Skigebied sluit voor de rest van het seizoen

Door Hans Verweij

Je zou denken dat het seizoen nog nergens echt begonnen is maar niets is minder waar. Er is zelfs een wintersportgebied dat vandaag besloten heeft om voor de rest van het seizoen dicht te blijven. Waarom? Er is teveel sneeuw gevallen in de afgelopen week.

WAT IS ER AAN DE HAND?

Ik heb het hier over het skigebied Passo dello Stelvio. Zoals collega-reporter Saskia eerder vandaag al schreef, proberen reddingswerkers op dit moment met man & macht bijna 200 toeristen te evacueren. De reden hiervan is, dat het er sinds afgelopen weekend bijna onophoudelijk gesneeuwd heeft. Er ligt gewoon simpelweg teveel sneeuw op de maar liefst 2757 meter hoge Italiaanse Stelvio pas. Hierdoor ontstaan er situaties die té gevaarlijk zijn voor de mens.

DE STELVIO PAS

De Passo dello Stelvio is een bergpas in de Italiaanse Alpen. Deze bergpas is vooral bekend vanwege wieleretappes in de Ronde van Italië. Het is echter ook een skigebied met 9 kilometer aan piste. Dat is niet echt veel maar toch is er iets bijzonders op te merken aan dit skigebied. Het is namelijk alleen in de zomer geopend en daarmee is het meteen ook het enige skigebied in de Alpen waar je alleen ’s zomers kan skiën. In het winterseizoen is het onmogelijk om de pas sneeuwvrij te houden waardoor het skigebied onbereikbaar is.

stelvio
Het seizoen zit er op in Passo dello Stelvio vanwege teveel sneeuw © Wikipedia

HET SEIZOEN WORDT BEËINDIGD

Door de hevige sneeuwval van afgelopen week en de nog te verwachten sneeuwval voor de komende dagen, is er nu van hogerhand besloten om het skigebied voor de rest van het seizoen te sluiten. Voor komend weekend stond nog het afsluitingsweekend gepland maar de barre omstandigheden laten het helaas niet toe om dit door te laten gaan.

SEIZOEN 2019

De heropening van het skigebied Passo dello Stelvio staat gepland voor mei 2019. Dus heb je plannen om eens te gaan zomerskiën in Italië: Vanaf eind mei 2019 kan je er weer terecht!


Lees hier meer over weer en sneeuw in de wintersportgebieden


 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer