advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Afgelopen dagen was het lawinegevaar op z’n allerhoogste in Zwitserland. Dat dat niet voor niets was bleek uit een aantal beelden van recente lawines in Zwitserland, namelijk in Leukerbad en Zermatt.

Lawine in Leukerbad

Afgelopen dinsdag vond er een enorme lawine plaats in het bekende Zwitserse dorp Leukerbad. Deze lawine werd gefilmd door Yannick Loretan van Weer & Radar.

De lawine sleurde bomen mee die afknapten als ware het luciferhoutjes. Verdere schade was er gelukkig niet; een aantal huizen bleven buiten schot van de lawine.

Lawine in Zermatt

Ook het Zwitserse Zermatt werd getroffen door een lawine zoals je op deze beelden van Zermatt Rosterei kunt zien. Ook hier viel de schade relatief mee. Zermatt was dagenlang afgesloten waardoor duizenden wintersporters niet meer naar huis konden keren. Inmiddels is Zermatt weer open en kunnen toeristen het dorp verlaten.

Lawinegevaar nog steeds aanzienlijk

De lawines in Zwitserland komt na een periode van extreem hoog lawinegevaar: 5 uit 5. Inmiddels is het gevaar afgezwakt en geldt op veel plekken nog steeds een relatief hoog gevaar.

Lawines in Zwitserland
Actuele lawinesituatie in Zwitserland (25 januari 2018) Bron: slf.ch

Vorige week nog stierf er een 31-jarige Nederlandse die onder een lawine terecht kwam in  Zwitserland. Een 27-jarige man overleefde de lawine wel.

Meer weten over lawines? Of alle nieuwsberichten over lawines lezen?

advertentie