Krijg via de onderstaande video een beeld van het leven in Noord-Korea, een land dat zelden door buitenlanders wordt gezien. De snelste snowboarder van Groot-Brittannië, Jamie Barrow, is je gids in de hoofdstad Pyongyang voordat hij het skigebied Masikryong gaat verkennen. Masikryong Ski Resort is een skioord op de top van de 1.360 meterTaehwa Peak op zo’n 20 kilometer buiten Wonsan City in de provincie Kangwon, Noord-Korea.

Genieten van een sportief en cultureel leven

Volgens het officiële projectplan kostte de eerste fase van de 2.430 km² lange ontwikkeling € 25,5 miljoen. In dit bedrag zitten ook de bouw van een luxehotel, een ijsbaan, een zwembad en restaurants . Het Masikryong-project werd geïnitieerd door de Noord-Koreaanse regering als onderdeel van “het streven om hun mensen te laten genieten van een sportief en cultureel leven in een wereld van geavanceerde staat.”

Het enige skiresort van Noord-Korea is gebouwd in slechts tien maanden

Ondanks de politieke spanningen met het naburige Zuid-Korea hoopten de leiders in het noorden om een ​​aantal evenementen te organiseren tijdens de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. Het enige skiresort van Noord-Korea, gebouwd in slechts tien maanden, maakte deel uit van een drive van leider Kim Jong-un om het aantal buitenlandse toeristen in 2016 te verhogen van 200.000 naar 1 miljoen per jaar.

Noord-Korea
Masikryong, Noord-Korea. Foto: Uri Tours (uritours.com), CC BY-SA 2.0, Link

Volg filmmaker Jackson Kingsley op Twitter op @cinematicamedia.


Noord-Korea is in 1948 ontstaan door een splitsing van Korea in een noordelijk en zuidelijk gedeelte. Noord-Korea heeft een populatie van 25,2 miljoen (2017) mensen. Bron: wikipediaLees hier alle wintersport reisverhalen


(Visited 589 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.