Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Après-ski verbod (en overige coronamaatregelen in Oostenrijk)

Door Patricia Christiani

Vanwege het gestaag toenemende aantal coronabesmettingen in Oostenrijk gaf bondskanselier Sebastian Kurz vandaag in Wenen een persconferentie. Hierbij werd een overzicht van de coronamaatregelen in Oostenrijk tijdens het winterseizoen 2020-2021 gegeven. Eén daarvan is het verbod op après-ski. 

Geen après-ski

Vanwege de aanhoudende coronacrisis is er deze winter geen après-ski zoals we deze kennen. Er mag geen drukte meer zijn in bars en op terrassen. En eten en drinken mag alleen zittend worden genuttigd. Kort samengevat: “Skiplezier wel, maar zonder après-ski.” Ofwel, er kan gewoon geskied worden, maar zonder de après-ski zoals we die kennen. Dit geldt ook voor buiten: ook hier moeten mensen zittend hun drankje nuttigen.

Een -overigens niet geheel onverwachte- tegenvaller voor de après-ski liefhebbers onder ons dus. Het is nog niet bekend hoe de après-ski bars met deze regels omgaan. Après-ski is goed voor 3 procent van de inkomsten uit het wintertoerisme in Oostenrijk.

Coronamaatregelen in Oostenrijk

De après-ski regels maken deel uit van een aantal coronamaatregelen voor de wintersport. De belangrijkste regels:

  • Mondkapjesverplichting in gondels
  • 1 meter afstand bewaren, ook in wachtrijen.
  • Mondkapjesverplichting voor medewerkers met klantencontact. Ook worden deze met regelmaat getest.
  • Skischolen mogen maximaal 10 leerlingen per klas hebben.
  • Après-ski niet in de gebruikelijke vorm.
  • Kerstmarkten gaan in aangepaste vorm door.

Eerder maakten diverse gebieden zoals Serfaus, Skiwelt en Saalbach al bekend welke maatregelen zij treffen om wintersporters een veilige vakantie te kunnen bieden. Deze regels zijn nu dus ook landelijk vastgesteld.

Oostenrijk zet dus vol in op het door laten gaan van ons wintersportplezier, zoals we ook al eerder van de bondskanselier konden vernemen. Nu maar hopen dat we het virus enigszins onder controle krijgen en de reisadviezen positief zijn!

Hoofdfoto: Saalbach.com

Bron: Bild

Anderen lazen ook:

(Visited 1.661 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer