Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Heftige skimomenten tijdens de aardbeving die Australië afgelopen woensdag trof. Een webcam heeft beelden vastgelegd van skiërs die net een lekkere afdaling aan het maken waren toen de aardbeving toesloeg. Dat levert bizarre beelden op, zoals je op de video hieronder kunt zien. Je zult er toch net aan het skiën zijn…of tijdens de aardbeving in de lift zitten!

Heftige aardbeving tijdens het skiën

Een aardbeving met een kracht van 5,8 op de schaal van Richter, gevolgd door naschokken, deed Victoria opschrikken en veroorzaakte woensdagochtend grote schade in de hele Australische staat. Skigebied Mount Buller lag op slechts 47 kilometer afstand van het epicentrum van de aardbeving. En hier waren skiërs en snowboarders aan het einde van het seizoen aan het genieten van een fijne afdaling op de berg, toen de aardbeving plaatsvond. 

“Afdaling Shaky Knees deed z’n naam eer aan tijdens de aardbeving”

Webcams langs de piste schudden (behoorlijk!) hard terwijl ze het moment filmden dat skiërs de trillingen voelden tijdens hun afdaling. Het skigebied bracht daarna de beelden naar buiten. “De afdaling Shaky Knees deed z’n naam eer aan vanochtend”, aldus het skigebied.

Bron: YouTube

Geen schade in het skigebied, elders wel

Gelukkig vielen er geen gewonden in het skigebied. “Geen lawines, we zijn in orde en terug op de piste, genietend van het skiën.” Er is ook geen schade aan de infrastructuur van het skigebied. De weg naar Mt Buller werd nog even grondig gecheckt op aardverschuivingen, maar kon daarna weer heropend worden, vertelde een woordvoerder.

De aardbeving en naschokken richtten elders in de staat Victoria wel grote schade aan gebouwen aan. Er vielen geen gewonden, voor zover bekend. De schokken waren op veel plekken in het zuidoosten van Australië te voelen, waaronder in Adelaide en Sydney. Aardbevingen vinden zelden plaats in dit deel van Australië. Het is de zwaarste aardbeving in het land van deze eeuw.

Bronnen: Daily Mail, NRC
Hoofdfoto: Saskia Smulders


Ook lezen:

(Visited 632 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer