Bekende Nederlanders in de sneeuw

Door Isa de Laat

Op 25 februari vindt in het Oostenrijkse Lech de jaarlijkse fotosessie plaats met de koninklijke familie. En de Oranjes zijn niet de enige bekende Nederlanders die dit seizoen genieten van de wintersport. Een hoop BN’ers gingen ze namelijk (dit seizoen) nog voor. Maar waar waren ze dan eigenlijk te vinden? En waar kun je ze dit seizoen misschien nog verwachten?

Saalbach Hinterglemm

De BNN-presentatrice Geraldine Kemper kondigde een paar weken geleden met een foto op haar Instagram al aan dat ze volledig klaar was voor het wintersportseizoen. Afgelopen week was het dan echt zo ver en stond ze voor het eerst dit seizoen op de latten in Saalbach Hinterglemm in Oostenrijk.

Val Thorens

De Nederlandse artiest Afrojack is dit seizoen veel te vinden in het Franse Val Thorens. Officieel stond Afrojack als DJ gepland om op te treden in de 360 Bar in Val Thorens op 9, 16 en 22 januari. Maar hij waagt zich op dit moment ook op de piste samen met de beroemde David Guetta en Chico Rose.

Lech-Zürs

Naast de koninklijke familie kiezen BN’ers zoals Lieke van Lexmond ook regelmatig voor een wintersportvakantie in Lech. Jaarlijks is zij hier door veel Nederlanders ‘gespot’. Toch hebben we Lieke van Lexmond dit jaar nog niet in de sneeuw gezien, maar het wintersportseizoen is gelukkig nog niet tot zijn einde gekomen.

Zürs is het gebied waar Marco van Basten door menig wintersportliefhebbers al een aantal jaren lang op de piste is gespot. De voormalige Nederlandse profvoetballer bevond zich in december in Zürs, waar hij precies een maand later weer te zien was. Voor Marco van Basten is het wintersportseizoen dus al in volle gang.

Gerlos

Meer dan een jaar geleden nam Jan Smit samen met zijn groep KLUBBB3 het nummer HO-DIO-DI-JEE op in de Zillertal Arena. Een echt après-ski nummer, wat is opgenomen op geen onbekende plek voor Jan Smit. Jan Smit gaat namelijk elk jaar op vakantie naar deze Zillertal Arnea, waar hij ook momenteel is voor een optreden in Gerlos. Nederlanders zoals Gerard Joling zijn vaak in Gerlos te vinden voor optredens.

La Clusaz

Deze week bracht Saar Koningsberger haar wintersport door in het Franse La Clusaz. Waar deze week voor deze presentatrice en actrice nog goed begon, miste ze haar vlucht op de terugweg. (Het vliegveld van Genève ligt op 70 kilometer van La Clusaz).

Westendorf

Wolter treedt regelmatig op in de après-ski in Westendorf en Gerlos. Bij het geven van optredens houdt deze Nederlandse zanger het niet, het liefst bevindt hij zichzelf namelijk ook op de latten. Ondanks dat Wolter in 2008 een skiongeluk heeft gehad, is hij nog steeds met zijn familie te vinden op de Oostenrijkse pisten. Zijn been is in 2008 op zes plaatsen gebroken en in 2011 was het weer raak, hij scheurde toen een pees in zijn schouder.

Mocht je dit seizoen nog graag wat bekende Nederlanders willen zien? Tomorrowland in Alpe d’Huez van 13 tot 15 maart heeft een line-up met veel bekende Nederlandse dj’s zoals Martin Garrix en Armin van Buuren.

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer