16.9 C
Sölden
woensdag, mei 27, 2020
Home Blog

Win €100 shoptegoed voor outdoor kleding bij Winkelstraat.nl

winkelstraat.nl

Win €100 shoptegoed voor outdoor kleding bij Winkelstraat.nl

Door Edwin Hagenouw

Heb jij dit jaar een actieve vakantie in de planning staan, maar heb je nog niet alle outdoorkleding die je mee wilt nemen verzameld? Dan is deze winactie misschien wel iets voor jou. In samenwerking met het fashion-platform Winkelstraat.nl geven wij honderd euro shoptegoed cadeau die je vrij kunt besteden in hun webwinkel.

En dat komt goed uit, want op Winkelstraat.nl kun je zowel designerkleding vinden als outdoor- en wintersportkleding.

winkelstraat.nl

Zo vind je er onder andere de merken Napapijri en Timberland, die bekend staan om hun kwalitatief sterke kleding en ook bij winterse (wandel)tochten een waardevolle aanwinst zijn.

HOE KAN JE AAN DEZE WIN-ACTIE DEELNEMEN?

 1. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (klik hier)
 2. Meld je aan voor onze nieuwe Facebookgroep ‘Liefde voor Wintersport’ (klik hier)
 3. Deel dit bericht op je Facebookpagina (klik hier)

Deze win-actie heeft een looptijd tot 25 juni 2020.


Bekijk ook de win-acties op Mountainreporters.com en OutdoorDichtbij.nl


 

Paarden galopperen door het verlaten Spaanse skigebied Sierra Nevada

Super gaaf om te zien

Door: Pauline van der Waal

Weten jullie nog we het bijzondere skigebied Sierra Nevada in Spanje bezochten? Ik vond het echt fantastisch. Aan de ene kant kun je vanaf de top Marokko zien liggen en waait het Saharazand soms zo de piste op. Aan de andere kant zie Grenada, en zo kun je hier zonder problemen ’s ochtends in de sneeuw staan, en ’s middags een duik in de zee nemen!

Nu is ook dit skigebied al sinds de lockdown afgesloten. En dat leidde tot deze bijzondere beelden: een kudde wilde paarden die lekker over de verlaten pistes galopperen!

Hoofdfoto: Pixabay. Meer informatie over Sierra Nevada lees je hier.

 

Waarom voetbal en skiën soms wel samengaan

voetbal en skiën

Waarom voetbal en skiën soms wel samengaan

Door Edwin Hagenouw | Hoofdredacteur Snowrepublic

Jaarlijks gaan miljoenen mensen op wintersport binnen Europa. In Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië of één van de Scandinavische landen, allemaal zeer populaire wintersportlanden die in de wintermaanden compleet uitverkocht zijn.

In tegenstelling tot hun collega’s bij de amateurs is het voor profvoetballers meestal niet toegestaan om op wintersport te gaan. Profvoetballers die vol aan het strijden zijn voor de kansen van hun club in de Premier League of een andere grote competitie hebben vaak in hun contract staan dat ze niet op wintersport mogen. Dat is dus iets wat ze tot na hun carriëre zullen moeten bewaren. In hun contracten is meestal opgenomen dat ze geen risicovolle sporten uit mogen oefenen en wintersporten valt onder die groep sporten.

Voor de voetballers die naast hun liefde voor de bal ook liefde voor de wintersport hebben zullen de jaren tijdens hun carrière dus even afzien zijn zonder skivakantie, maar daarna zullen ze dit ongetwijfeld goed willen maken. Zo ging bijvoorbeeld Arjen Robben afgelopen winter ook op wintersport nadat hij gestopt was met actief voetballen.

Een nieuwe sport

Voor de voetballers met liefde voor wintersport die na hun carrière op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen stuitten wij op een compleet nieuwe sport, die hun grootste passies perfect combineren; Skibal, gebaseerd op skiën en voetbal en dus perfect voor de (prof)voetballer met een passie voor skiën.

In de video hieronder zie je Noorse teams die hun beide passies voor voetbal en skiën combineren en al voetballend de piste af glijden. Echte regels zijn er waarschijnlijk niet, maar het lijkt erop dat twee teams bovenaan een piste beginnen en samen met een bal naar beneden glijden richting de goal die onder aan de piste staat.

Het ziet er spectaculair uit met de jumps onderweg en pijlsnelle afdalingen met zeer geoefende skiërs. Of je echt moet kunnen voetballen is maar de vraag, het lijkt er meer op dat je toch vooral goed moet kunnen skiën.

De spelregels van Skibal

Zoals hierboven gezegd is het uit het filmpje lastig naar boven te krijgen wat nou echt de regels zijn. Research heeft ook niet echt veel opgeleverd en het lijkt erop dat het vooral een stuntfilmpje is van enkele fanatieke freestyle-skiërs die eens iets nieuws willen proberen.

Als we de video goed bekijken zien we wel dat de beide ploegen om de beurt de kans krijgen om te scoren. Ze beginnen bovenaan in ‘balbezit’ en gaan al stuntend naar beneden richting de goal. De doelman is op dat moment van de tegenstander. Zij proberen in de weg te skiën, maar het lijkt er vooral op dat de teams samen een mooie stuntshow willen verzorgen.

Er is wel een scheidsrechter aanwezig die op een gegeven moment zelfs een gele kaart geeft en een vrije trap toekent aan één van de ploegen. Deze wordt door de speler op één ski genomen op een jump en met de skischoen richting de goal geschoten.

Welke voetballers zouden dit kunnen?

Zie jij je favoriete voetballers na hun actieve veldcarrière al voetballend naar beneden glijden en strijden om een wereldtitel? We zijn benieuwd voor welke voetballers die weggelegd zou zijn. Als we moeten kiezen dan komen we al snel uit bij spelers uit echte wintersportlanden.

Als er één speler is die dan in ons opkomt is het de Zweed Zlatan Ibrahimovic. Hij is een van de meest opvallende spelers van de laatste decennia en met zijn krachtige en atletische lijf zou hij zeker de aangewezen persoon zijn om deze beide sporten dichter bij elkaar te brengen. Of hij ook al kan skiën is de vraag, maar voor koning Zlatan moet dat natuurlijk een koud kunstje zijn.

Of brekebeen Arjen Robben, die zoals hierboven beschreven ook van skiën houdt, geschikt zou zijn voor deze sport durven we te betwijfelen. Het lijkt een behoorlijk blessuregevoelige bezigheid, dus misschien moet Robben het maar gewoon bij óf skiën óf voetballen houden.

Reisverslag van het Freeride Mekka in Noorwegen

Freeride Mekka

Reisverslag van het Freeride Mekka in Noorwegen

Door Tjeerd Langstraat

Mijn reis begint in Bergen en dit geeft op voorhand een bijzonder gevoel door het enorme contrast. Wetende dat ik binnen een paar uur in de diepste poedersneeuw van Europa zal boarden, is de tegenstelling groot door in een sneeuwvrije oude stad te lopen.

71° 10′ 21″ NB

Bergen is wereldberoemd vanwege Bryggen, de voormalige Hanzekade met de houten panden aan de westkant van Bergen. De stad is de gateway naar vrijwel alle hotspots in Noorwegen. Het is het startpunt van menig fjordentrip, en van hieruit kun je het Noorse achterland in tot aan de Noordkaap aan de Barentszzee: het noordelijkste puntje van het Europese continent op 71° 10′ 21″ NB.

Jaarlijks valt er gemiddeld ruim vijf meter sneeuw

Mijn reis voert naar Voss Fjellandsby (Myrkdalen), een klein skigebied op zo’n 2,5 uur rijden van Bergen. Het is een gebied dat in Europa de lijstjes aanvoert waar het de gemiddelde sneeuwval betreft. Jaarlijks valt er gemiddeld ruim vijf meter sneeuw.

Offpiste

Het gebied kenmerkt zich door de ruime, brede pistes en uitstekende offpiste mogelijkheden. Het gebied ligt niet hoog, het haalt namelijk nipt de 1.000 meter boven zeeniveau.

De zon staat ook vandaag weer hoog aan de hemel en de eerste banen in de verse poeder zijn heerlijk! Ondanks de geringe hoogte zit je toch al boven de bomengrens. Hierdoor heb je goed zicht op de offpiste hellingen en de kale pistes en op de speciaal geprepareerde snowparks. Want ook daarom is Voss bekend bij het publiek: het freestyle publiek welteverstaan. Halfpipe, moguls, slopestyle, zo’n beetje alle freestyle disciplines komen hier voorbij.

Maar, het echte offpiste boarden moet nog beginnen. Fjellandsby was een leuke opwarmer voor het echte werk. Ik ga verder Noorwegen in, op weg naar Røldal wat bekend staat als Powder Mecca. Mijn dagindeling spreekt tot de verbeelding: aan het einde van de dag gaat een berggids de offpiste route van morgenochtend verkennen om het lawinegevaar te controleren. Die staat nu op 3: aanzienlijk.

Lawinestufe 3: Op veel hellingen is het sneeuwdek matig tot slecht gestabiliseerd. De kans dat men een lawine veroorzaakt is groot. Een lichte belasting op het sneeuwdek is vaak voldoende om een lawine in beweging te zetten. Spontane, middelgrote lawines zijn mogelijk.

We gaan!

Terwijl wij in de bar van het hotel zitten, heeft gids Pelle het gebied verkent en hij acht het veilig genoeg, ondanks de lawinewaarschuwing. Dus gaat onze groep skiërs en boarders in de vroege ochtend met de sneeuwscooter het terrein in!

We knallen door diepe sneeuw, over vastgevroren ijzige stukken die in de vorm van kleine golfjes vredig lijken te kabbelen in dit onherbergzame gebied. Zover het oog reikt zien we niets dan witte hellingen, diepe geulen en verraderlijke ijsrotsen.

Wanneer we vlakbij de drop-off zijn gaat het bijna mis. We rijden langs een steile helling aan onze rechterhand, met aan de linkerhand een kleine ronde heuvel. Juist wanneer wij tussen beide hellingen rijden, komt er met een woest gekraak een kleine lawine op gang. Grote ijsblokken breken los en komen met geweld naar beneden. De scooterchauffeurs zijn alert en schieten met een noodvaart naar links en komen met enige moeite het heuveltje op.

Het stuk waar we een paar seconden geleden nog met de scooters reden is nu volledig bedolven onder grote ijsblokken. Met het hart nog enigszins in de keel, besluiten we wel af te dalen. Het eerste stuk is het gevaarlijkst, aangezien we daar door een klein dal zullen boarden, met aan weerszijden hoge hellingen en de lawinehelling in onze rug.

Adrenaline getemperd

Eenmaal door dit dalletje komen we in wat overzichtelijker terrein. En daar wordt de adrenaline op een gezonde manier getemperd. Er zitten nog wat ijzige stukken in de afdaling, maar de poederstukken zijn fenomenaal. Her en der komen wat boomtoppen door de sneeuw, waardoor je op techniek moet afdalen.

De vraag die rees toen die ijsblokken naar beneden kwamen – “waarom doe ik dit ook alweer?” -, weet ik dan ook weer snel te beantwoorden.

“O ja, hierom,” denk ik, terwijl ik uitkijk over de Noorse bergen met in de diepte het Røldal meer.

Praktisch

Vliegen naar Noorwegen is de meest praktische manier. Er gaan dagelijkse diverse vluchten naar verschillende steden. Alle grotere plaatsen hebben een vliegveld dat geschikt is voor zowel internationale als binnenlandse vluchten. Hou er rekening mee dat je soms moet overstappen om je uiteindelijke bestemming in Noorwegen te kunnen bereiken.

Freeride

Freeriders kunnen in Røldal hun hart ophalen. Het gebied zelf is uitmuntend te noemen qua offpiste mogelijkheden. Verwacht hier geen bruisende après-ski barretjes. Het is freeriden wat de klok slaat. Gezellige avonden worden vooral in de hotelbar of in de appartementen doorgebracht.

Voss is naast het freeride gedeelte ook ideaal voor jonge gezinnen, vanwege het overzichtelijke gebied en perfecte pistes.


LEES HIER ALLE ARTIKELEN OVER WINTERSPORT IN NOORWEGEN


 

Tip voor veilig internetten op wintersport

internetten
Veilig internetten op een terras in Zwitserland. Foto: Edwin Hagenouw

Wintersport en veilig internetten: een paar tips

Door Edwin Hagenouw

Na een heerlijke dag op de piste een warm drankje drinken in een café, ergens avondeten, het nieuws checken, vakantiefoto’s delen, de weg vinden op Google Maps of gewoon even lekker Netflixen in het hotel: we doen het allemaal. De kans is groot dat je daarbij gebruik maakt van openbare wifinetwerken. Logisch, want het is niet alleen ontzettend makkelijk, maar ook gratis.

Helaas brengt het gebruik van openbare wifinetwerken veel risico’s met zich mee en komt cybercriminaliteit steeds vaker voor. Daarom delen wij vandaag 5 tips waarmee je veilig gebruik kunt maken van het internet.

1. Update je apps en software, zoals antivirus

Het is altijd belangrijk om de apps en software, zoals antivirus, op jouw apparaten regelmatig te updaten. Door regelmatig updates uit te voeren houdt je de beveiliging van jouw apparaten up-to-date en maak je het voor cybercriminelen moeilijker om in te breken.

Veiligheid voor alles. Foto: pixabay

Denk hierbij ook aan het updaten van slimme apparaten zoals een smart TV, slimme verlichtingen en moderne babyfoons. Ook op deze apparaten wordt namelijk regelmatig ingebroken

2. Installeer een VPN

Een van de beste manieren om altijd veilig te internetten is het downloaden van een VPN, ofwel Virtueel Privaat Netwerk. Een VPN verbergt jouw IP adres en locatie én versleutelt jouw persoonlijke communicatie. Hierdoor kunnen jouw bankgegevens, e-mails, foto’s, adres en andere gevoelige informatie niet worden onderschept en kun je waar je ook bent veilig gebruik maken van hotspots.

Naast veilig internetten kun je met een VPN ook goedkope tickets vinden, geblokkeerde websites deblokkeren en censuur en toezicht in landen zoals China omzeilen.

3. Check of het wifinetwerk echt is

Een veelgebruikte manier waarop cybercriminelen hun werk doen is het maken van neppe hotspots. Deze hotspots met bekende namen zoals “FREE AIRPORT WIFI” lijken echt te zijn. Echter, wanneer je op zo’n nep wifinetwerk inlogt is het voor een cybercrimineel een stuk makkelijker om jouw persoonlijke gegevens te achterhalen.

Ontspannen internetten op een echt wifinetwerk. Foto: Pixabay

Vraag dus altijd even na of de plek waar je bent wifi heeft, wat de naam van het netwerk en het eventuele wachtwoord is.

4. Check of de website beveiligd is

Heb je geen VPN en moet je toch echt op een openbaar wifinetwerk inloggen? Dan is het ontzettend belangrijk om altijd te checken of de website die je bezoekt wel beveiligd is met een SSL-certificaat. Of dat zo is kun je zien aan het slotje voor de URL. Staat dit er niet voor? Zorg er dan in ieder geval voor dat je geen belangrijke informatie deelt.

5. Kies verschillende sterke wachtwoorden

Cybercriminelen proberen vaak achter je wachtwoord te komen. Veel mensen gebruiken namelijk hetzelfde wachtwoord voor al hun profielen. Dat is natuurlijk makkelijk, maar niet heel veilig. Met jouw wachtwoord kunnen cybercriminelen bijvoorbeeld betalingen doen met jouw creditcard of jouw gegevens gebruiken voor rare bestellingen.

internetten
Veilig internetten op een terras in Zwitserland. Foto: Edwin Hagenouw

Gebruik daarom voor elke website een ander wachtwoord. Heb je even geen inspiratie? Dan kan het handig zijn om een wachtwoordegenerator te gebruiken.


LEES HIER ALLE REISVERHALEN VAN ONZE REPORTERS


 

Maak nu Salzburger Nockerln gewoon thuis!

Salzburger Nockerln
Salzburger Nockerln

Maak nu Salzburger Nockerln gewoon thuis!

Door Hans Verweij

Iedereen kent de Kaiserschmarrn, de apfelstrudel en de Germknödl inmiddels wel. Al was het maar omdat we daar op Snowrepublic geweldige recepten voor hebben. Vandaag een ander Oostenrijks icoon: De Salzburger Nockerln

Historie Salzburger Nockerln

Volgens de legende is dit gerecht bedacht door Salome Alt, de concubine van aartsbischop Wolf Dietrich von Raitenau die leefde van 1559 tot 1617. Het gerecht stelt de drie heuvels voor die het stadscentrum van Salzburg omringen. De Festungsberg, Mönchsberg and Kapuzinerberg. De poedersuiker die over dit soufflé-achtige gerecht gestrooid wordt, stellen de besneeuwde bergen voor.

In 1938 werd er door Raimund Friedrich Vesely een operette gecomponeerd waarin de Salzburger Nockerln bezongen wordt als: “Süß wie die Liebe und zart wie ein Kuss.

Tijd dus om maar eens aan de gang te gaan want wie wil dit nu niet.

Ingrediënten

 • 5 eiwitten
 • 40 gram suiker
 • 3 eidooiers
 • 20 gram bloem
 • 2 eetlepels melk
 • 25 gram boter
 • 2 eetlepels vanillesuiker
 • borrelglaasje Stroh rum
 • poedersuiker

Bereiding

Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zorg dat de kom en de haken van je mixer echt schoon en vetvrij zijn. Zijn ze dit niet, dan zal je gerecht niet lukken.

Verwarm de oven voor op 190 graden. Neem een vuurvaste schaal (een springvorm kan ook) en zet deze tijdens het voorverwarmen in de oven.

Haal de schaal uit de oven als deze warm is en doe er de boter, de melk en de vanillesuiker in. Roer door en schud er een klein beetje rum bij, niet alles, je hebt later nog wat nodig!

Klop nu de eiwitten stijf, voeg er op het laatst beetje bij beetje de suiker bij en klop tot een stevige massa.

Salzburger nockeln
Salzburger Nockeln

Roer de dooiers los met de bloem en de rest van de rum. Schep een royale lepel schuim bij de dooiers en roer dit door elkaar. Familie maken noemen we dit. Schep nu de dooiers bij de eiwitten en schep alles voorzichtig door elkaar zodat het geel zich helemaal vermengd heeft met het wit. Doe dit met uiterste voorzichtigheid, je wil tenslotte een super luchtig gerecht.

Schep nu drie bergen met schuim in je schaal en zet dit direct in de oven. Draai de oven terug naar 180 graden en bak de Nockerln tien minuten totdat ze mooi begint te kleuren. Haal de Salzburger Nockerln uit de oven en strooi er poedersuiker overheen.

Serveertips

Serveer de Nockeln direct  uit de oven. Mooie variatie is ook om ze te serveren met je lekkerste jam in plaats van de boter, melk en vanillesuiker in deze receptuur. Let wel op te hard stoten of schudden en plotselinge temperatuurverschillen tijdens het maken. Het blijft een soufflé en de kans op inzakken is dus voortdurend aanwezig.

De smaak te pakken gekregen? Kijk dan vooral ook naar het recept van de Kaiserschmarnn .

Hoofdfoto: met dank aan Tourismus Salzburg

Koningin Meije. Dat is extreem off-piste skiën in La Grave

Koningin Meije

Koningin Meije. Dat is extreem off-piste skiën in La Grave

Door Tjeerd Langstraat

Stel je voor, een traditioneel bergdorp zonder hoogbouw aan de voet van de 3.984 meter hoge La Meije. Geen massatoerisme, geen kinderweides, alleen maar ongeprepareerde afdalingen. La Grave-La Meije is een freeride walhalla…

Koningin Meije

Het bergdorpje La Grave ligt in de Hautes Alpes aan welhaast de bekendste berg van het Massif des Ecrins: de La Meije, door de bevolking ook wel Koningin Meije genoemd. Het is een prachtig, woest en ongerept gebied en vanuit La Grave kun je met de enige kabelbaan die het gebied rijk is naar 3.200 meter hoogte. La Grave doet aan als een gemoedelijk Frans dorpje, liggend op de weg richting de grote skigebieden.

Rastafari’s, corpsballen, oude Franse tanige berggidsen, ieder type mens loopt er rond

Vanuit mijn hotel heb ik een prachtig uitzicht op de Meije en de kabelbaan. Het hotel ademt de sfeer van backpacken, extreme sports, leven voor de bergen, leven voor het extreme. Rastafari’s, corpsballen, oude Franse tanige berggidsen, ieder type mens loopt er rond, maar allemaal komen ze voor maar één ding: Koningin Meije bedwingen.

Bij binnenkomst in het hotel worden we hartelijk verwelkomd door een jongen behangen met klimmateriaal en schoenloze voeten. Of we net zijn aangekomen, wanneer we de bergen ingaan en wat onze plannen zijn. Wij antwoorden, hij reageert: “Cool. I see you guys tonight at diner.” Een ongedwongen sfeer dus, dat begint goed. En morgenochtend is het zover, dan gaan we Koningin Meije bedwingen!

When you go up…

Na een stevig ontbijt lopen we richting de kabelbaan waar onze gids al staat te wachten. De goede man heeft een bruin verweerde kop, een rood opgeknoopt sjaaltje rond zijn nek en hij rookt onafgebroken sigaretten. Een glimlach tooit zijn gelaat en enthousiast begint hij veiligheidsinstructies te geven. We krijgen allemaal een tuigje met klimhaken, een lawinepieper, een prikstok en een schop. Broodnodige voorbereiding, zeker wanneer je in ogenschouw neemt dat er regelmatig skiërs om het leven komen bij een lawine. De poeder, de extreme weersomstandigheden en de ruigheid van het terrein vergen dat je goed voorbereid op pad gaat.

De poeder, de extreme weersomstandigheden en de ruigheid van het terrein vergen dat je goed voorbereid op pad gaat

Opgetuigd en wel stappen we de kabelbaan in. Er is de afgelopen week weinig sneeuw gevallen wat zowel een nadeel als een voordeel kan zijn. Nadeel is dat er een stuk minder te poederen valt, voordeel is dat hierdoor de afdaling wat makkelijker is, aangezien er op een natuurlijke manier geprepareerd is door de afdalende skiërs en boarders van afgelopen week. Eenmaal boven blijkt het zonnetje uit het dal plaats gemaakt te hebben voor een typische gletsjerwind, stuifsneeuw en een zicht van maximaal 1 meter.

You must come down!

De adrenaline giert inmiddels door mijn lichaam en wij volgen de gids tussen twee smalle skistokken door. Een hels stijl stuk en verder is niets te zien: we zijn begonnen! Het eerste stuk zoeven we door een laag poeder van zo’n 20 centimeter en ondanks het slechte zicht en de snijdende wind is het een heerlijk begin van de dag. Mijn kuiten staan inmiddels strak en mijn bovenbenen zijn tot het uiterste gespannen als we linksom een bergkam gaan en de wind wegvalt en er weer zon en goed zicht is. Het uitzicht is werkelijk magnifiek en op compleet heldere dagen kun je zelfs de Mont Blanc zien.

Nadat we even tot rust zijn gekomen vervolgen we onze spectaculaire afdaling. De afdaling kenmerkt zich door een veelvoud aan typen sneeuw en stijlgraden. Hellingshoeken met percentage van 70 (denk hierbij aan La Mur, De Harakiri, etc.) tot breed glooiende weides en van poeder, gladgestreken ‘pistes’ tot zeer ijzige stukken. Ik ben de enige snowboarder in ons midden en daar waar ik behalve keihard werken nog geen problemen heb ondervonden gaat het mis op een groot ijzig stuk. De gids wijst ons waarheen we ongeveer moeten gaan om weer op normale sneeuw uit te komen.

De skiërs pakken de ijshelling wonderwel zonder kleerscheuren. De snowboarders onder ons weten het wel, maar voor de mensen die nog nooit gesnowboard hebben: een snowboard op ijs heeft géén grip. Recht naar beneden kan uiteraard, maar wil je gecontroleerd afdalen dan is ijs killing voor een veilige afdaling. Enfin, ik kwam, ik zag en ik lag in een vrij rap tempo een meter of vijftig lager. Op brandende billen en een gehavende broek na, was ik verder helemaal in orde en wij vervolgden onze trip downhill.

Zon, bier en fromages!

Na de ijswand van de Meije gepasseerd te hebben kom je vrij snel in het bos terecht. Een prachtige afdaling, zeer technisch, maar geweldig! Ook hier lagen al veel sporen van ons voorgegane skiërs en boarders, maar het is geweldig om tussen de bomen door te zoeven. En denk nu niet dat ik bedoel op een brede piste tussen de bomen door; neen, je gaat hier werkelijk door het bos, waar bomen elkaar binnen een straal van twee meter van elkaar bevinden. Super!

Gesloopt, maar voldaan togen wij terug in La Grave neer op het terras van het hotel. De middagzon liet zich zien, het bier smaakte heerlijk en de fromages en saucages vonden een snelle weg naar binnen. Een topdag en La Grave-La Meije is werkelijk een aanrader.


Meer info: www.lagrave-lameije.com


Let op: Dit is een gebied voor gevorderde skiërs en boarders!

LENTE-RECEPT: CRÈME BRÛLÉE UIT FRANKRIJK

creme
Crème Brûlee

LENTE-RECEPT: CRÈME BRÛLÉE UIT FRANKRIJK

Door Thiery Thielemans

Het heerlijke nagerecht crème brûlée heb je vast wel eens op de dessertkaart van een restaurant zien staan of misschien zelfs al eens besteld en geproefd. Maar heb je het ook al ooit zelf gemaakt? Hier een simpel recept voor deze populaire lekkernij uit Frankrijk. Leuk om zelf eens een smakelijk Frans feestje op tafel te zetten!

DE HERKOMST

Over de herkomst van de crème brûlée bestaan nogal wat tegenstrijdige verhalen. Zowel de Spanjaarden, de Engelsen als de Fransen claimen namelijk aan de wieg te hebben gestaan bij de geboorte van dit populaire dessert. De Spanjaarden beweren al sinds de 18e eeuw crème brûlee te serveren onder de naam crema Catalana. De Engelsen zeggen daarentegen dat zij al in de 17e eeuw burnt cream op de kaart hebben staan.

En hoewel de Fransen pas in de late 19e eeuw met het bij ons bekende crème brûlée kwamen, zijn juist zij het die er met de eer vandoor gingen. In die tijd was het namelijk heel modern om ook buiten Frankrijk de kaart in het Frans te presenteren. De benaming crème brûlee wordt vanaf die tijd internationaal gebruikt en dat is daarom ook waarom wij het onder deze naam kennen.

WAT IS HET?

Maar wat is crème brûlée nu eigenlijk? Het is een custardachtig nagerecht met een gekaramelliseerd suikerlaagje. De custard maak je eenvoudig van melk, room, eierdooiers en een vanillestokje. Daarna bedek je het met een laagje suiker dat je vervolgens met een brandertje* lekker knapperig brandt. Heel simpel, heel eenvoudig maar ó zo lekker. Probeer het zelf maar eens!

crème
Met een brandertje karamelliseer je het suikerlaagje op de crème brûlée © Pixabay

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN

2 deciliter volle melk
4 deciliter ongeklopte en ongezoete slagroom
6 eierdooiers
1 vanillestokje
90 gram witte suiker
20 gram bruine suiker

crème
Voor crème brûlée voor vier personen heb je 6 eierdooiers nodig © Pixabay

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 95 graden. Snij het vanillestokje doormidden en schraap het vanillemerg voorzichtig met een mespuntje uit de twee helften van het stokje. Breng daarna het vanillemerg samen met de melk, de witte suiker en de zo goed als lege helften van het vanillestokje langzaam aan de kook. Doe ondertussen de ongeklopte slagroom samen met de eierdooiers in een kom en roer deze goed door elkaar.

Als de melk met toebehoren kookt, voeg je het geheel toe aan de kom met daarin het mengsel van slagroom en eierdooiers. Roer het geheel weer goed door en vergeet niet om de twee helften van het vanillestokje er uit te halen. Deze mag je weggooien of bewaren om later ter decoratie op de crème brûlée te leggen. Zet de kom in de koelkast zodat het mengsel goed af kan koelen!

Wanneer het mengsel is afgekoeld, schep je het in vier aardewerken of ovenbestendige glazen platte bakjes. Deze zet je vervolgens voor 50 minuten in de oven. De crème brûlée is gaar zodra de bovenkant gestold is. Wanneer je aan het bakje schudt lijkt het geheel echter op een soort van drilpudding. Als dat zo is, dan is je crème brûlée perfect gegaard! Zet de vier bakjes daarna minimaal twee uur in de koelkast om af te koelen.

Vóór het serveren van de crème brûlée strooi je een dun laagje bruine suiker over de bakjes en met een brandertje* brandt je vervolgens een mooi gekaramelliseerd laagje op het door jou gemaakte nagerecht. Brandt echter niet te lang want anders wordt de pudding weer te warm en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

GENIET SMAKELIJK VAN JE ZELFGEMAAKTE CRÈME BRÛLÉE UIT FRANKRIJK!

*Een crème brûlée brandertje koop je al voor slechts enkele euro’s bij een winkel met huishoudelijke artikelen

VALLON skibrillen en zonnebrillen nu met forse korting in de WINTERSALE

VALLON

VALLON skibrillen en zonnebrillen nu met forse korting in de WINTERSALE

Door Edwin Hagenouw | 8 april 2020

Je zult moeten toegeven: old-school skiërs, alpinisten en bergbeklimmers hadden stijl. Bekijk maar eens de foto’s van je ouders en grootouders in oude skikleding en skipakken. Maar wat ze toen nog niet hadden, was de technologie om wintersportproducten lichtgewicht, duurzaam en tegelijkertijd comfortabel te maken. Maar nu is er VALLON, een nieuw merk voor zonnebrillen en skibrillen dat vintage stijlen combineert met 21e-eeuwse materialen.

WINTERSPORT SALE 2020

Het is nu wintersportsale bij VALLON. Profiteer van aantrekkelijke kortingen op de skigoggles en zonnebrillen van dit trendy merk. De Freebird skigoggle is in de Sale te koop voor slechts € 75 en de Ski Aviator (mijn persoonlijke favoriet) voor € 53.

Deze aantrekkelijke kortingen gelden tot 13 april 2020!


Bekijk hier alle producten in de Winter Sale van 2020


 

Iconisch

Bij Snowrepublic zijn we enorm onder de indruk van iconische pilotenzonnebrillen die ooit werden gedragen door onder andere Robert Redford. Wat moet dat een geweldige tijd zijn geweest, zonder alle digitale afleiding, met de melodieuze muziek uit de Seventies. Vrijwel niemand ging nog op wintersport, dus er waren geen rijden voor de skilift en de pistes waren altijd leeg.

Die puurheid en echtheid brengt VALLON terug met de stijlvolle collectie van 2020

Dat was die tijd waarin we nog niet werden overladen met onzin als verwarmde stoeltjesliften en gondels van Porsche en Ferrari.. Die puurheid en echtheid uit de jaren zestig en zeventig brengt VALLON weer terug met de stijlvolle collectie van 2020.

VALLON Freebirds

Deze winter heeft VALLON de Freebird Goggles toegevoegd aan ​​aan de kleine collectie van vijf stijlen. En daarmee willen oprichters Marcus en Richard Franck een plaats verkrijgen in de drukke wereldwijde brillenmarkt met een 100% focus op stijlen uit de afgelopen decennia.

VALLON: Nieuw merk, oude stijl

De broers wilden eerst een betaalbaar, zonnebrilmerk starten, specifiek voor skitouring. Bij de oprichting in 2018 had het duo ook het Instagram-account Old Schoolers, gewijd aan de geschiedenis van de wintersport. Al snel werden de twee ideeën één: skibrillen geïnspireerd op de skigeschiedenis.

Heron Glacier 2.0

Tijdens een reis naar Milaan, vond Marcus een gletsjerbril op in een obscure brillenwinkel, vol met verzamelobjecten en dode voorraad. De bijzondere vondst leidde tot het eerste model gletsjerbril van VALLON, dat met moderne onbreekbare lenzen, anticondens-technologie en lichtgewicht polycarbonaat naar het heden werd gebracht.

Richard en Marcus Franck. Oprichters van Vallon.

“Het voelde heel natuurlijk voor ons om voor onze inspiratie naar het verleden te kijken, naar de pioniers en klassieke stijlen opnieuw tot leven te brengen met moderne materialen,” vertelt Marcus. Die eerste gletsjerbril is nu verkrijgbaar in drie verschillende stijlen: Heron Ocean, Heron Mountain 2.0 en Heron Glacier 2.0.

Heron Glacier 2.0
Heron Mountain 2.0

VALLON skibril

Het nieuwste model van VALLON, de Freebirds Goggles, heeft een veelkleurige, gestreepte band als ode aan de Europese look uit de jaren ’70. Maar drielaags schuim, antikraslenzen en helmcompatibiliteit zorgen ervoor dat ze veel veiliger en comfortabeler zijn dan het oude paar van je ouders.

VALLON Freebirds

Ski Aviator

De Ski Aviators zijn een eerbetoon aan het Robert Redford-tijdperk. Nylon lenzen en monturen van cellulose-acetaat maken het paar lichtgewicht, en lenzen met spiegelcoating reflecteren het velle licht en filteren Uv-stralen.

Ski Aviator

‘De uitstraling van je uitrusting maakt deel uit van de hele ervaring’, zei Marcus. ‘Die stijl is een beetje verdwaald op de berg, maar bij VALLON nemen we de klassieke ontwerpen en vinden ze opnieuw uit, maar dan met extra functionaliteit.”

Voor elk verkocht product wordt 1 kilogram plastic ingezameld en gerecycled namens de koper van de zonnebril of skigoggle

VALLON betekent “kleine vallei” in het Frans en het merk is ontstaan in Verbier, Zwitserland. Het huidige kantoor is gevestigd in Amsterdam. Vanzelfsprekend heeft VALLON, als outdoormerk, duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Voor elk verkocht product wordt 1 kilogram plastic ingezameld en gerecycled namens de koper van de zonnebril of skigoggle.

WINTERSPORT SALE 2020

Het is nu wintersportsale bij VALLON. Profiteer van aantrekkelijke kortingen op de skigoggles en zonnebrillen van dit trendy merk. De Freebird skigoggle is in de Sale te koop voor slechts € 75 en de Ski Aviator voor € 53.

Deze aantrekkelijke wintersport-sale loopt tot 13 april 2020!


Bekijk hier alle producten in de Winter Sale van 2020


 

Wie heeft het Rab Meridian outdoorjack gewonnen?

Rab Meridian

Wie heeft het Rab Meridian outdoorjack gewonnen?

Door Edwin Hagenouw | hoofdredacteur Snowrepublic.nl

De duurzame, waterdichte en compacte Meridian jas (voor mannen en vrouwen) is je eerste keus wanneer je inpakt als de weersvoorspelling veranderlijk is. Deze lichte en goed ademende jas is gemaakt van het robuuste gerecyclede GORE-TEX® PACLITE® Plus, waardoor hij comfortabel draagt en toch uitstekend beschermt.

Rab Women’s Meridian jacket

Lezers en volgers van Snowrepublic konden in de afgelopen weken meedoen met de door Rab Equipment mogelijk gemaakte win-actie. Als deelnemer maakte je kans op een Rab Meridian jacket ter waarde van € 249,95.

Vandaag vond de loting plaats en maken we de naam van de winnares bekend: Maaike Bennink. Wij wensen Maaike veel plezier met dit geweldige outdoorjack!


Niet gewonnen? Bekijk hier alle informatie over het Meridian jacket.


 

ADVERTENTIELowe Alpine