.229 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer