Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CP. Ze komen elk jaar dan ook met nieuwe verbeteringen of nieuwe producten.

CP is dan ook de crème de la crème onder de skihelmen met vizier. Niet voor niets hebben veel bekende sporters voor CP gekozen. Zoals de Zwitsers ski-legende Daniel Mahrer, coureurs Tom Coronel en Paulien Zwart, Quaterback Tom BradyGerhard Berger en zijn vriend Prins Albert van Monaco. Overal is aan gedacht en van topkwaliteit. Goed is voor CP niet goed genoeg..

Foto: CP Skihelm in actie

Zo heeft Daniel Mahrer met zijn praktische ervaring op de piste, geholpen bij de ontwikkeling van de helmen. Dit zie je dan ook terug in het materiaalgebruik, het vakmanschap, het ontwerp, de afwerking en zelfs de accessoires. De vizierhelmen zijn er voor dames, heren en kinderen die een uniek, veilig en mooi product willen kopen. Door het succes van de skihelm met vizier zijn er van CP nu ook e-bike helmen verkrijgbaar. Ook hierbij is weer alles van Zwitsers topniveau.

Waarom skihelmen met vizier van CP de beste keuze zijn

Het merk CP staat voor een geweldige pasvorm. Dat is uitermate belangrijk, want een skihelm heb je vaak veel uren per dag op en dan moet deze natuurlijk goed en lekker zitten. Ook de keuze is enorm en op dit moment zijn er vijf verschillende skihelm-modellen, met specifieke eigenschappen en pasvorm. Deze modellen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, maten en varianten zoals b.v. Kashmirwol of carbon.

De Camurai en de Cuma hebben dezelfde pasvorm, de Corao valt iets breder en de Carachillo iets smaller. Daarnaast is er de stoere Carachillo XS, het jonge broertje van de Carachillo die geschikt is voor kinderen en dames met een klein hoofd. Zo’n skihelm met vizier voor kinderen is sterk in opmars, door de vele brildragende kids tegenwoordig.

CP helmen hebben een geweldige pasvorm en een enorm aanbod.

Dit zijn momenteel de vijf modellen in het assortiment van CP-skihelmen: de Camurai (de klassieker), de Cuma (geavanceerde ventilatie), Carachillo (trendy design), Corao+ (extra veilig) en de Carachillo XS voor kinderen en dames met klein hoofd.

Klik hier voor meer informatie over de verschillende CP skihelm-modellen.

Foto: CP Corao+ Cashmere zwart en de CP Cuma wit

Want je kind heeft met zo’n helm een zeer breed gezichtsveld, het vizier gaat heel makkelijk open en dicht en zal niet beslaan. Ook voel je het vizier bijna niet zitten, beschermt het gezicht en drukt het niet in het gezicht als een skibril. En draagt je kind een bril, dan kan die gewoon opblijven achter het vizier en bril en vizier zullen niet beslaan.

Zo is er voor elke hoofdvorm een passende ski helm en met de vele kleuren en met ladies-only helmen is er altijd een helm die bij je ski-outfit past ! Daarnaast zijn er vele mooie skihelm accessoires verkrijgbaar, zoals een bluetooth-set, vizier beschermer, hardcase en een helm hanger.

Waarom CP skihelm vizieren onderscheidend zijn:

 • CP-vizieren zijn in meer dan 25 soorten verkrijgbaar. Zo’n groot aanbod is echt uniek.
 • Keuze uit: gespiegeld, meekleurend en meekleurend & polariserend in vele kleuren.
 • Beste vizier voor brildragers, omdat het ruimer voor je bril langs draait dan andere merken.
 • Het vizier heeft een zachte perfecte afdichting rondom tegen indringen van sneeuw.
 • Snel te openen en sluiten met handschoenen, zodat je kunt genieten van de zon in de skilift.
 • Met de drie vormen (1.6 – 2.7 en Carachillo XS) is er voor elke gezichtsvorm een passende versie.
 • CP-vizieren zijn ook los te bestellen, voor een ander weertype, look of als vervanging.
 • De vizieren passen op alle CP Skihelmen (behalve Carachillo XS) en zelfs op de CP E-bike helmen.
 • Verwisselen van de vizieren gaat heel snel en eenvoudig en kan zonder gereedschap.

CP Skihelm met Vizier is de Nr.1 voor Brildragers!

Bij CP kunnen brildragers gewoon de bril onder het CP Vizier ophouden! Bril en vizier zullen ook niet beslaan, door voldoende ventilatie achter het vizier. Bij CP draait het vizier ruim over de helmschaal en hierdoor zonder problemen perfect voor de bril langs. 

Bij veel andere merken lukt dat vaak niet wat irritant is bij het op- en afzetten van de helm. Dat komt doordat het vizier dan net over de schaal draait. Hierdoor bestaat de kans dat je bril in het gezicht gedrukt wordt. Daarnaast kun je sneeuw en nattigheid mee schrapen van de helm waarna het over is met de pret.

Meekleurende & Polariserende vizieren zijn ideaal

De Meekleurende & Polariserende Comfort vizieren van CP worden het meest verkocht, want hiermee heb je het beste zicht. Ook blijven met deze lenzen de ogen de hele dag onvermoeid, zodat je nog meer kunt genieten op en naast de piste. 

Bij een meekleurend vizier (ook fotochromatisch genoemd) past de lenskleur zich automatisch aan, wanneer de licht omstandigheden veranderen. Dat is ideaal, want zo ben je klaar voor verschillende weersomstandigheden, van lichte sneeuwval tot en met een strak blauwe lucht. Daarnaast is het vizier polariserend, zodat je de kuiltjes en oneffenheden nog beter kunt zien en worden de reflecties op sneeuw en ijs sterk verminderd.

Foto: CP Carachillo Vintage Blue/Gold

De keuze van het vizier bepaald ook voor groot deel de prijs van de skihelm. Meekleurende en polariserende vizieren zijn duurder dan skibrillen die alleen spiegelend zijn. Een vizierhelm is echter een helm en skibril in één. En vergeet niet dat een goede skibril van een bekend merk los ook vaak rond de 200 euro kost. Klik op de link voor meer informatie over de verschillende soorten CP Vizieren en de technologie

Duurzaamheid

Waar mogelijk werkt CP met gerecycleerde materialen en opnieuw te gebruiken grondstoffen bijvoorbeeld voor de oorstukken en nekwarmer. Bij de fabricage hiervan wordt ook geen gebruik gemaakt van oplosmiddelen en worden hoofdzakelijk natuurlijke vezels zoals bamboe gebruikt.

Alles wordt ontworpen in Zwitserland, de productie van CP gebeurt volledig in Italië en alle materialen komen uit de EU. Dit alles zorgt voor korte transportroutes. En daar worden wij van Snowrepublic dan weer enthousiast van!

CP skihelmen met vizier kun je o.a. kopen bij TopSnowShop en deze winkels in Nederland

één reactie op “Bij CP skihelmen met vizier is aan alles gedacht en van topniveau ”

 • Linda
  17 december 2022 at 18:30

  Ben heel benieuwd… Al jaren ben ik sneeuwsport instructeur en zie voornamelijk problemen met vizier helmen als het weer minder wordt. Even omhoog bij sneeuwval en t zit tussen de helm en vizier waardoor ik altijd mijn reserve bril(len) uit mn rugzak kon toveren omdat er geen zicht meer was door vizier. Of dat deze niet passend was bij de weersomstandigheden… En nogmaals dan praat ik niet over mooi weer dagen, vizier omhoog en ik doe mijn zonnebril op…..

Comments are closed.