Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Vanaf 1 januari 2022 gelden er een aantal nieuwe regels op de Italiaanse pistes. Dit keer eens geen nieuwe coronaregels, maar regels die op de pistes in Italië gaan gelden. Zo geldt er een alcohollimiet van 0,5 promille (net zoveel als op de weg), wordt er een helmplicht voor minderjarigen ingevoerd, en moet elke skiër een aansprakelijkheidsverzekering hebben.

Promillage op de piste

Italië, het land waar een wijntje bij de lunch nog eens extra lekker smaakt. Of waar je geniet van een lekkere bombardino, of toch nog even een grappa bij de koffie. Maar vanaf nu moet je daar toch een beetje mee op gaan passen, want sinds 1 januari 2022 gelden er strengere regels rondom het toegestane promillage op de piste. Dit geldt voor skiën/boarden, maar ook voor andere activiteiten op de piste. 

De limiet is gesteld op 0,5 promille, wat hetzelfde zou zijn als voor weggebruikers geldt. Zit je bij een controle daaroverheen, dan zijn de boetes niet mals. Tussen 0,5 en 0,8 promille kan de boeten oplopen tot 1000 euro. Zit je boven de 0,8 promille, dan wordt de overtreding zelfs gelijk gesteld aan een misdrijf. En de carabinieri controleert ook op de pistes, dus tel je wijntjes goed.

Helmplicht tot 18 jaar

Een simpele regel om je aan te houden is de uitbreiding van de helmplicht voor iedereen tot 18 jaar. Niet echt een heel spannende regel, aangezien de meeste mensen en zeker kinderen gelukkig toch al met een helm op skiën.

Aansprakelijkheidsverzekering verplicht

Iedereen die gebruik maakt van de Italiaanse piste moet een aansprakelijkheidsverzekering hebben. Deze moet schade of letsel aan derden dekken. De meeste mensen hebben echter zo’n verzekering, maar misschien goed om nog even te checken. De boetes hiervoor kunnen namelijk oplopen tot 150 euro. Heb je zo’n verzekering nog niet, dan kun je er eentje afsluiten in het skigebied.

Bron: Snow-forecast.com | Hoofdfoto: Ilse Nijhof


Anderen lazen ook:

(Visited 1.494 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer