Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Door de recente sneeuwval komen er duizenden wintersportliefhebbers af op de skiresorts in Turkije. Het winterse weer heeft de afgelopen tijd de verse sneeuwlaag op veel plekken al doen groeien met ruim 60 centimeter.

Een wintersport in Turkije. Een bijzondere ervaring.

Verwachting

In de provincie Kayseri is het skiresort Erciyes te vinden. Naar verwachting komen er meer dan 2 miljoen toeristen om van de vele sneeuwval dit jaar te genieten. De voorzitter van de Kayseri Ercoyes Corporation zegt er het volgende over: “Het resort heeft 2 miljoen lokale en buitenlandse toeristen aangetrokken vorig jaar. Dit seizoen kwamen er al 400.000 bezoekers naar het resort. We verwachten dat er 2,5 miljoen toeristen zullen komen naar Erciyes dit jaar”. 

Nog populairder na renovaties

Het skiresort Erciyes is een hele populaire wintersport bestemming. Erciyes is voorzien van vele besneeuwde afdalingen. De bestemming is nog populairder geworden nadat het bestuur alles volledig heeft gemoderniseerd. Er zullen nu dus alleen maar meer toeristen op af komen.

102 kilometer pistes tot 3400 meter hoog

Erciyes in Turkije

Erciyes is 25km² groot en beschikt over zo’n 34 verschillende pistes. Ook heeft deze wintersportbestemming meerdere kabelliften voor de skiërs beschikbaar gesteld. Deze kabelliften nemen een gebied in beslag van wel 21.300 meter en kunnen 25.500 mensen per uur vervoeren.

Het resort heeft in zijn totaliteit 102 kilometer aan afdalingen. Ze hebben 150 sneeuwmachines en een artificiële vijver met hierin 235.000 m³ water. Skiërs kunnen tussen de 2.200 en 3.400 meter hoog gaan. Dit is afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de desbetreffende piste.

Grootste skiresort van Turkije

De allergrootste wintersportbestemming van Turkije is het Uludag skicenter welke in het noordwestelijke deel van Turkije ligt en constant wordt gerenoveerd en vernieuwd. Deze trekt al ruim 50 jaar wintersportliefhebbers aan. Dit was eerder altijd al een zeer begeerde filmset voor filmmakers. Uludags hotelgebied ligt op zo’n 40 kilometer afstand van het centrum van Bursa.

Bursa Uludag

Vier maanden per jaar wintersport

Het skiresort is in het bezit van 17 hotels met in totaal 6000 bedden. Vier maanden per jaar kun je hier genieten van 20 dik besneeuwde skipistes op een hoogte van 300 tot 980 meter boven zeeniveau. In het winterseizoen van 2016-2017 trok het resort 70.000 wintersportliefhebbers waaronder 5.000 buitenlanders. Hier kun je niet alleen skiën maar ook goed snowboarden of ijsschaatsen. Je kunt er zelfs toeren met speciale sneeuwfietsen.

Groei dankzij grote hangbrug

Het hoofd van een vereniging van hoteleigenaars in Bursa zegt dat Uludag de grootste wintersportbestemming van heel Turkije is. “Er ligt geen skiresort dichter bij Istanbul dan Uludag en sinds de Osmangazi-brug is gebouwd, is de autorit van Istanbul naar Uludag verminderd tot drie uur”. Volgens hem is er een flinke groei te zien in het aantal dagelijkse bezoekers. Dit zou te maken hebben met de Osmangazi-brug, de vierde grootste hangbrug is van de wereld.

Visum Turkije online aanvragen

Voor een bezoek aan Turkije is een visum nodig. Voorheen kon het visum nog gekocht worden op de luchthaven. Tegenwoordig is dit niet meer mogelijk en kan het visum gemakkelijk online aangevraagd worden.

(Visited 717 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer