Bondskanselier Oostenrijk wil skigebieden deze winter open houden

Door Patricia Christiani

Oostenrijkse Bondskanselier Sebastian Kurz (ÖVP) wil komende “coronawinter” de skigebieden open houden. Dit zei hij dinsdag tijdens een bezoek aan Slovenië. “We moeten proberen om op alle gebieden van ons leven een zo normaal mogelijk leven te leiden. Wintertoerisme en skiën zullen mogelijk zijn”, aldus Kurz.

“Après-ski zal dit jaar niet bestaan”

Met het oog op het skiseizoen wees de bondskanselier erop dat toerisme een belangrijke economische factor is in Oostenrijk. “Dit gaat over veel banen.” Tegelijkertijd benadrukte hij dat “alles wordt gedaan om skiën dit jaar zo veilig mogelijk te laten zijn”. Daarom zal après-ski dit jaar “niet bestaan”. De bondskanselier gaf hierover nog geen details. In dit verband verwees hij naar minister van Toerisme Elisabeth Köstinger (ÖVP) en minister van Volksgezondheid Rudi Anschober (Groenen), die binnenkort hierover een concept zouden moeten presenteren.

Corona maakte een plotseling einde aan het vorige wintersportseizoen. Op zondag 15 maart 2020 sloten alle skigebieden in Oostenrijk. De Bondskanselier geeft met deze boodschap aan zo’n situatie deze winter te willen voorkomen.

Coronamaatregelen

De Oostenrijkse overheid heeft nog geen centrale coronamaatregelen voor de skigebieden bekend gemaakt. Veel skigebieden hebben inmiddels wel zelf regels ingesteld, waaronder Serfaus, Saalbach, Skiwelt, Ischgl en Sölden. Het is niet duidelijk of er ook centrale coronaregels voor de skigebieden vanuit de overheid gaan gelden. De roep om zulke centrale regelingen door ondernemers is echter wel groot, zoals de branchevereniging voor liftmaatschappijen al eerder aangaf. 

Ook is het onduidelijk wat er met de après-ski gaat gebeuren. Er zijn gebieden die hun paraplubars inrichten als “koffielounge” met tafels, bediening en zachte muziek op de achtergrond. Hoe het deze winter verloopt met de après-ski bars is nog onbekend. Dit zou binnenkort dus gepresenteerd moeten worden.

Laten we vooral hopen dat het virus niet heftiger om zich heen gaat grijpen, zodat er gewoon geskied kan worden!

Bron: Tiroler Tageszeitung

Hoofdfoto: Pixabay

Anderen lazen ook:

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer