Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Dat de lockdown in Oostenrijk voor gevaccineerden opgeheven is moge duidelijk zijn. Hoewel er nog veel onduidelijkheid is omtrent kinderen rondom de leeftijd van 12 (waarover later nog een beslissing genomen gaat worden hoe daar mee om te gaan), is er ook onduidelijkheid over wat er -vanaf aanstaande zondag- qua après-ski in Oostenrijk mogelijk is en wat niet.

Voorlopig tot 10 januari 2022 gesloten

Wat wel duidelijk is, is dat de après-ski in Oostenrijk in ieder geval tot 10 januari 2022 gesloten blijft. Géén après-ski met de Kerst dus. Dit betreft gelegenheden waar je binnen kunt/moet staan. In de buitenlucht mogen er maximaal 300 mensen samenkomen. De verwachting is dat er gehandhaafd wordt op deze regel. Ook zal naar verwachting het omzeilen van deze regels, bijvoorbeeld door partytenten te plaatsen, eveneens niet toegestaan worden. 

De horeca in Oostenrijk sluit om 23.00 uur. Als je niet zit in een hotel, restaurant of café (dus je beweegt/loopt), dan moet je een FFP2 masker op. Een paar deelstaten van Oostenrijk, te weten Niederösterreich, Salzburg (o.a. Saalbach Hinterglemm), Karinthië en Steiermark gaan pas op 17 december open (zowel de skigebieden als de horeca). Daar gelden dus vanaf dat moment deze regels.

En daarna?

Dat is volstrekt onduidelijk. Dit zal geheel afhangen van de ontwikkeling van de coronasituatie in Oostenrijk. Wij zullen dit voor jullie blijven volgen.

Tot die tijd…

Tot die tijd zit er niets anders op dan het zelf maar gezellig maken :-). Wil je alvast in de stemming komen dan hebben wij voor jou een paar tips:

Nog even dit:

De situatie rondom corona in de Alpenlanden kan op elk moment wijzigen. Wil je op de hoogte zijn en blijven van de meest actuele informatie, zorg dan dat je officiële bronnen van de betreffende regeringen hanteert, bijvoorbeeld die van het Bundeministerium in Oostenrijk, of laat je informeren door de bronnen van de Rijksoverheid. Snowrepublic is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele fouten of onjuistheden. Wij geven ook géén adviezen of je wel of niet kunt gaan; dit is altijd je eigen verantwoordelijkheid.

De website of sociale kanalen van Snowrepublic zijn niet de plekken om te discussiëren over corona en de daarbij behorende ontwikkelingen, meningen, regels e.d. Wij behouden ons het recht voor om reacties naar eigen inzicht te verwijderen en leggen hierover geen verantwoording af aan de schrijver ervan. Hou het netjes en aardig. We zijn hier met z’n allen vanuit onze passie en liefde voor wintersport en laat dat vooral aan iedereen zien. Happy wintersport!

Lees ook:

Hoofdfoto: Saskia Smulders

(Visited 593 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer