Duik in een wereld waar avontuur en lekker achterover leunen in je bioscoopstoel samensmelten tijdens de European Outdoor Film Tour (EOFT) 2023. Ook dit jaar is er weer een adembenemende reeks van films voor outdoorfans en sportfanaten. Van de verre, ongerepte landschappen van Noord-, Midden- en Zuid-Amerika tot de steile, uitdagende bergtoppen in Zwitserland, word je uitgenodigd om te verdwalen in verhalen van moed en doorzettingsvermogen.

Op de EOFT 2023 worden zes prachtige films vertoond, waaronder de film ‘Shifting’ over ongekende snowboardprestaties. Lees in dit artikel meer over deze en de andere films en koop (of win!) je kaartjes. Het filmfestival vindt plaats in oktober en november in verschillende bioscopen in Nederland en België.

® Soren Rickards – Shifting

Snowboarder Camille Armand schittert in ‘Shifting’

Verken adembenemende sneeuwlandschappen met de Franse snowboarder Camille Armand in “Shifting”, een prachtige film van Antoine Frioux. Gedurende de korte, maar betoverende 7 minuten durende film, word je meegenomen door de ongerepte sneeuw van de Noorse Lyngenalpen, waar Armand zijn fenomenale en kunstzinnige snowboardvaardigheden laat zien tegen het majestueuze, winterse decor. Dit avontuur is niet alleen een ode aan extreme sporten, maar ook aan de ongerepte, wilde schoonheid van de natuur.

® Aurele Mayol – Shifting

Niet één, maar zes geweldige (korte) films op één avond

Omdat de films van de EOFT allemaal een lengte hebben tussen de 7 en 37 minuten, kun je ze allemaal zien op dezelfde avond. Helemaal top, als je het ons vraagt, want ze zijn even afwisselend als ook allemaal even indrukwekkend. Dit zijn de vijf must-see films:

  1. The Great Traverse (31 min): Ga op een episch fietsavontuur met Sophie Planque en Jérémy Vaugeois en doorkruis de majestueuze landschappen van het Amerikaanse continent. Een tweeënhalf jaar durende reis, niet alleen door de wereld, maar ook door de ziel, vastgelegd in boeiende verhalen en beelden.
  2. Triple Edge (15 min): Klim mee met alpinisten Michi Wohlleben en Lukas Hinterberger terwijl ze, midwinter, de uitdagende toppen van de Zwitserse Salbitschijen bedwingen. Op bijna 3.000 meter hoogte wordt moed en kunde op de proef gesteld in dit adembenemende avontuur.
  3. 972 Breakdowns (37 min): Volg een groep jonge kunstenaars die op vintage Russische motoren van Halle naar New York reizen. Hun pad, geplaveid met mechanische pech en culturele ontdekkingen, is even opwindend als inspirerend.
  4. The Nine Wheels (20 min): De mountainbikebroers Emric en Raoul Schneeberger nemen je mee naar Europa’s topbike-parken, terwijl ze tegelijkertijd een persoonlijke strijd voeren samen met hun ouders en een diep inspirerend verhaal over leven in het moment delen.
  5. Summits in the Sky (11 min): Zweef door de pieken van de Karakorum met paraglider Antoine Girard en zijn team. Ondanks de dunne lucht en hoogte-uitdagingen, jagen ze op nieuwe records en leveren ze spectaculaire beelden op vanuit de lucht.

Koop (of win!) je kaartjes voor de European Outdoor Film Tour (EOFT)

EOFT staat weer voor de deur en voor alle buitenavonturiers is dit dé gelegenheid die je niet wilt missen! Zowel in Nederland als in België kun je op verschillende spots terecht om je te laten meeslepen door adembenemende films.

Alle info over waar en wanneer de films draaien, scoor je op de officiële website. Snuffel daar ook zeker rond voor een sneak peek van dit unieke filmfestival. Tickets scoren? Dat kan direct online, dus grijp je kans en verzeker jezelf van een stoel bij dit spectaculaire event. Check de website en stort je in een avontuur om niet te vergeten!

Let op: Mountainreporters heeft een partnership met EOFT en daardoor scoor jij je tickets misschien wel voor niks! Doe voor 15 oktober mee met de winactie van Mountainreporters en wie weet zit jij straks op de eerste rij!

Bekijk alle films en koop je kaartjes voor EOFT

Hoofdfoto: Soren Rickards