Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Nog even zacht en dan…

Door: Tim de Vries

Deze week is het net als de voorgaande dagen nog zacht in de Alpen, maar daar gaat verandering in komen. Er komt namelijk een heerlijke lading met koude lucht naar Europa. Laten we gelijk maar naar de weerkaart kijken:

GFS model. Bron: Wetter3.de

Een prachtig Scandihoog zoals we deze graag in de winter zien in Europa. Tenminste, als je koud winterweer wilt. En ja, wij wintersporters willen dat maar al te graag natuurlijk! Het hogedrukgebied dat boven Scandinavië gaat liggen, zorgt er straks voor dat er vanuit Rusland een portie met koude lucht onze kant op komt. Dit gaan de Alpenlanden merken met vriesweer waardoor de sneeuwkanonnen de pistes wit kunnen maken en in België en Nederland gaan we ook een daling in de temperatuur merken. Volgende week wordt het overdag niet warmer dan een graad of 5 en in de nachten zal het tot vorst komen.

En sneeuw?

Omdat we met een hogedrukgebied te maken hebben, hoeven we niet op een sneeuwdump of iets moois te rekenen. Sterker nog: Nederland en België hebben haast nog een grotere kans om wit te worden. Helemaal de Ardennen. En als er sneeuw valt in de Alpen, zal dit zoals het er nu uitziet voornamelijk aan de zuidkant zijn. Maar dit zal de aankomende dagen duidelijker worden. Toch kunnen de pistes tot in de dalen mooi wit worden. Dan moeten alleen de sneeuwkanonnen volop gaan draaien! Als we iets verder gaan kijken, zien we ineens wel veel neerslag en ook veel sneeuw op de weerkaarten verschijnen. Dit is wel pas volgende week vrijdag, dus nog aan de verre kant om daar verder iets over te zeggen.

Neerslag Europa vrijdag 23 november. Bron: wetter3.de

Houdt de kou stand?

Op de neerslagkaart hierboven zien we dat Europa natter wordt. Helemaal als we dat vergelijken met de aankomende dagen waarbij het hogedrukgebied ervoor zorgt dat het grotendeels droog en rustig is. Als we dan deze kaart bekijken kunnen we gelijk een ding concluderen: het hogedrukgebied dat voor kou zorgt, moet minder invloed gaan krijgen en lagedrukgebieden zullen zorgen voor toenemende neerslagkansen. Toch lijkt het wel koud te blijven! Zoals het er nu uitziet, komt de neerslag en lucht uit het noorden en als dat zo is, mogen we mooie winterse beelden uit de Alpen gaan verwachten!! Maar dit is pas volgend weekend en daarom moeten we nog een slag om de arm houden. Wat wel zeker is, is dat het vanaf het weekend al koud en winters gaat worden. Maar wat er daarna gaat gebeuren? We gaan het zien!

(Visited 453 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer