20.6 C
Sölden
vrijdag, juni 14, 2019
MOUNTAINREPORTERS REISVERHALEN
Home Blog

Maar liefst zes meter sneeuw op de Zugspitze

Maar liefst zes meter sneeuw op de Zugspitze

Door: Saskia Smulders

Een enorme hoeveelheid sneeuw is er momenteel te vinden op de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze. Er ligt namelijk maar liefst zes meter sneeuw! Het is voor het eerst in twintig jaar dat er weer zoveel sneeuw in mei ligt. Dat is overigens niet het record, want op 26 april 1980 lag er 7,80 meter sneeuw. Het ligt niet in de lijn der verwachting dat er meer sneeuw bij komt in de komende dagen.

Sneeuwval op de Zugspitze | Foto: Alpenweerman

De Zugspitze is met 2.962 m de hoogste berg in de Tiroler Zugspitz Arena. Met de gondel wordt de top in slechts 10 minuten bereikt. Op heldere dagen is het uitzicht op de toppen van 4 landen.

De sneeuwhoogte vanaf 7 november 2018 tot en met vandaag 22 mei 2019 | Afbeelding: @WeermanRoel

Niet alleen in Duitsland ligt veel sneeuw, ook op de Zwitserse Säntis (gelegen in het oosten) ligt veel sneeuw: 7.14 meter. Ook dat is geen record; dat stamt uit april 1999 toen er 8,16 meter lag.

Säntis, Zwitserland | Foto: Daniel Schrott

Lees ook:

Hoofdfoto: Zugspitze.de

Recordhoeveelheid sneeuw in de Alpen kan voor grote problemen zorgen

Recordhoeveelheid sneeuw in de Alpen kan voor grote problemen zorgen

Door: Saskia Smulders

Het is eind mei en in de Alpen is het nog steeds winter. Sterker nog: de winter blijft nog wel even en gaat zorgen voor nóg meer sneeuw. Een lagedrukgebied dat zich boven Duitsland bevindt zorgt voor zeer vochtige lucht die richting de Alpen wordt gestuwd. Dit lagedrukgebied zorgt voor de aanvoer van zeer veel nattigheid in de vorm van regen én sneeuw boven de 2000 meter. De verwachte hoeveelheid is zo groot dat het voor grote problemen kan gaan zorgen.

Anderhalve meter sneeuw verwacht

Lokaal kan er wel meer dan 100 liter per vierkante meter vallen, aldus weerman Lander van Tricht (@landervantricht) van de Belgische site HLN.be. Dat betekent ook dat op sommige plekken wel anderhalve meter sneeuw kan vallen. Deze hoeveelheden zijn uitzonderlijk en kunnen voor grote problemen zorgen zoals modderstromen, overstromingen en lawines.

Verwachte gecumuleerde hoeveelheid neerslag. De delen die lichtgrijs en paars gekleurd zijn verwachten de grootste hoeveelheden | Foto: WXcharts

In het Oostenrijkse Vent kwam vandaag al een rotslawine naar beneden. De weg blijft voorlopig nog versperd.

Rotslawine in het Oostenrijkse Vent | Foto: Tirol.orf.at
Meerdere grote rotsblokken blokkeren de weg in Vent (L240) | Foto: Tirol.orf.at

Veel waarschuwingen

De diverse weerdiensten waarschuwen al volop voor het komende, slechte weer die voor hoogwater zullen zorgen. Zoals die van het Duitse wetteronline. Maar ook voor Oostenrijk en Zwitserland zullen te maken krijgen met hoogwater en overstromingen.

Voorwaarschuwing voor Duitsland | Foto: Wetteronline.de

Hochkar opende om gratis te kunnen skiën

De hoeveelheden sneeuw zorgden er voor dat een aantal Oostenrijkse gebieden nog even de deuren openenden, zoals in Hochkar, Dachstein-West en Turracher Höhe. Op de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze, ligt momenteel meer dan 6 meter sneeuw!

Bron: HLN.be | Hoofdfoto: Saskia Smulders

Zo zag gratis skiën in Oostenrijk dit weekend er uit

Zo zag gratis skiën in Oostenrijk dit weekend er uit

Door: Saskia Smulders

Snowrepublic collega Karin meldde het dit weekend al: er ligt nog steeds veel sneeuw in delen van Oostenrijk. Daarom opende het Oostenrijkse Hochkar afgelopen weekend nogmaals de deuren. Gratis zelfs. Er waren vier liften open en in totaal vijf kilometer piste.  Daar werd dan ook dankbaar gebruik van gemaakt, getuige de foto’s.

Gratis skiën zorgt voor grote drukte

Maar liefst 6.000 mensen kwamen af op het gratis skiën; het was zelfs zo druk dat alle parkeerplaatsen bezet waren en er opgeroepen werd om niet meer te komen. Je kon trouwens dit weekend ook terecht op Dachstein-West en Turracher Höhe.

Grote drukte dit weekend in de liften van Hochkar | Foto: Hochkar
Best wat wachttijd bij de liften van Hochkar. Maar hé, het is gratis én mooi weer…| Foto: HLN_BE
Skiën in Hochkar | Foto: NikolasZimmerman87

Je ziet aan de spiegelende sneeuw dat het niet erg koud is. | Foto: WheretoSkiandS

 

Bron: kurier.at

Bekijk hier wat live beelden.

Ga gratis skiën dit weekend in Hochkar, Oostenrijk

Ga gratis skiën in Hochkar,
Ga gratis skiën in Hochkar, fotocredits, Ilse en Karin Nijhof

Ga gratis skiën dit weekend in Hochkar, Oostenrijk

Door: Karin Nijhof

Haal je snowboard en ski’s maar weer van zolder. Hoewel het bijna zomer is, is het nog hartje winter in sommige (ski)gebieden van Oostenrijk! Moeder natuur heeft ons weer verrast met een dikke laag sneeuw op een aantal hooggelegen skipistes. Nu hoor ik je denken dat vrijwel alle skigebieden gesloten zijn. En dat klopt. Goed nieuws, dit weekend kun je GRATIS skiën in het Oostenrijkse Hochkar en wij vinden dat fantastisch!

“dit weekend kun je GRATIS skiën in het Oostenrijkse Hochkar “

Gratis skiën in Hochkar

Dat Hochkar dit weekend zijn pistes kan openen is te danken aan de sneeuw die nog steeds in dit gebied valt. Wie de webcambeelden van dit gebied bekijkt, kan zien dat het er hevig heeft gesneeuwd de afgelopen uren. De nieuwe laag sneeuw komt neer op de oude laag welke er nog lag. De voorspelling is dat er dit weekend 70 – 130 cm sneeuw zal liggen! Een goede reden voor het skigebied om een aantal pistes te heropenen zodat wintersportliefhebbers nog één keer van de verse sneeuw kunnen genieten. En dat helemaal GRATIS! Heropening van dit skigebied is zelfs nog nooit eerder voorgekomen. Sneeuwpret in mei, wie wil dat nou niet!

Ligging Hochkar

Het skigebied van Hochkar ligt op 1047 km vanaf Utrecht. Je moet dus wel een eindje rijden voor een weekendje skiën. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Klagenfurt, vanaf daar is het nog 210 kilometer rijden. Eenmaal daar? Het skigebied van Hochkar ligt op 1808 meter. De hoogte in combinatie met de oostelijke ligging maakt dat de sneeuw vrij zeker is in de wintermaanden. Het gebied is helaas niet erg groot. In totaal is er 20 kilometer aan skipiste. Of alle pistes dit weekend geopend zijn is nog maar de vraag. Het mag in ieder geval de pret niet drukken.

Dachstein West

Ook het skigebied van Dachstein West heropent dit weekend GRATIS een aantal pistes. Dit skigebied ligt op 1018 kilometer rijden vanaf Utrecht.

Drukte

Door deze unieke gelegenheid om gratis te skiën in mei, kan het natuurlijk erg druk worden. Wij zijn benieuwd welke lezers dit weekend naar één van deze twee skigebieden gaan! Stuur ons dan even een berichtje!

Bron tekst AD 


Lees hier ook het artikel over de sneeuw op Corsica!

https://www.snowrepublic.nl/het-weer-is-van-slag-sneeuw-op-corsica-in-mei/

Het weer is van slag: sneeuw op Corsica in mei

Sneeuw op Corsica

Het weer is van slag: sneeuw op Corsica in mei

Door Edwin Hagenouw | bron: hln.be

Het Franse eiland Corsica in de Middellandse Zee is gisteren wakker geworden onder een sneeuwtapijt. Erg ongewoon, want de gemiddelde temperatuur loopt er half mei normaal gezien op tot meer dan 20 graden.

De sneeuwzone trok afgelopen nacht over het eiland. Het noodweer kwam onverwacht en dat maakte dat onder meer de col de Vizzavona – een bergpas op een hoogte van 1.163 meter – enkele uren volledig dicht ging voor het verkeer. Sneeuwruimers werden meteen op pad gestuurd.

Sneeuwgrens op 900 meter

Volgens de prefectuur van Haute-Corse is de sneeuwgrens tot 900 meter gezakt, maar zou die opnieuw optrekken tot 1.400 meter in de loop van de dag. “We verwachten 1 tot 3 centimeter sneeuw op de Col de Vizzavona en tot 5 centimeter op de col de Vergio (op een hoogte van 1.478 meter, red.)”, klonk het in de krant Corse Matin. “De minimumtemperaturen, die lokaal ver onder het normale gemiddelde liggen, zullen uitkomen op 6 tot 9 graden en amper 1 graad op het reliëf.”

Sneeuw op Corsica
Mei 2019: sneeuw op het Franse eiland Corsica

Volgens Meteo France zou de doortocht van een koufront verantwoordelijk zijn voor de ongewone temperaturen op Corsica. “Die koude lucht uit Scandinavië is in het begin van de week door Polen, Hongarije en Slovakije getrokken en heeft gemaakt dat er sneeuw lag op lage hoogten (500 tot 600 meter). Daarbij sneuvelden records van meer dan 60 jaar oud.”

Bron: hln.be

Daarom moet je dus gaan lenteskiën in Tignes

Lenteskiën in Tignes

Daarom moet je dus gaan lenteskiën in Tignes

Door Isa de Laat

Een aantal weken terug mocht ik Tignes bezoeken tijdens een van de laatste weken van het wintersportseizoen. Bekijk hier mijn fotoverslag. Je ziet hier een sfeerimpressie van de verschillende weerbeelden, een spannende Bun J Ride, après-ski, een off-piste verkenning en onze accommodatie.

Mistig

Wanneer we arriveren in Tignes is het mistig, toch krijgen we de kans om het dorp en de nieuwe après-ski van Tignes te ontdekken.

Cocorico is de nieuwe hotspot
Cocorico is de nieuwe hotspot

Tignes

Bun J Ride

De volgende dag is de mist bijna verdwijnen en wagen we een sprong op de Bun J Ride. 3,2,1 wordt er nog gezegd door de instructeur, voordat je een sprong waagt en daarna landt in een vrij val. Hieronder een mini fotogallerij en daaronder een videootje dat ik maakte.

Off Piste

Onder leiding van een gids gingen we deze week Off-piste skiën. Zo bezochten we de verloren Vallei, waarbij je soms zittend op je ski’s verder moest, omdat de afstand tussen de rotsen te klein is om te skiën.

Zonovergoten

Ook de zon liet zich meerdere malen zien op deze laatste skitrip van het seizoen voor mij.

UCPA

We verbleven deze reis in de accommodatie UCPA. Hierbij boek je niet alleen de accommodatie, maar zijn ook maaltijden, materiaalhuur en instructie om de sport te beoefenen inbegrepen.

De lessen worden aangeboden via UCPA
UCPA in Tignes

Lees hier meer verhalen en artikelen over Tignes


 

Lente? Nee joh, het is winter….(foto’s!)

Door: Saskia Smulders

Dus jij dacht dat de winter in de wintersportlanden voorbij is? En dat de lente eindelijk gaat beginnen? Nee hoor! Het sneeuwde namelijk vannacht in een groot deel van de Alpenlanden. Plaatselijk viel er boven de 1000 meter wel een halve meter sneeuw. Bekijk hier de foto’s:

Dikke laag sneeuw in Val Thorens | Foto: Timo Macpaj / @Meteo-Alpes
Val Thorens | Foto: @igluski
Val Thorens | Foto: @igluski

Ook in het Kleinwalsertal ligt er weer sneeuw | Foto: @kleinwalsertal1
In Val d’Isere is de winter nog niet weggeweest | Foto: @Tignesaddict
Zwitserland | Foto: Hanspeter Beck

Ook in het noorden van Italië sneeuwde het:

De weersvoorspelling met de cumulatie van de verwachte sneeuw | Credits: @landervantricht
Credits: @landervantricht

In Cervinia sluiten ze het seizoen af… In bikini!

snowboard bikini
snowboard bikini

Lekker zomers de berg af

Door: Pauline van der Waal

Het is inmiddels begin mei, en het wintersportseizoen is overal inmiddels wel afgesloten. De afgelopen weken en maanden stonden in het teken van allerlei party’s om het einde van het seizoen te vieren. In het Italiaanse Cervinia deden ze dat door lekker luchtig gekleed te gaan skiën. In slechts een zwembroek of bikini word je tenslotte lekker bruin in de sneeuw!

Cervinia, de Italiaanse kant van Zermatt

Afgelopen seizoen was ik zelf in Cervinia, overigens wel gewoon met skibroek en jas aan. Doordat het gebied flink hoog ligt -het dorp zelf ligt al op 2000 meter, en dan heb je nog geen gondel genomen- is het erg sneeuwzeker én kun je dus lang doorskiën. Reden genoeg om af te sluiten met de SwimWear Ski Parade. Gelukkig hebben we de foto’s nog, kijk maar!

Wil je alle foto’s bekijken? Ga dan naar de Facebookpagina van Cervinia.

Filmpje!

Om de sfeer nog meer mee te proeven en -toegegeven- te genieten van de veelal prachtige outfits van de deelnemers is er ook een video. Check hieronder het filmpje van Luciano Canullo.

Wil je meer weten over Cervinia? Check de website! Meer info en de foto’s vind je op de Facebookpagina van Cervinia.

Hoofdfoto: bron onbekend, labeled for reuse. Deze foto is niet genomen in Cervinia.

Lenteskiën in Tignes: vervelen is onmogelijk

Vervelen in Tignes is onmogelijk

Door Isa de Laat

Het wintersportseizoen is bijna ten einde als ik op 11 april arriveer in het bijna groene Tignes. In de verte echter gloren witte bergtoppen en wordt er nog volop geskied, getuige het groot aantal toeristen en fanatieke wintersporters dat we tegen komen. Op 5 mei eindigt hier officieel het seizoen, maar ik kreeg de kans om het gebied daarvoor nog te ontdekken.

Een van de hoogst gelegen skidorpen in Europa

Tignes is een van de hoogst gelegen skidorpen in Europa en biedt maar liefst 300 kilometer aan goed geprepareerde pistes. Wanneer hier op 5 mei het officiële seizoen eindigt, is het met de sneeuwpret niet helemaal gedaan. In dit dorp kun je zelfs in de zomer skiën op de gletsjer van La Grande Motte. Tignes is vanaf Nederland in ongeveer twaalf uur met de auto te bereiken of via het vliegveld van Genève al wacht je dan nog een transfer van bijna drie uur.

