Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Afgelopen vrijdag werd een stoeltjeslift in Bears Town Ski Resort (Zuid-Korea) plots oncontroleerbaar en besloot de lift in plaats van vooruit te gaan, achterwaarts te draaien. Dit alles gebeurde met een fikse snelheid. Hierdoor stapelden vele stoeltjes zich op en werden mensen gedwongen om eruit te springen toen de stoeltjes de terminal naderden.

Veel chaos door springende skiërs

De lift stopte ineens rond 15.00 waarna de stoelen met hoge snelheid achteruit draaiden. Sommige passagiers die de stoelen in de buurt van de terminal zagen botsen, maakten meteen hun uitrusting los en sprongen eruit. Toeschouwers probeerden de mensen die nog in de lift zaten te waarschuwen om eruit te springen. Het werd één grote chaos. Sommigen konden na het springen zichzelf niet meteen in veiligheid brengen waardoor ze gebukt moesten blijven liggen om niet een voorbijvliegend stoeltje te raken. Hierdoor sprongen sommigen boven op anderen.

Er is een onderzoek ingesteld naar de oorzaak

Een kind van 7 werd naar het ziekenhuis gebracht met lichte kneuzingen welke hij opliep tijdens het springen. Er is geen melding gemaakt van andere gewonden. Uit veiligheid werd nadat de lift was gestopt besloten door de brandweer dat de lift niet meer te bedienen was. Daarom moesten zo’n 100 andere skiërs worden geëvacueerd. Het is nog niet duidelijk hoe dit bizarre ongeval kon gebeuren, het resort heeft zijn excuses aangeboden en een hotline geopend waar mensen hun verwondingen of kapotte of vermiste ski-uitrusting kunnen aanmelden. Ook kunnen zij, indien gewenst, een restitutie krijgen voor de skipas. Het politiebureau van Pocheon in Gyeonggi doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Bron: Korea JoongAngDaily
Foto: Screenshot youtube

(Visited 3.541 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer