In de schoolvakanties met de trein op wintersport

Door: Pauline van der Waal

Elk jaar gaat een trouwe schare fans op wintersport met de Alpen Express. Deze Nederlandse nachttrein rijdt sinds jaar en dag op de vrijdagavond vanuit Den Haag, Leiden, Haarlem, Amsterdam, Utrecht, ‘s-Hertogenbosch, Eindhoven en Venlo richting de Oostenrijkse Alpen, waar je op zaterdagochtend aankomt.

Een week later vertrek je op zaterdagavond weer, en op zondagmorgen sta je weer op Nederlandse bodem. Vandaag werd bekend dat de Alpen Express dit seizoen alleen in de schoolvakanties zal gaan rijden.

Update: inmiddels is bekend geworden dat de Kerstrit helaas uit de dienstregeling is gehaald, vanwege de huidige coronasituatie en de daarbij horende onzekerheid. De Krokusrit staat nog wel gepland.

Aangepaste data door corona

Normaalgesproken rijdt de Alpen Express vanaf het weekend voor Kerst tot en met het derde weekend van maart. Komend seizoen is dat door de onzekerheid door corona anders. Met de Krokus is de heenrit op 19 februari 2021 en vertrek je op zaterdag 27 februari terug naar Nederland.

Verdere maatregelen

Of er verder nog wijzigingen zijn, is bij ons op het moment van schrijven nog niet bekend. Normaalgesproken is er ook een barrijtuig in de trein aanwezig, en kun je losse plaatsen boeken waardoor je met andere reizigers in een coupé zit. Hoe dat met afstand houden en mondkapjes zit, wordt ongetwijfeld de komende tijd bekend.

Kijk voor meer informatie op de website van de Alpen Express

Foto: Pauline van der Waal

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer