Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

In een poging om nauw contact te maken met gepassioneerde wintersporters keerde Salomon terug naar de basis. En het resultaat hiervan is de totaal vernieuwde serie all mountain ski’s met als paradepaardje de XDR 84 Ti.

Skiërs houden van de adrenalinekick

Met ruim zes decennia ervaring te hebben opgedaan met het creëren van de beste alpine ski’s besloot het in de Franse Alpen gevestigde bedrijf dat het tijd was om de temperatuur van skiërs te nemen door hen precies te vragen waar ze het meest van houden in hun sport. Het antwoord was eenvoudiger dan je denkt: skiërs houden gewoon van de adrenalinekick die gepaard gaat met glijden op sneeuw.

Het R & D-team in het Salecons Annecy Design Center (ADC), belast met de taak om de frontside-collectie van Salomon te bouwen – van ski’s, skischoenen en bindingen tot helmen, snowgoggles en kleding – pakte de feedback van skiërs en ontwikkelde een totaal nieuwe lijn wintersportartikelen. Deze versterken de rush die je voelt als je de berg af glijdt, welk niveau je ook hebt.

Ze keken hierbij in het bijzonder naar de snelle ontwikkelingen bij off-piste ski’s

De All-Mountain Frontside ski’s zijn speciaal ontwikkeld om het maximale te halen uit alle mogelijke sneeuwomstandigheden, zowel op de piste als in de tiefschnee, op ongeprepareerde afdalingen. Om dit te realiseren vertrouwden de productontwerpers op de jarenlange expertise van Salomon en maakten ze gebruik van innovatieve materialen en technologieën om de ski’s lichter te maken. Ze keken hierbij in het bijzonder naar de snelle ontwikkelingen bij off-piste ski’s. Hierdoor profiteert nu ook de gemiddelde skiër, die een of twee keer per jaar gaat wintersporten van de beste ontwikkelingen.

Geheime tips en adviezen

Naast een totaal nieuw assortiment ski’s heeft Salomon zich gericht op het opbouwen van een sterkere band met haar klanten. Hiervoor hebben ze de website volledig tegen het licht gehouden en gesprekken gevoerd met de bezoekers om te komen tot een totaal nieuw online concept. De website is ontworpen om skiërs te helpen het maximale uit hun skivakantie te halen. De site zal dienen als ontmoetingsplaats voor wintersporters met passie voor hun sport. Bekijk de adviezen van andere skiërs over alles wat ons bezig houdt. Van gebruikstips, hoe je je skibril moet ontwasemen, adviezen over de beste skiresorts, de beste hamburgertenten en parkeerplaatsen vlakbij de gondel.

Salomon All Mountain ski’s

Salomon’s All-Mountain-frontside-collectie is ontworpen om skiërs hun plezier op de hellingen te laten maximaliseren.  Zo hebben de nieuwe XDR 84 Ti Ski’s een combinatie van de hout- en titaniumkern. De XDR 84 Ti ski (84 mm taille) is het topmodel dat ontworpen is voor veel verschillende omstandigheden. Of je nu door een dikke laag verse poeder heen moet of scherp carvend over de pistes gaat. Met een progressive, rockered tip, biedt de XDR sport superieure dempingsmogelijkheden die zich aanpassen aan het terrei, gemakkelijk glijden en controle houden, ook in zachte sneeuw. Hierdoor blijft het makkelijk om bochten te maken.

Salomon
Salomon XDR 84Ti voor gevorderde skiërs en beginnende freeriders

De ontwerpers van Salomon hebben ook de constructie aan de uiteinden van de ski geoptimaliseerd, waardoor deze licht, speels en gemakkelijk te manoeuvreren is onder alle omstandigheden. Dit wordt gerealiseerd doordat gebruik is gemaakt van Salomon’s gepatenteerde C / FX-technologie. Hierdoor hebben de ski’s dempende eigenschappen terwijl ze nog steeds sterk en stabiel zijn.

De XDR 84 Ti  is geschikt voor gevorderde skiërs, maar ook goed te gebruiken als instapmodel voor freeriders

De XDR 84 Ti  is geschikt voor gevorderde skiërs, maar ook goed te gebruiken als instapmodel voor freeriders. De ski is gebouwd voor lange en middellange bochten en draait gemakkelijk. Het is een alleskunner, maar is meer in zijn element in de tiefschnee dan op de piste. Op harde pistes wordt de punt al gauw onrustig.


Meer over deze en andere Salomon ski’s lees je op Salomon.com/nl/


(Visited 645 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer