Slaap met je hoofd in Zwitserland en je benen in Frankrijk

Door Carole Gölitz

Een wintersportbestemming uitkiezen kan soms lastig zijn, omdat je normaal gesproken uit zoveel mooie plekken kan kiezen om te skiën, snowboarden of langlaufen. Wintersporten zal dit jaar ook anders zijn. In het kader van de bestrijding van het coronavirus zijn veel wintersportgebieden in ieder geval tot mid januari 2021 voor Nederlanders niet toegankelijk. In Frankrijk zijn de skiliften waarschijnlijk tot en met 10 januari dicht, tenzij een nieuwe beslissing van de Franse regiering op 11 december komt (lees hier meer).

Maar bij de Zwitserse buren is het wél mogelijk om te skiien. En om ervoor te zorgen dat de Fransen toch niet stiekem de grens oversteken, zullen er volgens President Macron en Premier Castex willekeurige grenscontroles plaatsvinden op de grens tussen Frankrijk en Zwitserland.

Een hotel op de grens

Maar wat als je deze winter toch van het moois in Zwitserland of Frankrijk wil genieten? Wij hebben dé oplossing: verblijf in een hotel op de grens tussen deze beide landen. Het voelt als wintersporten in Zwitserland, maar je bent toch echt in Frankrijk: de Jura. Misschien omdat je zo dicht bij de Zwitserse grens bent, of soms zelfs erover. In Logis Hotel Arbez Franco-Suisse slaap je letterlijk met je hoofd in Frankrijk en met je voeten in Zwitserland of andersom.

In Logis Hotel Arbez Franco-Suisse slaap je letterlijk met je hoofd in Frankrijk en met je voeten in Zwitserland

Dit retro familiebedrijf uit 1920 staat op de grens, met een gedeelte in elk van beide landen. Het restaurant speelt daar mooi op in, met een Zwitserse kant waar Zwitserse gerechten worden geserveerd en een Frans deel waar de keuken op en top Frans is.

De Montagnes du Jura lenen zich overigens voor veel meer dan skiën en snowboarden alleen. Langlaufen is hier razend populair, maar sneeuw-wandelingen en tochten met de hondenslee staan ook op het programma. Of bezoek de kleine dorpjes van Haut-Jura Saint-Claude voor een lekker authentieke ervaring in een droom van een winterlandschap.


Lees hier meer over wintersport in Zwitserland en Frankrijk 


 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer