Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

In wintersportplaats St Leonhard in Piztal zorgt een beer al enige tijd voor overlast voor bewoners en toeristen. Sinds juni struint er een beer rond bij het plaatsje in het Pitztal in Tirol. Inwoners zeggen dat de beer nogal huishoudt in het gebied. Zo heeft hij al meermalen op dieren in de omgeving gejaagd. Maar de beer laat zich niet zo makkelijk verjagen uit zijn territorium.

Beer moet verhuizen

De beer heeft al meermalen allerlei dieren uit de omgeving te grazen genomen. En zorgt nu voor dusdanig veel overlast in de wintersportplaats dat men heeft besloten dat de beer op een diervriendelijke manier moet verhuizen. Zowel de lokale bevolking als de toeristen zijn bang en durven het bos niet meer in. En met het wintersportseizoen voor de deur is het natuurlijk niet erg handig om een beer in de buurt te hebben rondlopen. 

Een inwoner vertelt: “Zeker omdat al bewezen is dat de beer ook op zoek is naar voedsel in de vallei. Hoe reageert het dier op mensen? Dat willen we niet afwachten.” Omdat beren niet veel voorkomen in de Alpen, zal de verhuizing van de beer op een zo diervriendelijk mogelijke manier gebeuren. Een commissie van deskundigen buigt zich hier nu over.

Vaker beer in de Alpen gespot

Hoewel de bruine beer niet zoveel meer voorkomt in de Alpen, is het niet voor het eerst dat er een beer wordt gespot. Enkele jaren geleden werd er een beer op de piste gezien in het Zwitserse Engelberg. En ook in Italië worden beren nog weleens gesignaleerd, zoals vorig jaar nog vlakbij het Italiaanse skigebied van Trentino. En begin dit jaar werd een Slowaakse skiër nog op de piste achtervolgt door een beer, zoals je hieronder kunt zien.

Bron: YouTube

In Oostenrijk leven beren nog in drie gebieden, met een totale populatie van 20 à 30 dieren. De bruine beer is een indrukwekkend dier dat in staande positie wel tweeënhalve meter hoog kan zijn. Ze wegen zo’n 200-300 kilo. Een bruine beer moet je niet achter je aan krijgen, want ze als ze worden opgeschrikt of boos worden, kunnen ze wel vijftig tot zestig kilometer per uur halen. Je kunt ze dus maar beter niet tegenkomen op of naast de piste….

Bronnen: Tiroler Tageszeitung, Wikipedia
Hoofdfoto: Pixabay


Ook lezen:

(Visited 991 times, 2 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer