Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Het komende wintersportseizoen in Oostenrijk zal wat corona betreft veilig verlopen, belooft bondskanselier Sebastian Kurz in een interview met een Duitse krant. Het Alpenland werkt al enige tijd met een 3G-bewijs (genezen, getest of gevaccineerd), en wil dat tijdens het winterseizoen voortzetten. Hierbij is het aantal bezette IC-bedden de leidraad voor eventuele extra coronamaatregelen in Oostenrijk.

Coronaproof wintersport

De bondskanselier doet de belofte voor een coronaproof wintersport omdat volgens hem 70 procent van de Oostenrijkers boven de 12 jaar ingeënt tegen corona, en geldt dat ook voor het merendeel van de toeristen. “Wat dat aangaat staat niets een veilige vakantie in Oostenrijk in de weg”, zegt hij in een interview met de kranten van de Duitse mediagroep Funke.

Hotels, restaurants én après-ski

Bij hotels en restaurants in Oostenrijk moeten bezoekers al enige tijd een bewijs laten zien, waaruit blijkt dat ze gevaccineerd, getest of genezen zijn. En als het aantal besmettingen weer oploopt, worden de coronamaatregelen in Oostenrijk aangescherpt. “Dan mogen bijvoorbeeld alleen nog gevaccineerde wintersporters naar de après-ski”, kondigde Kurz aan. Uitgangspunt hierbij is de bezetting op de Oostenrijkse IC. Het doel is enerzijds te voorkomen dat de ziekenhuiscapaciteit overbelast raakt en anderzijds te voorkomen dat Oostenrijk als risicogebied wordt aangemerkt.

Coronamaatregelen andere Alpenlanden nog onbekend

Welke coronamaatregelen deze winter in Oostenrijk precies gaan gelden, is nog niet bekend. De ministers zijn hierover nog in overleg, maar de regels zouden deze week bekend moeten worden.

Ook andere Alpenlanden zijn druk om te bekijken hoe ze een veilig winterseizoen kunnen inrichten, zodat de wintersport zoveel mogelijk door kan gaan. Zo wordt ook in Italië overlegd over de maatregelen voor komende winter. Eén van de mogelijke maatregelen daar is het gebruik van de groene pas (Coronacheck) bij het gebruik van liften. Voorzitter van de skiliften, Helmuth Sartori, zegt een eventuele beslissing om deze controle in te voeren, te ondersteunen. Ook de liftmaatschappijen zijn niet per se tegen het gebruik van maximaal 80% van de capaciteit van gondels en stoeltjesliften.

Ook in Zwitersland wordt de 3G pas gebruikt. Sinds 13 september 2021 moet je daar een 3G-bewijs kunnen laten zien in de binnenruimtes van (hotel)bars en restaurants, vrijetijds-, sport- en uitgaansgelegenheden. Ook voor het bijwonen van evenementen in binnenruimten, zoals concerten, sportwedstrijden, clubs en bruiloften, moet je een bewijs kunnen tonen.

De verwachting is dat ook Frankrijk dergelijke maatregelen gaat instellen voor het komende winterseizoen, maar ook deze zijn nog niet bekend.

Op Nederland Wereldwijd vind je alle recente informatie over de coronamaatregelen per land.

Bron: RTL 4, Tiroler Tageszeitung
Hoofdfoto: Edwin Hagenouw


Ook lezen:

(Visited 627 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer