Ruim 760 kilometer piste wacht op je

Lees meer over Salzburger Sportwelt en Ski amadé

Het bekende wintersportgebied Salzburger Sportwelt omvat de zeven dorpen Flachau, Wagrain-Kleinarl, St. Johann, Radstadt, Altenmarkt-Zauchensee, Eben en Filzmoos. Daarmee is de Salzburger Sportwelt een van de meest veelzijdige bestemmingen in de Alpen met haar wintersportaanbod. Natuurlijk voor skiërs en snowboarders, maar ook voor freestylers en freeriders, gezinnen met kinderen, hobbyskiërs en wintersporters die na een aantal jaar afwezigheid weer op de latten staan.

Wij geven je de ultieme redenen waarom je deze winter een vakantie in Salzburger Sportwelt wilt boeken.

1. Salzburger Sportwelt is onderdeel van Ski amadé

Salzburger Sportwelt krijg je heus niet in een weekje bedwongen, maar als je de mogelijkheden nog verder wilt uitbreiden zit je hier goed. Het gebied ligt namelijk in het hart van Ski amadé. Dit is het grootste skiwalhalla van Oostenrijk, met 760 kilometer piste, 270 hypermoderne liften en ruim 260 gezellige berghutten.

Geniet van de honderden kilometers aan piste in Ski amadé © Salzburger Sportwelt – Michael Groessinger

2. Nieuwe liften voor nog meer pisteplezier

Salzburger Sportwelt zorgt altijd voor top-of-the-bill skiliften. Afgelopen winter is de nieuwe gondel “Panorama Link” open gegaan, waarmee een lang gekoesterde wens in vervulling ging. Deze spectaculaire lift brengt je van Wagrain naar Grießenkareck, waardoor de pistes van Flachau, Wagrain-Kleinarl, St. Johann en Altenmarkt-Zauchensee nu met elkaar verbonden zijn.

Je kunt daardoor ook meteen een nieuwe ononderbroken skironde doen, de 12 Peaks Trophy. Deze tour is 91,5 kilometer lang en heeft 10.000 meter hoogteverschil. Je skiet over maar liefst twaalf toppen en helemaal naar beneden in vijf dalen.

Daarnaast is er de nieuwe “Flying Mozart”. Vanaf het winterseizoen 2021/22 brengt de nieuw gebouwde 10-persoons gondellift wintersporters in minder dan elf minuten van Wagrain naar ongeveer duizend meter hoogte.

Ultiem pisteplezier © Salzburger Sportwelt – Michael Groessinger

3. Eben im Pongau: compacte skiberg voor het hele gezin

Iedereen die met kinderen op wintersport gaat, weet dat het nog wel eens lastig kan zijn het hele gezin bij elkaar te houden in de sneeuw. In Eben In Pongau is dat niet zo’n probleem, want de 1.348 meter hoge “monte popolo” heeft het allemaal. Brede en perfect geprepareerde pistes, twee moderne stoeltjesliften, een kindergedeelte met een pannenkoekenlift en veel dierenfiguren, een avonturenpiste met sprekende dieren, een funpark, de tijdmeetroute “Andrea Fischbacher”, en natuurlijk skihutten en een bergrestaurant. Bovendien loopt er een toerskiroute, die op de piste begint.

4. Nieuwe 6-persoons stoeltjeslift “sixpack Mooslehen” in Filzmoos

Met zo’n twintig kilometer aan pistes is Filzmoos een klein, fijn en zeer populair familieskigebied. Het gebied heeft al verschillende prijzen gewonnen in die categorie. Ook hier is in de zomer van 2021 fors geïnvesteerd. De “Mooslehenbahn” aan de zonzijde van het dal is vervangen door een moderne 6-persoons stoeltjeslift. Comfort en veiligheid stonden centraal: de beugels van de stoeltjeslift hebben extra veilige spijlen voor kinderen en een weerbestendige kap.

Genieten met een groete G. © Salzburger Sportwelt – Michael Groessinger

5. De echte cracks komen naar Flachau

Flachau is de thuisbasis van ex-skikampioen Hermann Maier en de locatie van de jaarlijkse Audi FIS Ski World Cup. Noteer 17 januari 2023 vast in je agenda, dan is er de slalom voor dames. Bovendien ligt Flachau direct aan de Tauernautobahn en is dus makkelijk bereikbaar. Met snowparks voor poederfans is Flachau een mekka voor freestylers en freeriders.

6. Doe eens iets heel anders in Altenmarkt-Zauchensee

Natuurlijk kun je heerlijk wintersporten in Altenmarkt-Zauchensee, maar probeer eens een keertje biatlon! Voor langlaufers zijn er de “Flying Coaches” op de Altenmarkt oefenloipe. Wereldbekerlanglaufers Barbara Walchhofer en Roland Loipold staan het hele seizoen klaar om wintersporters van tips te voorzien. Hoe gaaf is dat?

Wat een omgeving! ©TVB Altenmarkt-Zauchense_Hans Huber

7. St. Johann in Salzburg is perfect voor kinderen

In St. Johann staat kleine skiërs op nummer één. Veel hotels, pensions en appartementen hebben speciale aanbiedingen voor gezinnen. Van 10 tot 16 april 2022 is er de “St. Johanner Kinderweek Wintereditie” plaats. Op de eerste dag krijgen kinderen een kijkje achter de schermen van het dagelijkse werk in de “Snow Space Salzburg”. De overige dagen staan onder meer een speurtocht en de Olympische Spelen voor kinderen op het programma.

8. Dine Around in Radstadt

Met Dine Around kun je zelf kiezen waar je dineert. Bijvoorbeeld in je eigen hotel, maar dat hoeft niet. Er doen maar liefst 27 restaurants mee, dus je kunt elke dag ergens anders gaan eten. Gelukkig kan het ook voor de lunch! Kijk gewoon wat je het lekkerst lijkt, of pas het aan je locatie aan. Bijvoorbeeld als je een avondje gaat rodelen op de langste verlichte rodelbaan in de Salzburger Sportwelt.

Dat waren ze dan, de voordelen van de Salzburger Sportwelt in een notendop. Natuurlijk is er nog veel meer te vertellen over deze gebieden en Ski amadé als geheel. Wil je meer weten? Kijk dan even op de website.

Lees meer over Salzburger Sportwelt en Ski amadé

Dine Around in Radstadt@ Radstadt Tourismus_Lorzenz Masser

Hoofdfoto: Salzburger-Sportwelt-Michael-Groessinger.jpg

(Visited 180 times, 1 visits today)