Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

BREAKING | Zwitserse skigebieden blijven voorlopig open

Door: Saskia Smulders

Eerder vandaag berichtten we over een mogelijke lockdown van Zwitserland. Het land gaat tot 22 januari in lockdown. We vermeldden daarbij ook dat de kantons zelf mogen beslissen of de skigebieden open blijven. Daar is voorlopig inderdaad sprake van; ze blijven dus open.

Voorwaarden

De skigebieden moeten wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moet er voldoende ziekenhuiscapaciteit, voldoende testcapaciteit zijn en blijven en moeten de coronaregels strikt gevolgd blijven.

Daarmee gaan de kantons in tegen het advies van epidemiologen die waarschuwen voor het feit dat er onvoldoende capaciteit is om skiongelukken op te nemen in de ziekenhuizen. Indien de situatie té precair wordt, zullen de gebieden waar het om gaat (o.a. Wallis) toch de deuren moeten sluiten.

Horeca, sportaccommodaties, culturele en recreatieve faciliteiten zijn gesloten. Winkels mogen beperkt open. Mensen worden aangemoedigd zoveel mogelijk thuis te blivjen.

Bron: srf.ch en tagesanzeiger.ch | Hoofdfoto: Edwin Hagenouw

Anderen lazen ook:

(Visited 645 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer