advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

 

Terwijl we ons in Nederland middenin de storm bevinden, stormt het nog steeds in de Alpen. Die houdt vandaag nog aan, maar we moeten ons vizier langzaam richten op de enorme sneeuwval die opnieuw gepland staat voor de Franse Alpen. Vooral in het weekend gaat er heel veel sneeuw vallen en dat kan problemen gaan geven op de wisseldag.

In Tignes ligt al ontzettend veel sneeuw en daar komt dit weekend nog meer bij….(@GooRee via Twitter)

Depressie Friederieke

Gisteren hebben we je al uitgebreid geinformeerd over de storm die over de Alpen raasde. Er werden zelfs windstoten van 180 km p/u gemeten in Zwitserland. Dat zorgde over het algemeen voor slecht zicht en op de pistes was het ronduit onaangenaam. Bovendien kwam er op veel plekken ook weinig van skien omdat  de liften er simpelweg dicht waren. Ook vandaag zitten we in die depressie, die Friederike is gedoopt. Dat betekent dat het ook vandaag een onstuimige dag zal blijven en dus zullen veel wintersporters zichzelf moeten vermaken.

De webcam van Avoriaz is bijna dichtgesneeuwd

Niet koud

Koud is het overigens niet en dat heeft consequenties voor de sneeuwvalgrens; die zal vandaag rond de 1000 meter liggen. Dat betekent dus dat het gaat regenen in de lager gelegen gebieden. Later vandaag schuift deze wel iets op naar boven. Als er neerslag valt, dan valt deze voornamelijk in aan de noordwest kant van de Alpen en dan met name in de staugebieden van Frankrijk en Zwitserland. De zuidelijk gelegen wintersportgebieden hebben aanzienlijk beter weer vandaag. Daar kan zelfs de zon zich nog wat laten zien.

wisseldag
In Kitzbuhel kan vandaag wel getraind worden voor de Hahnenkammrennen op zaterdag (foto: @head_rebels)

Nieuwe storing: problemen op wisseldag?

Morgen trekt de storm weg en is de atmosfeer een stuk rustiger. Maar niet voor lang, want zaterdag is het opnieuw prijs: dan staat de volgende storing te dringen. Die storing gaat op zaterdag, wisseldag dus!, voor heel veel sneeuwval zorgen. Ik verwacht grote problemen op de weg en dus voor de mensen die vertrekken en aankomen in met name Frankrijk en Zwitserland.

Zorg voor voldoende brandstof, eten, drinken, warme kleren en luister goed naar de radio. Natuurlijk heb je sneeuwkettingen al om gedaan.

Na het weekend beter?

Het is natuurlijk hoogst onzeker, maar de nieuwe week lijkt een stuk aangenamer te gaan verlopen. De temperatuur zal wat gaan stijgen en  ook de zon zal zich vaker gaan laten zien. We hopen ‘t!

wisseldag
De overtollige sneeuw van de afgelopen dagen in Mittelberg wordt weggevoerd. Foto: @hansterbraak

Kopfoto: Colfosco, Italie (via Live Updates Sneeuwhoogte.nl)

Klik voor het uitgebreide weer van Alpenweerman hier!

advertentie