In de schoolvakanties met de trein op wintersport

Door: Pauline van der Waal

Elk jaar gaat een trouwe schare fans op wintersport met de Alpen Express. Deze Nederlandse nachttrein rijdt sinds jaar en dag op de vrijdagavond vanuit Den Haag, Leiden, Haarlem, Amsterdam, Utrecht, ‘s-Hertogenbosch, Eindhoven en Venlo richting de Oostenrijkse Alpen, waar je op zaterdagochtend aankomt.

Een week later vertrek je op zaterdagavond weer, en op zondagmorgen sta je weer op Nederlandse bodem. Vandaag werd bekend dat de Alpen Express dit seizoen alleen in de schoolvakanties zal gaan rijden.

Update: inmiddels is bekend geworden dat de Kerstrit helaas uit de dienstregeling is gehaald, vanwege de huidige coronasituatie en de daarbij horende onzekerheid. De Krokusrit staat nog wel gepland.

Aangepaste data door corona

Normaalgesproken rijdt de Alpen Express vanaf het weekend voor Kerst tot en met het derde weekend van maart. Komend seizoen is dat door de onzekerheid door corona anders. Met de Krokus is de heenrit op 19 februari 2021 en vertrek je op zaterdag 27 februari terug naar Nederland.

Verdere maatregelen

Of er verder nog wijzigingen zijn, is bij ons op het moment van schrijven nog niet bekend. Normaalgesproken is er ook een barrijtuig in de trein aanwezig, en kun je losse plaatsen boeken waardoor je met andere reizigers in een coupé zit. Hoe dat met afstand houden en mondkapjes zit, wordt ongetwijfeld de komende tijd bekend.

Kijk voor meer informatie op de website van de Alpen Express

Foto: Pauline van der Waal

(Visited 534 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.