Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Slaap met je hoofd in Zwitserland en je benen in Frankrijk

Door Carole Gölitz

Een wintersportbestemming uitkiezen kan soms lastig zijn, omdat je normaal gesproken uit zoveel mooie plekken kan kiezen om te skiën, snowboarden of langlaufen. Wintersporten zal dit jaar ook anders zijn. In het kader van de bestrijding van het coronavirus zijn veel wintersportgebieden in ieder geval tot mid januari 2021 voor Nederlanders niet toegankelijk. In Frankrijk zijn de skiliften waarschijnlijk tot en met 10 januari dicht, tenzij een nieuwe beslissing van de Franse regiering op 11 december komt (lees hier meer).

Maar bij de Zwitserse buren is het wél mogelijk om te skiien. En om ervoor te zorgen dat de Fransen toch niet stiekem de grens oversteken, zullen er volgens President Macron en Premier Castex willekeurige grenscontroles plaatsvinden op de grens tussen Frankrijk en Zwitserland.

Een hotel op de grens

Maar wat als je deze winter toch van het moois in Zwitserland of Frankrijk wil genieten? Wij hebben dé oplossing: verblijf in een hotel op de grens tussen deze beide landen. Het voelt als wintersporten in Zwitserland, maar je bent toch echt in Frankrijk: de Jura. Misschien omdat je zo dicht bij de Zwitserse grens bent, of soms zelfs erover. In Logis Hotel Arbez Franco-Suisse slaap je letterlijk met je hoofd in Frankrijk en met je voeten in Zwitserland of andersom.

In Logis Hotel Arbez Franco-Suisse slaap je letterlijk met je hoofd in Frankrijk en met je voeten in Zwitserland

Dit retro familiebedrijf uit 1920 staat op de grens, met een gedeelte in elk van beide landen. Het restaurant speelt daar mooi op in, met een Zwitserse kant waar Zwitserse gerechten worden geserveerd en een Frans deel waar de keuken op en top Frans is.

De Montagnes du Jura lenen zich overigens voor veel meer dan skiën en snowboarden alleen. Langlaufen is hier razend populair, maar sneeuw-wandelingen en tochten met de hondenslee staan ook op het programma. Of bezoek de kleine dorpjes van Haut-Jura Saint-Claude voor een lekker authentieke ervaring in een droom van een winterlandschap.


Lees hier meer over wintersport in Zwitserland en Frankrijk 


(Visited 188 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer