Bondskanselier Oostenrijk wil skigebieden deze winter open houden

Door Patricia Christiani

Oostenrijkse Bondskanselier Sebastian Kurz (ÖVP) wil komende “coronawinter” de skigebieden open houden. Dit zei hij dinsdag tijdens een bezoek aan Slovenië. “We moeten proberen om op alle gebieden van ons leven een zo normaal mogelijk leven te leiden. Wintertoerisme en skiën zullen mogelijk zijn”, aldus Kurz.

“Après-ski zal dit jaar niet bestaan”

Met het oog op het skiseizoen wees de bondskanselier erop dat toerisme een belangrijke economische factor is in Oostenrijk. “Dit gaat over veel banen.” Tegelijkertijd benadrukte hij dat “alles wordt gedaan om skiën dit jaar zo veilig mogelijk te laten zijn”. Daarom zal après-ski dit jaar “niet bestaan”. De bondskanselier gaf hierover nog geen details. In dit verband verwees hij naar minister van Toerisme Elisabeth Köstinger (ÖVP) en minister van Volksgezondheid Rudi Anschober (Groenen), die binnenkort hierover een concept zouden moeten presenteren.

Corona maakte een plotseling einde aan het vorige wintersportseizoen. Op zondag 15 maart 2020 sloten alle skigebieden in Oostenrijk. De Bondskanselier geeft met deze boodschap aan zo’n situatie deze winter te willen voorkomen.

Coronamaatregelen

De Oostenrijkse overheid heeft nog geen centrale coronamaatregelen voor de skigebieden bekend gemaakt. Veel skigebieden hebben inmiddels wel zelf regels ingesteld, waaronder Serfaus, Saalbach, Skiwelt, Ischgl en Sölden. Het is niet duidelijk of er ook centrale coronaregels voor de skigebieden vanuit de overheid gaan gelden. De roep om zulke centrale regelingen door ondernemers is echter wel groot, zoals de branchevereniging voor liftmaatschappijen al eerder aangaf. 

Ook is het onduidelijk wat er met de après-ski gaat gebeuren. Er zijn gebieden die hun paraplubars inrichten als “koffielounge” met tafels, bediening en zachte muziek op de achtergrond. Hoe het deze winter verloopt met de après-ski bars is nog onbekend. Dit zou binnenkort dus gepresenteerd moeten worden.

Laten we vooral hopen dat het virus niet heftiger om zich heen gaat grijpen, zodat er gewoon geskied kan worden!

Bron: Tiroler Tageszeitung

Hoofdfoto: Pixabay

Anderen lazen ook:

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer