Heftige skimomenten tijdens de aardbeving die Australië afgelopen woensdag trof. Een webcam heeft beelden vastgelegd van skiërs die net een lekkere afdaling aan het maken waren toen de aardbeving toesloeg. Dat levert bizarre beelden op, zoals je op de video hieronder kunt zien. Je zult er toch net aan het skiën zijn…of tijdens de aardbeving in de lift zitten!

Heftige aardbeving tijdens het skiën

Een aardbeving met een kracht van 5,8 op de schaal van Richter, gevolgd door naschokken, deed Victoria opschrikken en veroorzaakte woensdagochtend grote schade in de hele Australische staat. Skigebied Mount Buller lag op slechts 47 kilometer afstand van het epicentrum van de aardbeving. En hier waren skiërs en snowboarders aan het einde van het seizoen aan het genieten van een fijne afdaling op de berg, toen de aardbeving plaatsvond.

“Afdaling Shaky Knees deed z’n naam eer aan tijdens de aardbeving”

Webcams langs de piste schudden (behoorlijk!) hard terwijl ze het moment filmden dat skiërs de trillingen voelden tijdens hun afdaling. Het skigebied bracht daarna de beelden naar buiten. “De afdaling Shaky Knees deed z’n naam eer aan vanochtend”, aldus het skigebied.

Bron: YouTube

Geen schade in het skigebied, elders wel

Gelukkig vielen er geen gewonden in het skigebied. “Geen lawines, we zijn in orde en terug op de piste, genietend van het skiën.” Er is ook geen schade aan de infrastructuur van het skigebied. De weg naar Mt Buller werd nog even grondig gecheckt op aardverschuivingen, maar kon daarna weer heropend worden, vertelde een woordvoerder.

De aardbeving en naschokken richtten elders in de staat Victoria wel grote schade aan gebouwen aan. Er vielen geen gewonden, voor zover bekend. De schokken waren op veel plekken in het zuidoosten van Australië te voelen, waaronder in Adelaide en Sydney. Aardbevingen vinden zelden plaats in dit deel van Australië. Het is de zwaarste aardbeving in het land van deze eeuw.

Bronnen: Daily Mail, NRC
Hoofdfoto: Saskia Smulders


Ook lezen:

(Visited 571 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.