In navolging op het succesvolle eerste seizoen met vluchten naar Scandinavian Mountains Airport, aanvlieghaven voor de skiresorts Trysil (Noorwegen), Sälen, Stöten en Kläppen (Zweden), zal er vanaf 24 december 2022 ook worden gevlogen op Östersund/Åre Airport in Midden-Zweden. En niet alleen het aantal bestemmingen maar ook de capaciteit wordt vergroot. Vanaf 24 december zal er wekelijks worden gevlogen met een groter type toestel van Transavia.

Jonas van Dorp, manager commercie & communicatie van Groningen Airport Eelde: ”Het is mooi om te zien dat BBI Travel na het succes van afgelopen winter verder gaat uitbreiden. Deze unieke winterbestemmingen doen het goed vanaf de Noordelijke luchthaven en ook bij passagiers buiten ons traditionele afzet gebied.”

Onze ervaringen

Afgelopen jaar mochten zowel reporter Marloes als Maartje en ik ervaren hoe fijn het is om te vliegen vanaf Groningen Airport Eelde. De rust en kleinschaligheid van deze luchthaven past perfect bij de sfeer waar Scandinavië-liefhebbers zo van houden. Het is geweldig om rechtstreeks te vliegen naar het hart van de Scandinavische wintersport, op de grens van Zweden en Noorwegen. In een week verkenden we de skigebieden van Sålen in Zweden en Trysil en Noorwegen.

We genieten van een perfect mix activiteiten. Natuurlijk gingen we skiën. Daarnaast reden we op sneeuwscooters, stoven we achter huskies door de bossen en over bevroren meren. We reden paard onder een uitbundig schijnende zon en kwamen tot rust in de sauna. Het is voor ons wel duidelijk waarom steeds meer landgenoten kiezen voor een wintervakantie in Scandinavië.

Heb je vragen over winterse reizen naar Zweden of Noorwegen? Dan kun je ze stellen in een reactie onder dit bericht of kijken op de website van BBI Travel.

Naast Eelde ook vanaf Schiphol

BBI Travel beperkt de groei niet alleen tot de bestemmingen in Scandinavië. Naast vertrek vanaf Groningen Airport Eelde zullen de twee Zweedse luchthavens ook met vertrek vanaf Schiphol worden aangeboden. “Voor sommige van onze partner-reisorganisaties (zoals Voigt Travel uit Naarden) was vertrek vanaf Amsterdam een belangrijk punt”, aldus BBI Travel directeur Henk van der Kooi: ”door deze bestemmingen nu ook vanaf Schiphol aan te bieden spelen we in op deze wens en hopen we onze mooie wintersportbestemmingen nog breder te kunnen aanbieden.”

Skiresorts Åre, Vemdalen en winterstad Östersund

Östersund ligt ten opzichte van Scandinavian Mountains, verder noordwaarts in Zweden. Östersund is niet alleen aanvlieghaven voor de skigebieden Åre en Vemdalen, maar heeft zelf, met het Winterpark en goede schaatsroutes over het meer Storsjön, veel te bieden.

Åre geniet wereldwijd van een indrukwekkend reputatie als skiresort. In 2019 werden hier voor het laatst de World Cup Alpine georganiseerd. Naast een groot web aan pistes (totaal 98km!) met uitdagingen voor skiërs van alle niveaus, trekt een veelvoud aan winteractiviteiten die hier mogelijk zijn jaarlijks vele bezoekers. Spectaculair zijn de tochten door het prachtige winterlandschap op speciale ‘snowquads’ met rupsbanden.

Vemdalen wordt door Zweedse skiërs zelf bestempeld als ‘gezelligste skiresort van Zweden’. Met vrijwel uitsluitend ski-in/ski-out accommodaties is dit een aantrekkelijke bestemming, te midden van het fraaie en bosrijk winterlandschap van Midden Zweden. BBI Travel directeur Henk van der Kooi:”Je bent hier tijdens bijgeboekte winteravonturen in mum van tijd midden in ongerepte Scandinavische winternatuur, maar ook vanaf de pistes zijn de rendieren al te spotten…”

Scandinavian Mountains op de grens tussen Zweden en Noorwegen

Op steenworp afstand van Scandinavian Mountains Airport liggen de skiresorts Trysil (Noorwegen), Sälen, Stöten en Kläppen (Zweden). Zeer veelzijdige sneeuwbestemmingen voor bijvoorbeeld wintersport of andere actieve winterreizen met husky- en sneeuwscooteravonturen.

Uniek voor hier is de korte transferduur, die er in combinatie met de snelle afhandeling op de moderne, kleine luchthaven voor zorgt dat je na de landing in mum van tijd (binnen een uur) op de piste kunt staan…

Rechtstreeks

Vanaf 24 december 2022 vliegt BBI Travel wekelijks met Transavia vanaf Schiphol en Groningen Airport naar Scandinavian Mountains Airport en Östersund/ Åre Airport gevlogen. BBI Travel houdt de bagage inclusief en ook een skiset (bij boeking door te geven) kan gratis worden meegenomen. Bij vertrek vanaf Groningen Airport is ook het parkeren gratis.

Vluchtschema 24 december 2022 t/m 18 maart 2023

Vanaf Amsterdam
Amsterdam – Östersund (Åre en Vemdalen) 07:20u-09:40u Östersund – Amsterdam 17:50u-21:40u Amsterdam – Scandinavian Mountains Apt (Trysil, Sälen, Stöten Kläppen)07:20u-11:30u Scandinavian Mountains Apt – Amsterdam 19:40u-21:40u

Vanaf Groningen
Groningen – Östersund (Åre en Vemdalen) 15:00u-17:00u Östersund – Groningen 10:30u-14:05u Groningen – Scandinavian Mountains Apt (Trysil, Sälen, Stöten Kläppen) 15:00u-18:50u Scandinavian Mountain Apt – Groningen 12:20u-14:05u

BBI Travel, 60 jaar reisspecialist

BBI Travel is bijna 60 jaar reisspecialist en één van de oudste reisorganisaties in Nederland. Het vakantieaanbod omvat naast Finland, IJsland, Scandinavië ook Ierland en Canada. Tevens is BBI Travel generaal agent van rederij Hurtigruten, organisator van zeereizen langs de kust van Noorwegen, Spitsbergen, Groenland, Alaska en Antarctica.