Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Bondskanselier Oostenrijk wil skigebieden deze winter open houden

Door Patricia Christiani

Oostenrijkse Bondskanselier Sebastian Kurz (ÖVP) wil komende “coronawinter” de skigebieden open houden. Dit zei hij dinsdag tijdens een bezoek aan Slovenië. “We moeten proberen om op alle gebieden van ons leven een zo normaal mogelijk leven te leiden. Wintertoerisme en skiën zullen mogelijk zijn”, aldus Kurz. 

“Après-ski zal dit jaar niet bestaan”

Met het oog op het skiseizoen wees de bondskanselier erop dat toerisme een belangrijke economische factor is in Oostenrijk. “Dit gaat over veel banen.” Tegelijkertijd benadrukte hij dat “alles wordt gedaan om skiën dit jaar zo veilig mogelijk te laten zijn”. Daarom zal après-ski dit jaar “niet bestaan”. De bondskanselier gaf hierover nog geen details. In dit verband verwees hij naar minister van Toerisme Elisabeth Köstinger (ÖVP) en minister van Volksgezondheid Rudi Anschober (Groenen), die binnenkort hierover een concept zouden moeten presenteren.

Corona maakte een plotseling einde aan het vorige wintersportseizoen. Op zondag 15 maart 2020 sloten alle skigebieden in Oostenrijk. De Bondskanselier geeft met deze boodschap aan zo’n situatie deze winter te willen voorkomen.

Coronamaatregelen

De Oostenrijkse overheid heeft nog geen centrale coronamaatregelen voor de skigebieden bekend gemaakt. Veel skigebieden hebben inmiddels wel zelf regels ingesteld, waaronder Serfaus, Saalbach, Skiwelt, Ischgl en Sölden. Het is niet duidelijk of er ook centrale coronaregels voor de skigebieden vanuit de overheid gaan gelden. De roep om zulke centrale regelingen door ondernemers is echter wel groot, zoals de branchevereniging voor liftmaatschappijen al eerder aangaf. 

Ook is het onduidelijk wat er met de après-ski gaat gebeuren. Er zijn gebieden die hun paraplubars inrichten als “koffielounge” met tafels, bediening en zachte muziek op de achtergrond. Hoe het deze winter verloopt met de après-ski bars is nog onbekend. Dit zou binnenkort dus gepresenteerd moeten worden.

Laten we vooral hopen dat het virus niet heftiger om zich heen gaat grijpen, zodat er gewoon geskied kan worden!

Bron: Tiroler Tageszeitung

Hoofdfoto: Pixabay

Anderen lazen ook:

(Visited 1.166 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer