Door Patricia Christiani

De liften in Oostenrijks skigebied Axamer Lizum blijven deze winter misschien dicht. De exploitatiemaatschappij Axamer Lizum Aufnahmungs AG heeft een aanvraag ingediend voor een tijdelijke ontheffing van de exploitatieverplichting. De maatschappij durft het deze coronawinter niet aan de liften te openen. Maandag 5 oktober is er een crisisoverleg over dit voornemen.

Het bedrijf ziet deze winter teveel risico’s, die worden veroorzaakt door de huidige coronasituatie. Men is het niet eens met de schadeloosstelling waar mensen recht op hebben volgens de huidige pandemiewet. Verder ziet de exploitant een groot financieel risico in de reiswaarschuwingen van andere landen en de daarbij behorende annuleringen. Ze zijn bang een dergelijke financiële strop niet meer te boven komen en blijven daarom liever dicht deze winter.

Geschrokken

De burgemeester van Axams is enorm geschrokken van het bericht dat de liften in Axamer Lizum misschien dicht blijven. “Als het skigebied dit jaar gesloten blijft, zou dat een bedreiging vormen voor het voortbestaan ​​van veel bedrijven in onze regio.” Hij heeft daarom alle partijen aanstaande maandag uitgenodigd voor een crisisbijeenkomst. Hierbij zijn ook vertegenwoordigers van de liftmaatschappij, Innsbruck Tourism en lokale politici uit de regio aanwezig. Het doel van het overleg is dat de liften en het skigebied deze winter gewoon open gaan.

Skigebied Axamer Lizum

Axamer Lizum ligt op slechts 20 kilometer van de stad Innsbruck. Het gebied heeft 10 skiliften en beschikt over zo’n 40 kilometer piste. Vanwege de hoogte is het een van meest sneeuwzekere gebieden van Oostenrijk met bijna 70% rode pistes en een paar zwarte pistes. Het gebied werd beroemd tijdens de Olympische Spelen van Innsbruck in 1964 en 1976.

Laten we hopen dat het crisisoverleg van maandag een positief resultaat oplevert, zodat het gebied gewoon open kan!

Bron: Tiroler Tageszeitung

Hoofdfoto: AxamerLizum.at

Anderen lezen ook:

(Visited 649 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.