Ga nu met korting naar Ischgl. Klik hier voor meer informatie.


 

De baas van de Oostenrijkse bergredders pleit voor een eerdere sluitingstijd van de berghutten. Mensen die na sluitingstijd nog de berg afdalen, geven volgens hem teveel overlast.  Overmatig alcoholgebruik speelt daarbij vaak een rol. De meeste van deze reddingsmissies vinden plaats tussen vijf en zes uur ’s avonds en zouden voorkomen kunnen worden door eerder te sluiten.

Overlast

Na 1,5 jaar relatieve rust moet de bergreddingsdienst in Oostenrijk weer flink aan de bak om mensen te redden die tijdens een drankje in een berghut iets te diep in het glaasje hebben gekeken. Na het sluiten van de lift om 17.00 uur is de reddingsdienst namelijk verantwoordelijk voor ongevallen.

Alleen al in Gerlos moest de reddingsdienst de afgelopen twee weken 6 keer uitrukken om wintersporters veilig beneden te krijgen, meldt directeur van de Bergrettung Jakob Dörfler. “De meeste van deze reddingsmissies vinden plaats tussen vijf en zes uur ’s avonds”, zegt Dörfler. “Deze missies zijn óf voor wintersporters die niet erg ervaren zijn en vallen op de laatste afdaling, óf voor degenen die te lang in één van de hutten hebben gezeten. Ook zijn er zoekmissies voor mensen verdwalen en het dal niet meer kunnen vinden. Dit is niet wenselijk en bijna te veel voor onze teams.”

Eerder dicht of toch eigen verantwoordelijkheid?

Kurt Hüttl, lokale vestigingsmanager van de bergreddingsdienst in St. Anton am Arlberg is echter van mening dat afschaffen of aan banden leggen van de après-ski in de berghutten geen alternatief is. “Uiteindelijk is het hele dorp afhankelijk van de gasten.” Toch hoopt hij dat mensen zelf wat meer nadenken en doet een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van de gasten. “Drinken tot je erbij neervalt en dan verwachten dat je opgehaald wordt is geen goed idee”.

Jakob Dörfler van de Gerlos Bergrettung gaat het allemaal niet ver genoeg. Hij ziet dringend behoefte aan actie. “Je moet vroeg genoeg de stekker eruit trekken zodat alle gasten buiten en op weg naar het dal zijn, uiterlijk wanneer de laatste gondel vertrekt.”  

Bron: Tiroler Tageszeitung | Hoofdfoto: Saskia Smulders


Anderen lazen ook:

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer