Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

De baas van de Oostenrijkse bergredders pleit voor een eerdere sluitingstijd van de berghutten. Mensen die na sluitingstijd nog de berg afdalen, geven volgens hem teveel overlast.  Overmatig alcoholgebruik speelt daarbij vaak een rol. De meeste van deze reddingsmissies vinden plaats tussen vijf en zes uur ’s avonds en zouden voorkomen kunnen worden door eerder te sluiten.

Overlast

Na 1,5 jaar relatieve rust moet de bergreddingsdienst in Oostenrijk weer flink aan de bak om mensen te redden die tijdens een drankje in een berghut iets te diep in het glaasje hebben gekeken. Na het sluiten van de lift om 17.00 uur is de reddingsdienst namelijk verantwoordelijk voor ongevallen. 

Alleen al in Gerlos moest de reddingsdienst de afgelopen twee weken 6 keer uitrukken om wintersporters veilig beneden te krijgen, meldt directeur van de Bergrettung Jakob Dörfler. “De meeste van deze reddingsmissies vinden plaats tussen vijf en zes uur ’s avonds”, zegt Dörfler. “Deze missies zijn óf voor wintersporters die niet erg ervaren zijn en vallen op de laatste afdaling, óf voor degenen die te lang in één van de hutten hebben gezeten. Ook zijn er zoekmissies voor mensen verdwalen en het dal niet meer kunnen vinden. Dit is niet wenselijk en bijna te veel voor onze teams.”

Eerder dicht of toch eigen verantwoordelijkheid?

Kurt Hüttl, lokale vestigingsmanager van de bergreddingsdienst in St. Anton am Arlberg is echter van mening dat afschaffen of aan banden leggen van de après-ski in de berghutten geen alternatief is. “Uiteindelijk is het hele dorp afhankelijk van de gasten.” Toch hoopt hij dat mensen zelf wat meer nadenken en doet een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van de gasten. “Drinken tot je erbij neervalt en dan verwachten dat je opgehaald wordt is geen goed idee”.

Jakob Dörfler van de Gerlos Bergrettung gaat het allemaal niet ver genoeg. Hij ziet dringend behoefte aan actie. “Je moet vroeg genoeg de stekker eruit trekken zodat alle gasten buiten en op weg naar het dal zijn, uiterlijk wanneer de laatste gondel vertrekt.”  

Bron: Tiroler Tageszeitung | Hoofdfoto: Saskia Smulders


Anderen lazen ook:

(Visited 656 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer