Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Zoon is per helikopter naar het ziekenhuis gebracht

Door Ilse Nijhof | Bron: Het laatste nieuws | Foto: Pixabay

I

n Italië is een 9-jarige Belgische jongen zwaargewond en onderkoeld naar een ziekenhuis in Turijn gebracht. Dat meldt Ansa, een Italiaans persagentschap. Dit werd bevestigd door de reddingsdienst Soccorso Alpino. De jongen was aan het skiën met zijn vader, maar die raakte hem tijdens de afdaling kwijt. Na een uur gezocht te hebben zonder resultaat sloeg de vader alarm.

De jongen en zijn vader waren aan het skiën in het Noord-Italiaanse skigebied Gressoney-Saint-Jean − Weissmatten aan de Monte Rosa, vlakbij de stad Aosta. De familieleden waren off-piste door een zogenaamde ‘canalone’ (smalle geul) aan het skiën toen de vader op een bepaald moment omkeek en zijn zoon niet meer zag. De zoon moet gevallen zijn en uit beeld zijn verdwenen. Toen de vader dit merkte is hij meteen gaan zoeken, een uur lang maar zonder resultaat. Hierop is hij teruggekeerd naar het hotel en heeft hij de nooddiensten gealarmeerd.

De hulpdiensten rukten meteen groots uit, ze gingen te werk door de sporen te volgen die de twee hadden achtergelaten. Gelukkig was dat wel met succes, ze vonden de zoon onderkoeld terug in een kloof. Niet in levensgevaar maar wel met ernstig hoofdletsel en verschillende breuken, ten gevolge van de val. Een arts heeft eerste hulp verleend waarna de jongen met een helikopter naar het ziekenhuis Regina Margherita is gebracht.

(Visited 4.808 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer