Indrukwekkend en adembenemend: De Aletsch Arena

Door Thiery Thielemans | Fan van Aletsch Arena

Gelegen aan de voet van de enorme reuzen Jungfrau en Eiger en vlak naast de immense Aletschgletsjer ligt een mondain Zwitsers skigebied: De Aletsch Arena. Landschappelijk gezien is dit één van de meest spectaculaire gebieden van Europa en het staat dan ook niet voor niets sinds 2001 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Aletsch Arena
Prachtige vergezichten in de Zwitserse Aletsch Arena

PUUR NATUUR

De Aletsch Arena ademt één en al natuur. De woorden die het gebied het best omschrijven, zijn imposant, gigantisch en adembenemend indrukwekkend. Je hebt er de mooiste uitzichten op de grote ijsstroom van de Aletschgletsjer en de 4000 meter hoge bergen van Wallis, in de volksmond ook wel de vierduizenden genoemd. De Aletsch Arena is de ultieme plek om je innerlijke batterijen weer even helemaal op te laden en je compleet vrij te voelen!

BETTMERALP * RIEDERALP * FIESCHERALP

Het gebied van de Aletsch Arena omvat de plaatsen Bettmeralp, Riederalp en Fiescheralp. Bettmeralp staat bekend als een rustig familieparadijs vanwege de veelal op kinderen gerichte faciliteiten in dit autovrije dorp. Riederalp staat bekend als een heel mooi en kleinschalig autovrij dorp. De hotels en chalets in Riederalp bieden bijna allen de mogelijkheid om te skiën tot aan de voordeur en massaliteit is in dit dorp in geen velden of wegen te bekennen waardoor de wachttijden minimaal zijn. Fiescheralp is van de drie plaatsen de plaats waar het het minst rustig is. Deze plaats is het centrum van het deltavliegen waardoor er altijd bedrijvigheid in het dorp heerst. Dit dorp is wel qua uitstraling het minst sfeervol van de drie.

Aletsch Arena
Het autovrije en kindvriendelijke Bettmeralp in de Aletsch Arena

HIGHLIGHTS IN DE ALETSCH ARENA

Grote Aletschgletsjer – De met 23 kilometer lengte meest imposante alpengletsjer met 27 miljard ton ijs. Dit is het hoogtepunt van het UNESCO werelderfgoed Zwitserse Alpen Jungfrau-Aletsch.

Aletschwoud – In één van de met 2000 meter hoogstgelegen arvenbossen van Europa staan met rond 900 jaar de oudste bomen van Zwitserland.

Massakloof – In een spectaculaire canyon kunnen de moedige mensen onder ons abseilen onder begeleiding van ervaren berggidsen.

IJswereld Bettmerhorn – Dit is een multimediale tentoonstelling waar bezoekers in de voetsporen van een ijstijdonderzoeker alle geheimen van de grootste gletsjer van de Alpen kunnen ontraadselen.

Villa Cassel – Dit is een informatiecentrum en stijlvol gasthuis van natuurbeschermingsorganisatie. Gelegen op een prachtige locatie op de bergkam van de Riederfurka en te midden van het fantastische berglandschap.

Eggishorn – Hier heb je vanaf de top op 2927 meter een geweldig uitzicht op de hele Aletschgletsjer en op de kleinere Fieschergletsjer.

Alpmuseum Riederalp – In de historisch alpenhut Nagulschbalmu van 1606 duikt men onder in het leven van de alpenboeren uit vergane eeuwen.

Aletsch Arena
Het charmante Hotel Walliser Spycher op de Riederalp met haar geweldige ligging en adembenemende uitzicht
BRON: www.aletscharena.ch en My Switserland
(Visited 571 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.