advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Bakken met sneeuw….bekijk hier de foto’s

Door: Saskia Smulders

Het was voorspeld en het is uitgekomen: delen van de Alpen zijn werkelijk bedolven onder vrachten sneeuw. Kijk hier mee naar de foto’s van de bakken sneeuw die zijn gevallen:

Webcam beeld van Pontechianale aan de Italiaanse grens bij Frankrijk | @wintimet
Vette sneeuw in Isola 2000 | Bron: webcam-hd

Ook bakken met sneeuw in Val d’Isère:

Veel wind

We voorspelden het gisteren al: de föhnstorm met soms windstoten tot 190 kilometer per uur. En het klopte, want onder meer in Zwitserland (Ebenalp) werd een windstoot van 191 kilometer per uur gemeten:

De föhnstorm zorgde er ook voor dat de temperaturen flink stegen. In Bludenz bijvoorbeeld werd het ruim 18 graden. En daar is geen sneeuw te bekennen…

Schade en lawinegevaar

De storm heeft ook schade aangericht zoals hier op de Lauberhorn. Daar heeft de föhn grote schade aangericht aan de “Startbar” circa 20m van het Starthäuschen vd Lauberhornabfahrt verwijderd!

Bron Bernerzeitung

De vele sneeuwval zorgt ervoor dat het lawinegevaar flink gestegen is. Zo is in het zuiden van Zwitserland veelal stufe 4 (van 5), groot van kracht:

Lees ook:

advertentie