advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Bijna 200 toeristen vast op ingesneeuwde Stelvio pas

Door: Saskia Smulders

Maar liefst anderhalve meter sneeuw is er gevallen op de Italiaanse Stelvio pas (2757 meter hoogte). Hierdoor zitten bijna 200 toeristen vast. Het gaat vooral om hotelgasten en -personeel. In de Noord-Italiaanse regio geldt momenteel de hoogste waarschuwingsfase. Dat meldt de Facebookpagina van de Stelvio pas.

De Stelviopas ligt op de grens van de Italiaanstalige provincie Sondrio en het Duitstalige Zuid-Tirol.

Leger wordt ingezet

Momenteel worden er drie helikopters van het Italiaanse leger ingezet om de mensen weg te halen. Het is nog even wachten op groen licht totdat ze daadwerkelijk ingezet mogen worden.

Actueel beeld van de pas:

stelvio
Auto’s zijn nauwelijks nog te onderscheiden | Foto: @MeteoAlpes
Stelvio
Ongelofelijke hoeveelheid sneeuw | @MeteoAlpes

De Stelvio pas is één van de hoogste, verharde bergpassen in de Alpen en populair onder wielrenners. Zo ziet een deel van de pas er zonder sneeuw uit:

Foto: Passo Stelvio via Facebook

Hoofdfoto: Colcorsa.com

 

advertentie