Dit weekend valt aan de noordkant van de Alpen een dik pak sneeuw. Doordat het kouder wordt zal ook in de laagste dalen een pak sneeuw vallen. In de hogere skigebieden zoals Saas-Fee, Davos en St. Anton am Arlberg kan in totaal 50 tot 100 cm sneeuw vallen. De lagere skigebieden zoals Adelboden of Westendorf zijn nu nog voor een deel groen en daar kan na het weekend 30 tot 60 cm sneeuw liggen.

Sneeuwdump in de Alpen dit weekend In sommige skigebieden valt 50 tot 100 cm sneeuw

De afgelopen weken is er al met regelmaat veel sneeuw gevallen in de Alpen. Vooral Zwitserland en Oostenrijk hebben deze novembermaand al vaak geluk gehad. Hierdoor zijn diverse skigebieden al eerder opengegaan. Dit weekend valt er opnieuw veel sneeuw, dit keer zelfs tot in de lagere skigebieden.

Sneeuwgrens daalt sterk

Deze vrijdag trekt een eerste gebied met sneeuwval vanuit Duitsland de Alpen binnen. Overdag ligt de sneeuwgrens nog tussen 1000 meter in de Oostelijke Alpen en 1500 meter in de Westelijke. Gedurende de dag, en vooral vanavond, zakt de sneeuwgrens naar 600 meter en later tot in heel Zwitserland en aan de Noordkant van Oostenrijk. Het wordt dus zelfs wit in de lagere plaatsen zoals Innsbruck of Sion.

Ook sneeuw in lagere skigebiedenTijdens het weekend blijft het flink sneeuwen aan de noordkant. In de bekende skigebieden als Saas-Fee, Davos of St. Anton am Arlberg gaat 50 tot wel 100 centimeter sneeuw vallen. In deze skigebieden ligt al een dik pak in de bergen, en wordt de sneeuwlaag enkel aangevuld. In de lagere skigebieden zoals Adelboden of Westendorf zijn de lagere almen nog groen deze vrijdag. Hier valt in de dalen veelal 30 tot 60 centimeter, op de bergtoppen valt een grotere hoeveelheid.

Ook na het weekend blijft het koud wintersportweer in de Alpen. Wel valt er helaas in de zuidelijke Alpen zoals de Dolomieten of Karinthië amper sneeuw. Maar door de kou kunnen de sneeuwkanonnen hier wel aan.

Sneeuw in Winterberg en het Zwarte Woud

In het Zwarte Woud of Sauerland valt ook een dik pak sneeuw. Hier wordt het ook goed wit, in Winterberg valt met gemak 30 centimeter sneeuw. Samen met de kou waardoor sneeuwkanonnen aan kunnen zullen de skipistes hier vlot opengaan. Bron: Jeroen Elferink, WeerOnline.


Voorspel het weer in jouw skigebied

Alpenweerman stelt haar weerkaarten kosteloos beschikbaar voor niet-commercieel gebruik. Bekijk dus dagelijks de weerkaarten met sneeuw- en weersverwachting op Alpenweerman en word de persoonlijke wintersportweerman van je vriendengroep of familie.

Veel plezier en succes met voorspellen! Volg vooral ook onze site Alpenweerman, voor accurate weersvoorspellingen in de Alpen!


 

Grossarl

Grossarltal, nog meer skiplezier voor het hele gezin.

Het Grossarltal had altijd al een groots aanbod in Ski amadé. Dit jaar is fors geïnvesteerd in nieuwe kabelbanen, skipistes en restaurants op de berg. Speciaal voor gezinnen: gratis ski- en avonturenpiste in het dal voor beginners. Geniet van de unieke natuur bij de ingang van het Nationaal Park Hohe Tauern. Lees meer

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer