Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De skigebieden van Livigno en Valle d’Aosta zijn gesloten vanwege het Coronavirus

Door: Karin Nijhof

Vanwege het heersende Coronavirus zijn nu ook de skiliften in Livigno en Valle d’Aosta stopgezet. Dat betekent dat je in ieder geval tot 3 april 2020 niet meer kunt skiën in de desbetreffende skigebieden. Wintersporters die in Livigno verblijven en geen verschijnselen van het Coronavirus hebben, worden geadviseerd om terug naar huis te gaan. Het advies geldt waarschijnlijk ook voor de toeristen in het skigebied van Valle d’Aosta. 

Pech voor vele wintersporters

En dat is dus dikke pech voor veel wintersporters die de komende periode naar deze skigebieden zouden vertrekken.
De plaatsen die onder Valle d’Aosta vallen zijn: Courmayeur, La Thuile, Pila, Monte Rosa en Breuil Cervinia/ Valtournenche.

Veel wintersporters annuleren hun boeking

Veel mensen hebben hun wintersport naar Noord-Italië al vroegtijdig geannuleerd vanwege het Coronavirus. De impact van het virus is groot. Twee weken geleden pakten ruim 40 procent van de toeristen die in het skigebied van Livigno verbleven, al hun koffers. Zij vertrokken toen al naar huis. Hun grootste angst was niet “het krijgen van het virus”, maar wel de onzekerheid bij terugkomst in Nederland met betrekking tot het dagelijkse leven. De personen vroegen zich onder andere af of ze in quarantaine moesten bij thuiskomst en of ze wel naar school en naar het werk konden.

Afgelopen week liepen de annuleringen in een snel tempo op. 55 procent van de toeristen annuleerden hun boeking. Daarnaast liepen ook de hotelboekingen door het hele land in een rap tempo terug van 30 tot wel 70 procent.

UPDATE

Inmiddels is een dag later bekend geworden dat alle skigebieden in Italië per direct sluiten. Het seizoen 2019-2020 komt daarmee vroegtijdig tot een einde. Hopelijk wordt de situatie aldaar snel weer normaal, zodat dit seizoen al deze zomer enigszins kan worden goedgemaakt.

Bron tekst: Alpenweerman

Lees meer artikelen over Livigno op onze website

(Visited 19.705 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer