Bij welke seizoenafsluiting ben jij te vinden?

Door Ilse Nijhof | Bron: Südtirol | Foto’s: Diego Moroder  

H

oewel het wintersport seizoen nog in volle gang is en niemand nog wil denken aan de afsluiting, is het einde toch dichterbij dan je denkt. Je bent misschien al weggeweest met vrienden of familie maar het seizoen moet natuurlijk wel op goede en feestelijke afgesloten worden! In Zuid-Tirol, de regio waar Italiaanse gastronomie en gezelligheid wordt gecombineerd met het mooiste van de Alpen, snappen ze dat. Dit zijn de evenementen die je tijdens je laatste afdalingen van deze winter niet wilt missen!

Ski en muziek

Festivals vinden tegenwoordig allang niet meer alleen plaats in de zomer. Ook in de winter zijn er een aantal te vinden en dan gaan de voetjes net zo hard van de vloer! Zelfs in skischoenen of moonboots! Dus ben je klaar met schlagers of carnavalshits tijdens de wintersport? Boek dan jouw skivakantie rondom één van deze festivals!

Ski en sport

Heb je wel eens meegedaan aan een volleybaltoernooi in de sneeuw? Of aan de grootste amateur slalom race ter wereld? Nee? Dan moet je deze evenementen aan je wintersportprogramma toevoegen! Of wat dacht je van de Spring Race Party waarbij je met jouw team in kostuum allerlei ski challenges onderneemt. Kicken toch? Ga naar onderstaande plaatsen als je nog meer sensatie wil toevoegen aan je wintersport!

Ski en feest

Ook de wintersportganger die liever wil ontspannen dan inspannen kan in Zuid-Tirol terecht! Je vindt hier heerlijk eten en drinken op de pistes en in de dalen. Voor wat extra vermaak moet je de legendarische Vintage Party in Alta Badia op je agenda zetten. In de laatste dagen dat het skigebied open is, wanneer de dagen lang zijn en de zon volop schijnt, wordt de sluiting gevierd op nostalgische wijze. Er worden traditionele gerechten en dranken met een historische touch geserveerd door restaurants en overal de nostalgische hits vliegen om je oren! Dus trek je vintage skipakkie uit de kast en bind je houten ski’s onder! Daar moet je toch bij zijn!

Over Zuid Tirol

Zuid-Tirol is de noordelijkste provincie van Italië en ligt aan de zuidkant van de Alpen. De bergen in dit gebied staan bekend als de Dolomieten. Het is er maar liefst 300 dagen per jaar zonnig, waardoor het de ideale bestemming is voor outdoor liefhebbers. Culinair genieten is in dit gebied, met de grootste dichtheid van Michelin-sterren per vierkante kilometer in Italië, zeker mogelijk.  Door de rijke en roerige geschiedenis van Zuid-Tirol is er op cultureel vlak veel te bezoeken en te bewonderen.  Kijk hier voor meer informatie over Zuid-Tirol!

(Visited 264 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.