Belangrijke K-Onnection Kaprun bijna klaar

Door: Patricia Christiani

De bouw van de K-onnection, de verbinding tussen de Kitzsteinhorn en de Maiskogel, nadert zijn eindfase. 30 november a.s. wordt de nieuwe K-Onnection geopend. Een lift die het gevolg is van een jarenlange droom om beide skigebieden te verbinden. 

Ambities

Al jarenlang werden er plannen gemaakt, maar vorig jaar startte men dan echt met de eerste fase van de ambitieuze droom: de bouw van de Maiskogelbahn. Deze lift neemt je mee vanuit het dorp Kaprun naar de top van de Maiskogel. En in november wordt dus de belangrijke tweede fase voltooid. Dit is de verbinding tussen de top van de Maiskogel naar de gletsjer van Kaprun. Dankzij deze liften leg je 12 kilometer af en stijg je maar liefst 2261 meter. En je hebt dus geen auto of bus meer nodig om richting de gletsjer te komen.

De 3K en de K-onnection die Kaprun verbindt met de gletsjer. Bron: Kitzsteinhorn.at

Dat het skigebied er veel voor over heeft, blijkt uit de kosten. Vooraf werden deze geraamd op 81,5 miljoen euro, de grootste investering in het gebied sinds 50 jaar. Commercieel gezien een slimme zet, omdat het seizoen op deze manier verlengd kan worden. Want ook al ligt er weinig sneeuw op de lagergelegen Maiskogel, nu kun je gewoon met de lift van en naar het dorp.

Verbinding tussen Zell am See en het Skicircus

Maar het skigebied was nog niet uitgedroomd. Men rondt dit seizoen ook de rest van de bouw van de ZellamSeeXpress af. Aan de kant van Viehhofen in het Skicircus (Saalbach Hinterglemm) moet je nu nog wel zelf naar de volgende lift (Schönleitenbahn) zien te komen, maar dat probleem gaan ze nog voor je oplossen. Er wordt namelijk een lift gebouwd die Viehhofen direct verbindt met de rest van Saalbach.

Door alle nieuwe liften ontstaat er een megaskigebied van 408 kilometer.

Lees ook:

(Visited 287 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën