advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Boom valt op kabel: 40 mensen vast in gondel, ook kinderen vast

Door: Saskia Smulders

In Höfen (Tirol), vlakbij Reutte, is vandaag een boom op de kabel van een gondellift gevallen. Hierdoor zitten zo’n veertig onfortuinlijke wintersporters vast in de gondels. De boom viel om vanwege een sneeuwstorm die momenteel over het gebied trekt.

Storm

De storm zorgt niet alleen voor verse sneeuw, maar ook voor een stevige wind. Er zou sprake zijn van windstoten tot 115 tot 120 kilometer per uur. Hierdoor viel een boom op de Hahnenkamm gondel in het op 1700 meter hoogte gelegen familieskigebied Höfen. Volgens berichten zouden onder de 40 vastzittende wintersporters ook kinderen uit een schoolklas zijn. Er zouden geen gewonden zijn. Momenteel wordt er door reddingswerkers getracht de wintersporters zo snel mogelijk te bevrijden.

Het skigebied van Höfen ligt vlak over de grens van Oostenrijk en Duitsland en is geschikt voor de gemiddelde tot gevorderde skiër. Je vindt er daarnaast ook veel paragliders.

Livecam.

Bron: br.de 

advertentie