Als reporters naar Zwitserland | LAAX Open 2021

Door Aimee en RP

De LAAX OPEN 2021 vindt dit jaar plaats van 19 tot 23 januari 2021. Het is de aftrap van de FIS Snowboard World Cup Tour 2020/2021 in de disciplines Slopestyle en Halfpipe met maar liefst CHF 140.000 aan prijzengeld. Topklasse, actie en opwinding zijn gegarandeerd tijdens de wedstrijden die plaatsvinden rond de Crap Sogn Gion het skigebied van Laax. Dit jaar zijn toeschouwers helaas niet welkom en kan het publiek de bekendste snowboardwedstrijd van Europa alleen via de media volgen.

Laax Open

Patrick Burgener in de half pipe – foto Stadler

Snowrepublic in Laax

Dat is de reden dat wij voor Snowrepublic erbij kunnen zijn. Als reporters hebben wij een officiële uitnodiging gekregen om naar Zwitserland te komen om over de LAAX Open te schrijven.  Dat betekent heel wat coronaregels voor ons, registreren bij de overheid, regelmatig testen etc.  We hebben zelfs ffp2 maskers moeten aanschaffen voor de liften, en corona-sneltesten. 

Als reporters hebben wij een officiële uitnodiging gekregen om naar Zwitserland te komen

Maar het goede nieuws is dat we daarmee wel een geldige reden hebben om in de bergen te kunnen zijn, op een veilige manier en natuurlijk helemaal volgens de regels. We beseffen wat een geluksvogels we zijn en zullen ons best doen om jullie, de lezers thuis, te voorzien van veel plaatjes van de bergen en de sneeuw en natuurlijk verhalen over de Laax Open.

Slopestyle en Halfpipe

Speciaal voor de OPEN zijn de Snowpark LAAX shapers druk bezig de pro-lijn voor de Slopestyle uit te breiden. Er worden in totaal maar liefst zes features gecreëerd die de creativiteit van snowboarders gaan uitdagen. Denk dan aan sprongen tot wel achttien meter hoog. Ik kan je vertellen, dat is een hoop airtime.

Laax Open

Sven Thorgren -Laax Open Slopestyle 2020 – foto Ruggli

De super halfpipe van Laax is van olympisch formaat  en de enige ter wereld die permanent in bedrijf is. Queralt Castellet  en Scotty James, die wij vorig jaar nog zagen winnen in deze mega halfpipe, zijn op dit moment volop aan het trainen om hun titel ook dit jaar veilig te kunnen stellen.

Laax Open

Scotty James tijdens de Laax Open 2020 – Foto Laemmerhirt

Ze zullen de winst echter niet cadeau krijgen. Verschillende Olympische gouden medaillewinnaars en LAAX OPEN-kampioenen als Podladtchikov, Chloe Kim en Shaun White staan immers ook op de deelnemerslijst. Dat zij en meer dan 200 riders uit 25 landen deze januari 2021 naar LAAX OPEN zullen komen en alle Corona regels voor lief nemen, is te wijten aan het pre-olympische seizoen.

Daarnaast hebben de atleten een lange verplichte pauze gehad en ze staan te springen om het tegen elkaar op te nemen.  Het belooft in ieder geval erg spannend te worden dit jaar!

Laax Open

Maddie Mastro op de Laax Open 2020 – Foto Laemmerhirt

Perfecte set-up

Laax levert met zijn park de perfecte set-up, zelfs in tijden van het coronavirus. Vanwege de beschermingsmaatregelen vanwege Covid-19 zullen er geen toeschouwers aanwezig zijn. Geen DJ’s, geen feesten. Maar wel sport op het hoogste niveau.  Wij kijken ernaar uit. De wedstrijden zijn over de hele wereld te volgen op digitale en sociale mediakanalen, maar ook gewoon op tv. Alle informatie hiervoor is te vinden op laax.com/open.

LAAX OPEN 2021 PROGRAMMA

Sunday, 17/01, Monday, 18/01
10:00-14:00 Training Slopestyle all registered riders (women/men)
Tuesday, 19/01
09:00 Qualification Slopestyle (men)
09:30-14:00 Training Halfpipe all registered riders (women/men)
Wednesday, 20/01
08:15 Semi Finals Slopestyle (women)
09:30-14:00 Training Halfpipe all registered riders (women/men)
11:45 Semi Finals Slopestyle (men)
Thursday, 21/01
08:30 Semi Finals Halfpipe (women)
10:00-14:00 Training Slopestyle (finalists women/men)
11:00 Semi Finals Halfpipe (men)
Friday, 22/01
09:00-13:00 Training Halfpipe (finalists women/men)
13:15 Finals Slopestyle (women/men)
15:00 Prizegiving Slopestyle
17:30-18:30 Training Halfpipe (finalists women/men)
Saturday, 23/01
17:45 Finals Halfpipe (women/men)
19:15 Prizegiving Halfpipe


Lees meer over LAAX Open op Snowrepublic en de officiële website


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer