BREAKING | Oostenrijk in derde lockdown

Door: Saskia Smulders

Oostenrijk gaat z’n derde lockdown tegemoet. Dat werd bekendgemaakt tijdens de persconferentie zojuist. Ten tijde van de kerst zullen de maatregelen versoepeld worden. Zo mogen er met kerst 10 personen uitgenodigd worden Ná de kerst zal alles opnieuw dichtgaan en ditmaal tot 18 januari 2021. Scholen, het grootste deel van de detailhandel en horeca blijven dan wederom dicht. Daarna zal er wederom massaal getest gaan worden. Deze tests vinden plaats op 16 en 17 januari. Als je niet getest bent in dat weekend of je wilt dat niet, moet je nog een week (tot 24 januari) in quarantaine blijven.

Skigebieden

Er komt vooralsnog geen algeheel verbod op wintersporten; de Oostenrijkse deelstaten mogen dat voorlopig nog zelf bepalen. Tot nu toe staan de meeste openingen van de skigebieden gepland op 24 december a.s. De liften worden alleen voor locals en dagjesmensen geopend, hotels en restaurants moeten dicht blijven.

De algemeen geldende richtlijnen zullen te allen tijde moeten worden nageleefd. Dus afstand, ontsmetten en mondkapjes. Deze mondkapjes moeten bij voorkeur zgn. FFP2maskers zijn. Deze maskers die nog beter filteren dan de normale mondkapjes.

Cijfers zorgwekkend

In Oostenrijk zijn de cijfers nog steeds zorgwekkend te noemen ondanks de lockdowns. In Oostenrijk sterven dagelijks zo’n 100 mensen aan COVID-19. Epidemiologen verwachten dat door de versoepelingen met kerst er nog grotere stijgingen aankomen. Zij waarschuwden de Oostenrijkse regering al eerder om niet te versoepelen met kerst.

Bron: Orf.at | tt.com | Hoofdfoto: Patricia Christiani

Anderen lazen ook:

één reactie op “BREAKING | Oostenrijk in derde lockdown”

  • Bastiaan van der Staay
    18 december 2020 at 19:24

    Saskia je vergist je. Skigebieden gaan in principe vanaf 24 december open en blijven open. Het is een sportinrichting. Regel is ffp2 masker in de gondel, bezetting 50% en afstandregels in de wachtrij. Geen resto’s open, geen hutten, wel wc’s en waarschijnlijk eten en drinken uit het raam aanbieden (beter zelf meenemen). Finale besluit ligt bij de Bundesländer zelf.

Comments are closed.

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer