Zoon is per helikopter naar het ziekenhuis gebracht

Door Ilse Nijhof | Bron: Het laatste nieuws | Foto: Pixabay

I

n Italië is een 9-jarige Belgische jongen zwaargewond en onderkoeld naar een ziekenhuis in Turijn gebracht. Dat meldt Ansa, een Italiaans persagentschap. Dit werd bevestigd door de reddingsdienst Soccorso Alpino. De jongen was aan het skiën met zijn vader, maar die raakte hem tijdens de afdaling kwijt. Na een uur gezocht te hebben zonder resultaat sloeg de vader alarm.

De jongen en zijn vader waren aan het skiën in het Noord-Italiaanse skigebied Gressoney-Saint-Jean − Weissmatten aan de Monte Rosa, vlakbij de stad Aosta. De familieleden waren off-piste door een zogenaamde ‘canalone’ (smalle geul) aan het skiën toen de vader op een bepaald moment omkeek en zijn zoon niet meer zag. De zoon moet gevallen zijn en uit beeld zijn verdwenen. Toen de vader dit merkte is hij meteen gaan zoeken, een uur lang maar zonder resultaat. Hierop is hij teruggekeerd naar het hotel en heeft hij de nooddiensten gealarmeerd.

De hulpdiensten rukten meteen groots uit, ze gingen te werk door de sporen te volgen die de twee hadden achtergelaten. Gelukkig was dat wel met succes, ze vonden de zoon onderkoeld terug in een kloof. Niet in levensgevaar maar wel met ernstig hoofdletsel en verschillende breuken, ten gevolge van de val. Een arts heeft eerste hulp verleend waarna de jongen met een helikopter naar het ziekenhuis Regina Margherita is gebracht.

(Visited 4.750 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.