Oh neeeee…dat was zo ongeveer de reactie toen we lazen dat de kenmerkende rode Kohlmais gondels in Saalbach verdwijnen. De uit 1989 stammende gondel wordt vervangen door een moderne 10-persoons gondel die in de winter van 2018/2019 in bedrijf wordt genomen. Wachttijden zullen hierdoor tot het verleden moeten horen.

Kenmerkend

Iedereen die wel eens in het skigebied van Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn en dan specifiek in Saalbach is geweest kent ze: de rode Kohlmais gondel. Die grappige rode liftjes die over de weg komen. Ze moeten nu plaatsmaken voor een nieuwe 10-persoonsgondel die onderdeel is van de complete vernieuwing waarbij ook een compleet nieuw middenstation is gebouwd dat in 2017 werd geopend. De nieuwe lift is identiek aan die van de Schonleiten lift en biedt dus hetzelfde comfort.

Reporters Ilse en Karin maakte onlangs nog een filmpje van de lift toen ze in het gebied waren.

Ook reporter Noortje was onlangs nog in het gebied en maakte dit filmpje:

Bauer’s Schi Alm publiceerde onlangs deze foto op hun Facebookpagina waarop te zien is dat de gondels worden weggereden.

In het nieuw te bouwen dalstation, dat 300 meter westelijker wordt gebouwd, komen ook parkeerplaatsen.

Saalbach
Impressie van de bouwplannen voor de nieuwe Kohlmaisbahn in Saalbach. Credits: saalbach.com

De nieuwe Kohlmaisbahn krijgt een capaciteit van 3200 personen per uur. Er is een investering mee gemoeid van 30 miljoen euro.

Bron: saalbach.com


Lees al onze artikelen over Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn


(Visited 392 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.