Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

BREAKING | Oostenrijk in derde lockdown

Door: Saskia Smulders

Oostenrijk gaat z’n derde lockdown tegemoet. Dat werd bekendgemaakt tijdens de persconferentie zojuist. Ten tijde van de kerst zullen de maatregelen versoepeld worden. Zo mogen er met kerst 10 personen uitgenodigd worden Ná de kerst zal alles opnieuw dichtgaan en ditmaal tot 18 januari 2021. Scholen, het grootste deel van de detailhandel en horeca blijven dan wederom dicht. Daarna zal er wederom massaal getest gaan worden. Deze tests vinden plaats op 16 en 17 januari. Als je niet getest bent in dat weekend of je wilt dat niet, moet je nog een week (tot 24 januari) in quarantaine blijven.

Skigebieden

Er komt vooralsnog geen algeheel verbod op wintersporten; de Oostenrijkse deelstaten mogen dat voorlopig nog zelf bepalen. Tot nu toe staan de meeste openingen van de skigebieden gepland op 24 december a.s. De liften worden alleen voor locals en dagjesmensen geopend, hotels en restaurants moeten dicht blijven.

De algemeen geldende richtlijnen zullen te allen tijde moeten worden nageleefd. Dus afstand, ontsmetten en mondkapjes. Deze mondkapjes moeten bij voorkeur zgn. FFP2maskers zijn. Deze maskers die nog beter filteren dan de normale mondkapjes.

Cijfers zorgwekkend

In Oostenrijk zijn de cijfers nog steeds zorgwekkend te noemen ondanks de lockdowns. In Oostenrijk sterven dagelijks zo’n 100 mensen aan COVID-19. Epidemiologen verwachten dat door de versoepelingen met kerst er nog grotere stijgingen aankomen. Zij waarschuwden de Oostenrijkse regering al eerder om niet te versoepelen met kerst.

Bron: Orf.at | tt.com | Hoofdfoto: Patricia Christiani

Anderen lazen ook:

(Visited 7.188 times, 1 visits today)

één reactie op “BREAKING | Oostenrijk in derde lockdown”

  • Bastiaan van der Staay
    18 december 2020 at 19:24

    Saskia je vergist je. Skigebieden gaan in principe vanaf 24 december open en blijven open. Het is een sportinrichting. Regel is ffp2 masker in de gondel, bezetting 50% en afstandregels in de wachtrij. Geen resto’s open, geen hutten, wel wc’s en waarschijnlijk eten en drinken uit het raam aanbieden (beter zelf meenemen). Finale besluit ligt bij de Bundesländer zelf.

Comments are closed.

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer