advertentie
Rab Microlight

Vanaf 17 december 2017 start er in Zwitserland een nieuwe luchtvaartmaatschappij genaamd PowdAir (snap je ‘m?). Er wordt gevlogen op het Zwiterse Sion waarna je binnen drie kwartier op de lange latten kunt staan, waaronder in Nendaz, Zermatt, Crans Montana, Anzère, Leukerbad en Zinal-Grimentz en Verbier.

PowdAir zal vooral vanaf kleinere luchthavens vliegen naar Sion. Het vliegveld van Sion was tot dit jaar nog in gebruik door de Swiss Air Force, maar zal binnenkort open gaan voor de publieke luchtvaart.

Vanuit Antwerpen

Deze luchtvaartmaatschappij vliegt vanaf Antwerpen. Woon je dus in het zuiden van het land dan zou het wel eens interessant kunnen zijn. Ik heb op de site even ingevuld dat ik vanuit Antwerpen naar Sion wil vliegen op -een willekeurige datum- 10 januari 2018. Een week later, op woensdag 17 januari wil ik weer terug vliegen. Dit was het resultaat:

powdair

Een kleine 300 pond dus, omgerekend iets meer dan 330 euro. Goedkoop? Mwoah niet echt. Zou ik op dezelfde datum willen vliegen, maar dan met Transavia naar Innsbruck dan ben ik slechts 125 euro lichter. Uhm, ja oké, het is geen Zwitserland. Trouwens bij PowdAir heb je wel het voordeel dat je ski’s gratis mee mogen.

PowdAir mikt op de Engelse markt

Gezien het feit de website van PowdAir standaard in Engelse ponden sterling (je kunt ‘m wel omzetten in euro’s) rekent zal het merendeel van de klanten ook daarvandaan richting Zwitserland worden gebracht. Volgens de website kun je namelijk vanuit Southend, Southampton, Bournemouth, Bristol, Manchester en Edinburgh richting Sion vliegen. Er wordt gevlogen met een Airbus A319; er kunnen zo’n 140 mensen in.

Niet vanuit Nederland

In eerdere berichten viel te lezen dat PowdAir ook op Nederland (Rotterdam) zou mikken, maar daar is vooralsnog dus nog geen sprake van.

Anyway: hou je van skien in Zwitserland, wil je binnen drie kwartier na de landing op de latten kunnen staan én woon je in Belgie of het zuiden van Nederland? Dan is Powdair jouw maatschappij.

powdair

Lees ook:

Dit kost het meenemen van je skispullen met het vliegtuig

 

advertentie

Buro Scanbrit