Tignes
Tignes

 

Ski- en snowboardlessen bij de prijs inbegrepen

In de accommodatie waar wij verbleven (UCPA) zijn de ski- of snowboardlessen bij de prijs inbegrepen. Je wordt op je eigen niveau ingedeeld en gaat , met een groep van andere jongeren, onder begeleiding van een instructeur de sneeuw in. Met drie Engelse gasten uit het verblijf verzamelden wij ons op de piste in Tignes. De instructeur had goede tips voor iedere deelnemer. Zo kreeg ik al meteen te horen dat mijn skitechniek verouderd was en het daardoor moeilijker is om te carven. Tijd om dat te veranderen dus!

De lessen worden aangeboden via UCPA
De lessen worden aangeboden via UCPA

Off Piste in de verloren vallei

De volgende dag was nog indrukwekkender. Boven op de piste ontmoetten wij onze gids. De dag ervoor hebben we onze rugzak opgehaald met een schep, lawinepieper en andere noodzakelijke reddingsmiddelen, want ja hoor: we gaan Off Piste vandaag. Als onervaren Off Piste skiërs werd eerst ons niveau bepaald en de sneeuwkwaliteit getest. De sneeuwkwaliteit was, in deze vroege ochtend, nog niet optimaal, waardoor we helaas nog even moesten wachten met het Off Piste avontuur. De instructeur had echter een alternatief paraat en bracht ons naar een bijzondere route: La Valle Perdu (de verloren vallei).

Een bijzondere ervaring met een uitzicht dat ik niet snel zal vergeten

In dit ravijn ski je tussen rotswanden, waardoor je jezelf in een James Bond film waant. Omdat ook hier de conditie van de sneeuw niet optimaal was, hebben we op sommige plekken tussen rotsen onze ski’s uit moeten doen en moeten kruipen of zelfs zittend op onze ski’s gegleden. Een bijzondere ervaring met een uitzicht dat ik niet snel zal vergeten.

La valle Perdu (de verloren vallei)
La valle Perdu (de verloren vallei)
Bij La valle Perdu (de verloren vallei) zijn er stukken waarbij je je ski's uit moet doenBij La valle Perdu (de verloren vallei) zijn er stukken waarbij je je ski's uit moet doen
Bij La valle Perdu (de verloren vallei) zijn er stukken waarbij je je ski’s uit moet doen

Een paar uur later was het dan eindelijk zo ver om echt Off Piste te gaan. We stonden boven op een bergtop die volgens onze instructeur voor beginners goed te doen was. Na wat uitleg over de uitrusting die we bij ons hadden, en de nodige veiligheidsinstructies, gingen we achter de instructeur aan. Bij de UCPA (het verblijf waar we overnachten) hebben we geschikte Off Piste ski’s geleend. Wat een mooie gelegenheid om Off Piste te ontdekken was dit! Helaas was de conditie van de sneeuw niet overal erg goed, waardoor na een paar uur Off Piste de pret weer over was en we ons meer mochten vermaken op de piste.

Off Piste onder leiding van een tourgids
Off Piste onder leiding van een tourgids
Off Piste
Off Piste

Snowtuben en de Bun J Ride

Naast het skiën en snowboarden heeft Tignes nog van alles meer te bieden.  Op de dag dat wij in dit dorpje arriveren, wagen wij ons aan het Snowtuben. Hiermee roetsj je met een band van een besneeuwde heuvel af.

voordat ik het weet hang ik te bungelen in de touwen ver boven een grote witte berg

Hoogtepunt van onze reis: de Bun J Ride! Het is mistig en de wolken hangen laag als we op de top van de piste staan waar de Bun J Ride te bevinden is. De Bun J Ride is een bungeejump die je maakt op ski’s, waarbij je net als bij andere bungeejump vormen een vrije val maakt. Spannend! Als ik boven sta, beginnen de zenuwen toe te slaan. We krijgen een uitleg, bekijken ondersteunend videomateriaal en dan is het toch echt tijd om ons aan de touwen vast te maken. “Een beetje springen wanneer je over het laatste deel van de schans heen vliegt”, hoor ik de instructeur nog naar me roepen.

Echter heb ik weinig tijd om hierover na te denken, want voordat ik het weet hang ik te bungelen in de touwen ver boven een grote witte berg. Eenmaal opgelucht dat ik beneden ben bedenk ik pas hoe gaaf deze ervaring daadwerkelijk was.

“Een beetje springen wanneer je over het laatste deel van de schans heen vliegt”
“Een beetje springen wanneer je over het laatste deel van de schans heen vliegt”
Bun J Ride
Bun J Ride
Bun J Ride vanaf boven
Bun J Ride vanaf boven

“In de Cocorico bar is iedereen VIP”

Frankrijk heeft een andere après-ski cultuur dan Oostenrijk. Hier is het vooral zien en gezien worden en draait het om status en speciale VIP tafels. Zo  niet in Tignes. In december opende daar de gezellige ‘Cocorico’ bar aan de voet van de pistes van Tignes. In deze bar is iedereen VIP en maken ze geen onderscheid tussen de verschillende bezoekers. Elke dag treedt er hier een band op, gevolgd door een DJ die zorgt voor een opperbeste stemming. Een aanrader! Ook worden hier regelmatig studentenparty’s gehouden en kun je er pizza’s afhalen.

Cocorico bar
Cocorico bar

Een andere goede après-ski mogelijkheid bevindt zich in Val d’Isère. Wij schrokken even toen we hier arriveerden, we dachten een rustige afdaling te pakken waarbij we plotseling terecht kwamen bij een tentje met harde muziek, midden op de piste. Maar alle ingrediënten voor een goede plek waren er: een uitstekende locatie en restaurant met een erg groot après-ski feest, waar jong en oud op afkwam. In tegenstelling tot de Cocorico bar vloog hier de champagne wel om je oren. De VIP gasten hier hadden toegang tot andere ruimtes dan de gemiddelde wintersporter. Om er te komen pak je de gondel naar La Daille en daal je af naar La Fruitière/La Folie Douce. Het geluid van de après-ski komt je dan snel tegemoet.

UCPA Tignes

Wij verbleven deze nachten in de UCPA van Tignes, een accommodatie die onder de Nederlanders nog vrijwel onbekend is. UCPA is een reisorganisatie uit Frankrijk, die het doel heeft om jongeren tegen een scherpe prijs een sportieve vakantie te laten beleven. Hierbij boek je niet alleen de accommodatie, maar zijn ook maaltijden, materiaalhuur en instructie om de sport te beoefenen inbegrepen.

Als ik binnen stap voel ik me er meteen thuis. De accommodatie ligt dicht bij de piste en het zijn inderdaad veel jongeren die hier het verblijf vullen. Er heerst een familiaire sfeer omdat veel samen ondernomen wordt. Je ontmoet medegasten tijdens de skilessen, het avondprogramma en later op de kamer die je met meerdere gasten deelt. Het avondprogramma is elke avond anders. De tweede avond hebben we meegedaan met een karaokefeest waar een erg gezellige sfeer heerste.

Het eten is erg lekker en er bestaat zelfs de mogelijkheid om een lunchpakketje bij het ontbijt mee te nemen, voor een piste picknick

Opvallend aan dit concept; je doet zelf je tafel met een doekje af en maakt zelf je kamer schoon. Iedereen doet hier aan mee.  Zo kan deze accommodatie goedkoop blijven. Het eten is erg lekker en er bestaat zelfs de mogelijkheid om een lunchpakketje bij het ontbijt mee te nemen, voor een piste picknick en je de (dure) restaurants voorbij kunt glijden.

UCPA in Tignes
UCPA in Tignes

Ook in Val d’Isère is een UCPA accommodatie naar hetzelfde concept.  Deze plaats biedt wat meer off-piste skiën en snowboard mogelijkheden.


Meer informatie over Tignes en UCPA


 

Drie verborgen wintersportgebieden in Europa

Snowrepublic - Wintersport - ski - snowboard - tips - skigebieden
Snowrepublic - Wintersport - ski - snowboard - tips - skigebieden

Drie verborgen wintersportgebieden in Europa

Door Matthijs van der Pol

De meeste bekende skigebieden, met name de bekendste skidorpen, die kennen we allemaal wel. Vaak zijn die populair met een reden, zoals: een groot gebied, enorme luxe of fantastische après-ski. Maar er zijn ook verborgen wintersportgebieden die om hun eigen reden bijzonder zijn. In dit artikel ga ik drie verborgen parels nader toelichten. Zelf ben ik er helaas (nog) niet geweest, maar ik hoop deze gebieden binnenkort te mogen ontdekken.

Een après-ski waar de tapas centraal staat?

Champoluc – Italië

Champoluc staat bekend om de Italiaanse charme en is gelegen is mijn favoriete provincie in Italië, namelijk Aosta. Aosta heeft enorm veel charme en het is er nog goedkoop. De dorpen zijn authentiek en sfeervol. Uiteraard koop je hier gewoon een espresso voor een euro en kan je langs de piste heerlijk eten voor een lage prijs. Verder heeft het gebied relatief veel rode pistes, wat ideaal is voor de niet beginnende wintersporter. In totaal heeft het 130 kilometer piste te bieden.

Baqueira-Beret – Spanje

Baqueira-Beret heeft 150 kilometer aan piste beschikbaar en staat bekend om de goede sneeuwomstandigheden. Het dorp ligt op 1.500 meter hoogte en je kunt er skiën tot ruim 2.500 meter hoogte. De après-ski is hier anders dan wij gewend zijn. De heerlijke tapas hebben hier de overvloed. Behalve de sneeuwzekerheid, heeft het nog meer voordelen: het is zeer geschikt voor de meer ervaren wintersporters, het heeft geen vlakke stukken (met name ideaal voor snowboarders) en het is er een stuk rustiger dan wij gewend zijn. Meer informatie: baqueira.es

Riksgränsen – Zweden

Riksgränsen is een echt unieke bestemming. Je kunt in dit sneeuwzekere skigebied namelijk wintersporten boven de poolcirkel. Het is gelegen in het noorden van Zweden. Hoewel het maar een klein skigebied is, heeft wel enorm veel off-piste mogelijkheden. Je kunt hier leven in luxe, mooie hotels.

Zoek je echt wat bijzonders? Kijk dan eens naar dit bekende ijshotel. Riksgränsen is pas eind februari geopend omdat er in de winter tw weinig daglicht is. Meer informatie: riksgransen.se

Bron kopfoto: Pixabay

ONZE SPONSORS

REISVERHALEN

Oberhof, een wintersport walhalla, train je Biatlon skills hier!

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen, het is zo ontzettend zonde dat Nederland nauwelijks mogelijkheden heeft om de sport "biatlon" te beoefenen. Deze sport...

Beleef de tweede spectaculaire editie van Dutchweek Norway volgend jaar samen...

Afgelopen week waren Snowrepublic redacteuren Ilse en Karin bij de eerste editie van de Dutchweek in Noorwegen! Misschien wel het mooiste land van Europa!...

Wat vindt Maaike van de lente in Sankt Anton am Arlberg?

Het is bijna april, de meesten hebben de wintersport alweer achter de rug en zijn misschien zelfs al bezig met de wintersportvakantie voor het...

Reisverslag: Laax is een prachtig wintersportgebied

Laax is een prachtig wintersportgebied Door Matthijs van der PolLAAX OPEN is natuurlijk een groot evenement, maar er zijn nog zoveel meer redenen om naar...

Videoverslag Garmisch-Partenkirchen, februari 2018

In februari ging ik een aantal dagen met mijn vader en broer skiën in Garmisch-Partenkirchen in Zuid-Duitsland. We bezochten zowel het gebied Garmisch-Classic als...