Dit weekend valt aan de noordkant van de Alpen een dik pak sneeuw. Doordat het kouder wordt zal ook in de laagste dalen een pak sneeuw vallen. In de hogere skigebieden zoals Saas-Fee, Davos en St. Anton am Arlberg kan in totaal 50 tot 100 cm sneeuw vallen. De lagere skigebieden zoals Adelboden of Westendorf zijn nu nog voor een deel groen en daar kan na het weekend 30 tot 60 cm sneeuw liggen.

Sneeuwdump in de Alpen dit weekend In sommige skigebieden valt 50 tot 100 cm sneeuw

De afgelopen weken is er al met regelmaat veel sneeuw gevallen in de Alpen. Vooral Zwitserland en Oostenrijk hebben deze novembermaand al vaak geluk gehad. Hierdoor zijn diverse skigebieden al eerder opengegaan. Dit weekend valt er opnieuw veel sneeuw, dit keer zelfs tot in de lagere skigebieden.

Sneeuwgrens daalt sterk

Deze vrijdag trekt een eerste gebied met sneeuwval vanuit Duitsland de Alpen binnen. Overdag ligt de sneeuwgrens nog tussen 1000 meter in de Oostelijke Alpen en 1500 meter in de Westelijke. Gedurende de dag, en vooral vanavond, zakt de sneeuwgrens naar 600 meter en later tot in heel Zwitserland en aan de Noordkant van Oostenrijk. Het wordt dus zelfs wit in de lagere plaatsen zoals Innsbruck of Sion.

Ook sneeuw in lagere skigebiedenTijdens het weekend blijft het flink sneeuwen aan de noordkant. In de bekende skigebieden als Saas-Fee, Davos of St. Anton am Arlberg gaat 50 tot wel 100 centimeter sneeuw vallen. In deze skigebieden ligt al een dik pak in de bergen, en wordt de sneeuwlaag enkel aangevuld. In de lagere skigebieden zoals Adelboden of Westendorf zijn de lagere almen nog groen deze vrijdag. Hier valt in de dalen veelal 30 tot 60 centimeter, op de bergtoppen valt een grotere hoeveelheid.

Ook na het weekend blijft het koud wintersportweer in de Alpen. Wel valt er helaas in de zuidelijke Alpen zoals de Dolomieten of Karinthië amper sneeuw. Maar door de kou kunnen de sneeuwkanonnen hier wel aan.

Sneeuw in Winterberg en het Zwarte Woud

In het Zwarte Woud of Sauerland valt ook een dik pak sneeuw. Hier wordt het ook goed wit, in Winterberg valt met gemak 30 centimeter sneeuw. Samen met de kou waardoor sneeuwkanonnen aan kunnen zullen de skipistes hier vlot opengaan. Bron: Jeroen Elferink, WeerOnline.


Voorspel het weer in jouw skigebied

Alpenweerman stelt haar weerkaarten kosteloos beschikbaar voor niet-commercieel gebruik. Bekijk dus dagelijks de weerkaarten met sneeuw- en weersverwachting op Alpenweerman en word de persoonlijke wintersportweerman van je vriendengroep of familie.

Veel plezier en succes met voorspellen! Volg vooral ook onze site Alpenweerman, voor accurate weersvoorspellingen in de Alpen!


 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer