Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Après-ski verbod (en overige coronamaatregelen in Oostenrijk)

Door Patricia Christiani

Vanwege het gestaag toenemende aantal coronabesmettingen in Oostenrijk gaf bondskanselier Sebastian Kurz vandaag in Wenen een persconferentie. Hierbij werd een overzicht van de coronamaatregelen in Oostenrijk tijdens het winterseizoen 2020-2021 gegeven. Eén daarvan is het verbod op après-ski.

Geen après-ski

Vanwege de aanhoudende coronacrisis is er deze winter geen après-ski zoals we deze kennen. Er mag geen drukte meer zijn in bars en op terrassen. En eten en drinken mag alleen zittend worden genuttigd. Kort samengevat: “Skiplezier wel, maar zonder après-ski.” Ofwel, er kan gewoon geskied worden, maar zonder de après-ski zoals we die kennen. Dit geldt ook voor buiten: ook hier moeten mensen zittend hun drankje nuttigen.

Een -overigens niet geheel onverwachte- tegenvaller voor de après-ski liefhebbers onder ons dus. Het is nog niet bekend hoe de après-ski bars met deze regels omgaan. Après-ski is goed voor 3 procent van de inkomsten uit het wintertoerisme in Oostenrijk.

Coronamaatregelen in Oostenrijk

De après-ski regels maken deel uit van een aantal coronamaatregelen voor de wintersport. De belangrijkste regels:

  • Mondkapjesverplichting in gondels
  • 1 meter afstand bewaren, ook in wachtrijen.
  • Mondkapjesverplichting voor medewerkers met klantencontact. Ook worden deze met regelmaat getest.
  • Skischolen mogen maximaal 10 leerlingen per klas hebben.
  • Après-ski niet in de gebruikelijke vorm.
  • Kerstmarkten gaan in aangepaste vorm door.

Eerder maakten diverse gebieden zoals Serfaus, Skiwelt en Saalbach al bekend welke maatregelen zij treffen om wintersporters een veilige vakantie te kunnen bieden. Deze regels zijn nu dus ook landelijk vastgesteld.

Oostenrijk zet dus vol in op het door laten gaan van ons wintersportplezier, zoals we ook al eerder van de bondskanselier konden vernemen. Nu maar hopen dat we het virus enigszins onder controle krijgen en de reisadviezen positief zijn!

Hoofdfoto: Saalbach.com

Bron: Bild

Anderen lazen ook:

(Visited 1.683 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer