Beetje sneeuw voor Nederland onderweg

Door Patricia Christiani | Bron: Alpenweerman.nl

Deze winter moeten we blij zijn met de kleine dingen van het leven… Dus als er dan een klein beetje sneeuw naar Nederland onderweg is, zijn we daar óók gewoon heel blij mee! Heerlijk staren naar de vallende vlokken, ondertussen dromend over de tijd dat we weer de echte sneeuw in mogen.

Morgen, donderdag, valt er vooral nog sneeuw zuidelijk van ons en grijpen we waarschijnlijk net naast de prijzenpot, op wat natte sneeuw voor het zuidwesten van Nederland na.

Zaterdag dan prijs?

Zaterdag doet de zachte lucht een nieuwe poging om ons te bereiken en die poging gaat slagen. Met het verplaatsen van de hogedruk richting het zuidoosten wordt de weg vrij gemaakt voor een lagedrukgebied vanuit het westen. Aan het einde van de ochtend zal het vanuit het westen gaan sneeuwen.

Nederland sneeuw
Bron: WX CHarts.com 13/1/21

De details zoals exacte timing van de sneeuw, intensiteit en hoeveelheid verschillen nog wel per model. Zo is het Europese model wat positiever over de sneeuwkansen dan het Amerikaanse. Ook zou er volgens het Amerikaanse model ook nog kans zijn op ijzel. Dit aangezien het Amerikaanse model de zachtere lucht op hoogte wat sneller laat instromen terwijl het aan de grond nog onder nul is. Een situatie die de komende dagen dus zeker nauwlettend in de gaten gehouden gaat worden.

Sneeuw voorspellen is complex

Sneeuwsituaties blijven altijd complex en lastig te voorspellen, echter liggen de modellen wel allemaal op één lijn wat betreft de sneeuwkansen komende donderdag en komend weekend. Nog niet eerder dit winterseizoen hebben we dat op de weerkaarten gezien.

Uiteindelijk zal de zachte lucht terrein winnen en zal het vanuit het westen overal uiteindelijk gaan regenen. De mogelijke sneeuwpret is daarmee van korte duur. Volgens het Europese model kan de gehele Benelux een sneeuwdek verwachten van enkele centimeters. De meeste sneeuw (inclusief de sneeuw van donderdag) valt in het zuiden van België en een strook over het midden van Nederland.


Anderen lazen ook:


Hoofdfoto: Pixabay

(Visited 231 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer