Tijdens het plannen van de zomervakantie gaan je gedachten automatisch naar zon, zee en strand. Een stad misschien, of een wandeling door de bergen, maar de eerste gedachten is ‘als het maar droog is’. Maar wat nu als je eens buiten de gebaande paden gaat en een zomervakantie in de sneeuw boekt? De meeste pistes veranderen in de lente in groene weides waar je heerlijk kunt wandelen. Maar niet allemaal.

Natuurlijk kan je afreizen naar verre oorden, tijdens de Nederlandse zomers zijn er immers Australische winters. Maar je hoeft er niet zo ver, je moet hoog! We hebben de zomerse winter hotspots voor je op een rij gezet.

Frankrijk

Vanuit Val Claret is het in de zomermaanden mogelijk om met een kabelbaan de toppen van de gletsjer Grande Motte te bereiken. De sneeuw is hier niet 100% gegarandeerd, maar als het lukt heb je 20 km piste tussen 2724 en 3456 meter hoogte om in je T-shirtje vanaf te gaan. Bekijk hier alle skigebieden in Frankrijk.

Zwitserland

Zermatt is in de wintermaanden een zeer populaire bestemming, maar zo nabij de Matterhorn kan je hier ook in onze zomermaanden terecht voor een wintersportvakantie. Matterhorn Ski Paradise is het hele jaar open. Natuurlijk niet het gehele gebied, dit beslaat in de winter een goede 300 km. Zomers is hier nog zo’n 20 van over, maar sneeuw ligt er! Je skiet tussen Zwitserland en het Italiaanse deel van de Matterhorn, Breuil-Cervinia. Bekijk hier alle skigebieden in Zwitserland.

Italie

Naast de Matterhorn kan je zomers in Italië ook terecht in het Nationale Park Stilfserjoch. Met een berg verse sneeuw en een heerlijk zonnetje is deze plek ideaal voor een zomerse vakantie. Op de Stelvio-gletsjer is het zelfs zo dat het in de zomermaanden beter skiën is dan in de winter. Bekijk hier alle skigebieden in Italië.

Oostenrijk

En dan het wintersport walhalla Oostenrijk. Ook hier kan je in de zomer terecht! Op de Hintertuxer Gletsjer in de Alpen kan je het hele jaar door op de latten. Ook hier is het gebied een stukje kleiner dan in de winter, maar op de overgebleven 20 kilometer piste kan je heerlijk skiën of boarden. Met de prachtige uitzichten over de bergtoppen van Oostenrijk is deze plek echt een tip! Bekijk hier alle skigebieden in Oostenrijk.

Zomerbanden: voorzichtigheid geboden

Door de hogere temperaturen verandert de conditie van de sneeuw gedurende de dag flink. Begin je de dag op een prachtig wit doek, heb je rond de lunch sneller pap onder je ski’s. Dit maakt de kans op vallen groter, je bent deze omstandigheden immers niet zo gewend. 

Ook voor het reizen naar de gletsjer is voorzichtigheid geboden. Je zomerbanden zijn niet geschikt voor dit wegdek en als je daarmee een glijer maakt, is het maar de vraag of je autoverzekering dit dekt. 

Ben je eenmaal aangekomen? Dan is de ervaring fantastisch. Een ochtend op de latten en een middag in het zonnetje is een gouden combinatie. Dus vergeet je zonnebrand niet, leg je sneeuwkettingen klaar en geniet van een zomer in de sneeuw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.