Off piste van november tot mei

Skiën in Obertauern is fantastisch. Vanuit het centrum van het dorp op 1.740 meter strekken de hellingen zich in alle richtingen uit tot een hoogte van 2.313 meter. Bovendien geldt vanaf elk punt in het dorp “Ski in, ski out”; ver lopen van of naar de piste hoef je nooit. Binnen no-time ben je op de perfect geprepareerde pistes, waarop altijd een flinke laag sneeuw ligt.

Bovendien hoef je echt niet naar Amerika of Canada voor een waanzinnige poedersneeuwervaring. Kurkdroge sneeuwkristallen en heel veel ongerept terrein bieden wintersporters en freeriders in Obertauern genoeg offpiste mogelijkheden van eind november tot aan mei.

Lees alles over freeriden in Obertauern

Buiten de piste betekent extra plezier

Ontdek het Obertauern Snowpark

Het Obertauern Snow Park is een ideale plek voor iedereen die even los wil gaan buiten de gewone pistes. Het Snowpark heeft alles wat het hart van een freestyler begeert en er wachten in dit funpark maar liefst veertig heel verschillende elementen om bedwongen te worden. Met kickers van verschillende groottes, talloze rails en allerlei soorten boxes kun je alle trucs doen die je maar kunt bedenken.

Ben je nog niet ze bedreven in freestylen? Geen probleem, want er is een Easy Line voor beginners. Pro’s gebruiken die trouwens om op te warmen. Ambitieuze boarders vinden in Jib Alley wat ze zoeken en natuurlijk kom je in het Obertauern Snowpark ook een quarterpipe tegen.

Obertauern is het sneeuwrijkste gebied van Oostenrijk

Freeriden geeft het ultieme gevoel van vrijheid

Een oud gezegde beweert dat echte vrijheid alleen op de rug van een paard te vinden is. Wij geloven dat dat niet klopt. Vrijheid ervaar je pas echt tijdens het freeriden in de poedersneeuw!

Je hebt behoorlijk wat sneeuw nodig om te freeriden en de juiste hellingen waarop je je lijnen kunt uitzetten. In Obertauern vind je daarvoor de perfecte combinatie van goede sneeuw en geschikte bergen. Obertauern is gemaakt om te freeriden. Bovendien ben je na afloop ook altijd weer snel terug in het dorp, om tijdens de après-ski de mooiste afdalingen te kunnen vergelijken met andere freeriders.

Op pad met vrienden in Obertauern

Of zoek andere andrenalineverhogende activiteiten

Naast het Snowpark en de freeride-opties, is er nog veel meer te beleven in Obertauern. Wat dacht je bijvoorbeeld van snowbiken, waarmee je in razend tempo over de pistes crost? Of snowkiten, een soort kitesurfen, maar dan op sneeuw! Voor deze en andere activiteiten kijk je op de website van Obertauern.

Zoek je adrenalinerush tijdens je wintersport in Obertauern